Faci 6-8 repetari. Cand poti peste, maresti greutatea (inclusiv la tractiuni, legi discuri de tine).
luni -> piept si biceps
piept:
impins orizontal cu gantere - 4 serii
impins inclinat - 4 serii
fluturari la cabluri - 4 serii
biceps:
- flexii cu bara Z - 4 serii
- flexii ciocan, 4 serii
marti - picioare + abdomen
- genuflexiuni cu haltera pe umeri - 6 serii
- flexii la aparat - 4 serii
- fandari - 3 serii
- extensii la aparat - 4 serii
abdomen:
- ridicari de picioare din atarnat, 4 serii
- bricege 4 serii
joi - spate
- tractiuni la bara priza larga, 4 serii
- tractiuni la bara, priza ingusta sau neutra - 4 serii
- ramat cu gantera 4 serii
- indreptari cu haltera, 4 serii
- mersul fermierului (daca mai poti) 2 serii
vineri: umeri + triceps
- presa militara cu gantere 4 serii
- fluturari laterale, 4 serii
- ramat vertical 4 serii
triceps:
- extensii cu gantere sau bara z, 4 serii
- flotari la paralele, 4 serii (daca nu poti, faci extensii la cabluri)
Si MANANCI serios, fripturi zilnic ( chiar si 2-3 ), oua, mazare, orez, peste. Toate intr-o zi, poti sa mananci si de 4-5 ori.
Daca e grupa mica isi revine in 48 de ore. grupele mari (spate, piept, picioare) isi revin in cel putin 72 de ore.
Si inca ceva, grupele mici le lucrezi de 2 ori (o data direct si o data indirect, bicepsul + partea din spate a umarului se lucreaza cand faci spate, triceps si partea frontala+laterala a umarului se lucreaza cand faci piept si tricesul se lucreaza cand faci umeri ).
Chiar si bicepsul se lucreaza la anumite exercitii de umeri (gen ramat vertical).
Deci tu oricum le lucrezi de 2 ori.
Si da, ala e programul meu, sunt exercitii grele pe care 90% din cei care fac sala le evita... poti pune muschi seriosi si cu 1 exercitiu pe grupa, cu conditia sa fie cel mai greu si sa-l faci serios (pana tremuri!).
Eu cand am facut prima data indreptari cu 180 kg am fost la baie sa vomit (Arnold vomita periodic la antrenamente). Asta inseamna sa te fortezi cu adevarat (bine, mie mi s-a intamplat o singura data... dar alte dati a trebuit sa las masina la sala, ca nu mai puteam sa conduc din cauza arsurii musculare).
Poti sa bagi si 100 de fripturi pe zi daca nu te ajuta geneticul nu faci nimic, baiatu ala o sa creada ca se face arnold si dupa o sa se lase cum fac majoritatea. Apropo stiai ca de la 30 ani incepe sa scapa testosteronul? degeaba te lauzi pe aici ca in cativa ani o sa vezi cum masa musculara incepe sa aiba de suferit, asta daca esti natural, adica fara steroizi si alti hormoni.
Am 31. Si masa inca creste, natural. Da, pentru concursuri trebuie si genetic, clar.