| Longside a întrebat:

Salutare, am 18 ani, 177, 92kg(gras)
M am apucat recent de sala și as vrea sa știu ce trebuie sa fac...
Un plan de alimentație/antrenament, etc.
Daca mergi ați putea ajuta cu un sfat, mulțumesc!

3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Cel mai sanatos ar fi sa consulti un nutritionist. Pur si simplu merita fiecare banut!

Ar trebui sa mai slabesti circa 5 Kg, nu foarte mult.
Poti combina cu innotul, care te va ajuta sa dezvolti un corp frumos si aromnios.

| RoCkKiD a răspuns:

Gasesti pe net calculatoare care te ajuta sa iti calculezi encesarul caloric zilnic, vezi cat iti iese si incearca sa ai caloriile mancate _ cela arse la sala sub acel necesar zilnic.

Citeste putin despre grupele de macronutrienti. O sa ai nevoie sa cresti pe cat posibil cantitatea de proteine, mai ales ca esti in deficit si o sa ai nevoie de carbohidrati curati (adica in cea mai amre parte orez sau cartofi fierti). Multe diete taie serios carbohidratii dar fara ei si cu mers la sala o sa te simti ca o cizma. Carbohidratii sunt ok cat timp esti sub necesarul caloric zilnic.

Nu te rupe cu sala ca nu o sa pui muschi in deficit caloric, fa cardio pe cat posibil + exercitii usoare la aparate. Uita-te la ghiduri pe ent despre cum trebuie executate exercitiile altfel risti sa te accidentezi urat, mai ales pe masura ce o sa tot adaugi greutati.

Nu stiu ce dieta o sa alegi dar daca nu o sa contina mult orez, piept de pui, branza cottage si oua inseamna ca e gresita.

| Kufu95 a răspuns:

Cel mai bine contactezi un nutriționist.