Inima este un muschi care are nevoie de efort fizic,ea vrea sa faci efort fizic,daca faci un efort pe o durata lunga de timp pentru multi ani =gen maratoane,stai la sala non stop inima se poate opri,dar,aceste suplimente afecteaza rinchi nu inima, in timp poti avea nisip, daca nu bei multa apa,eu unu recomand o alimentatie diversa,s-a dovedit ca prin hipnoza s-a putut mari masa musculara subiectul nu facea nimic fizic,desi tine si de minte, e complicat
somn =doar in timpul somnului creste
genetica =stim deja ca gena x hotareste cum creste musculatura
carbo =dau energie
proteinele prea mult se elimina prin urina
apa =extrem de importanta
alimentatia in proteine, grasimi
antrenamentul de tip = cand ridici sa fie rapid, cand cobori sa fie lent
plus multe alte chesti, personal cred ca 1, 2 grame de proteine per kg este bine, mai mult repet se elimina prin urina
Un studiu realizat de o universitate britanică a arătat rezultate dramatice. În acest studiu, au existat două grupuri. Un grup care face doar exerciții hipnotice și unul care face exerciții reale. Într-o săptămână ambele grupuri au petrecut aceeași cantitate de timp pentru exercițiile lor. Grupul care face exercițiul real a mărit dimensiunea și puterea mușchilor lor cu aproximativ 30%. Grupul care face doar exerciții de hipnoză a crescut dimensiunea și puterea cu 16%. Acest studiu a arătat că, fără a exercita măcar o creștere musculară poate apărea. Așadar, imaginați-vă ce fel de niveluri pot fi atinse atunci când combinați hipnoza cu antrenamentele.
https://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=104216&page=1
Daca ai probleme cu inima dar iti face probleme si mai mari la fel iti poate face si o cantitate mare de cafea. Daca ai inima sanatoasa si nu depasesti 1 shot de asta pe zi inainte de sala si incerci sa faci si pauze, adica sa nu iei chiar in fiecare zi, nu cred ca iti poate face rau.
Pe de alta parte am mai zis-o si cu alta ocazie foarte multi sportivi amatori gresesc din start apucandu-se de sala si de suplimente fara sa isi faca analize sa vada cum stau cu inima, rinichii, ficatul etc atata analize la sange cat si celelalte modalitati de analiza si consult de specialitate.
Abia dupa ce vezi ca esti APT atunci sa incepi sa lucrezi la sala.
Ca de altfel sa fim cinstiti sunt numarati pe degete cei care fac sala si nu lucreaza cu greutati mari sau antrenamente intense in care ai nevoie de o inima si de plamani apti sa faca fata.
Tu scrii vreodata un raspuns coerent? Adica observa si tu un pic oamenii astia...au o structura in text, il impart in fraze, propozitii, etc. De gramatica nu mai zic, dar de aia poti sa citesti si sa intelegi mesajele lor. Tu vad ca arunci toate cuvintele care iti vin in minte acolo si aia e, ma mir ca te obosesti sa mai pui spatii intre cuvinte. Ca idee, e o chestiune de respect pentru interlocutor sa nu-l faci sa-ti citeasca de 3 ori textul ca sa se prinda ce vrei de la el.
In alta ordine de idei:
1. Inima nu e un muschi. E un organ muscular, adica da, contine si tesut muscular, dar nu numai.
2. Suplimentele de tip pre workout afecteaza IN PRIMUL RAND inima.
3. Gena X? Poate cromosomul X. Sau oi fi eu dezinformata, spune-ne tu ce e gena x.
Nu stiu ce mai aiurea la raspunsul tau...structura sau continutul.
Eu nu oblig pe nimeni sa ma citeasca, pe viitor numai ma citi simplu, fiecare dreptul sa se exprime cum doreste, nu iti convine nu ma citi repet, bye
Dap, ai dreptate, fiecare ARE dreptul sa se exprime si de aia e netul plin de prostii incepand cu Wikipedia. Totusi, sa inteleg ca atat te respecti tu pe tine? Incat esti perfect ok cu ideea de a scrie mult si aiurea, iar oamenii sa te ignore? Ti-am zis, treaba asta tine si de respect...si fata de tine si fata de altii.
Daca atata educatie ai incat sa jignesti un necunoscut ce sa spun
Https://www.digi24.ro/......ice-921218
În cazul sportivilor de performanță, nevoia de proteine este mai mare. În cazul lor, medicii chiar recomandă suplimentele alimentare. Şerban Damian, medic nutritionist: În 99% din cazuri, vorbim de sportivi amatori, nu e nevoie să consumi aşa ceva. Nu se justifică pentru că alimentaţia lor este suficientă pentru a le asigura tot ce au nevoie
Alex Marcu, nutriţionist sportiv şi preparator fizic: Este un exces de acid uric care se creează şi acest acid uric tt lumea ştie că este eliminat prin rinichi şi pune presiune mare pe ei. Dacă avem nevoie de 200 de grame de proteine şi am băgat 250 de grame de proteine, acele 50 de grame vor fi eliminate de corp prin procesare ficat şi excreţie la nivelul rinichilor. Acest surplus de proteine va pune presiune pe sistemul digestiv şi renal. Dr. Antonela Burlacu, medic endocrinolog: Rinichiul şi ficatul sunt de bază, sunt de neînlocuit şi dacă începem să le defectăm de la o vârstă tânără e destul de greu să le dregem. Chiar dacă sunt tineri, pot să aibă o tensiune nedepistată, un diabet la început, iar dacă eu dau acest shake proteic pot să decompensez problema.
De aceea, cel mai bine apelați la sfatului unui specialist: nutriţionist sau antrenor de fitness. Informarea vă poate scuti de multe probleme. Dieta echilibrată şi sportul făcut în mod controlat sunt cheia pentru o sănătate de fier şi o siluetă de invidiat, construite în timp, cu răbdare.
Vezi ca scrii tampeni
Alex Marcu, nutriţionist sportiv şi preparator fizic: Este un exces de acid uric care se creează şi acest acid uric tt lumea ştie că este eliminat prin rinichi şi pune presiune mare pe ei. Dacă avem nevoie de 200 de grame de proteine şi am băgat 250 de grame de proteine, acele 50 de grame vor fi eliminate de corp prin procesare ficat şi excreţie la nivelul rinichilor. Acest surplus de proteine va pune presiune pe sistemul digestiv şi renal. Dr. Antonela Burlacu, medic endocrinolog: Rinichiul şi ficatul sunt de bază, sunt de neînlocuit şi dacă începem să le defectăm de la o vârstă tânără e destul de greu să le dregem. Chiar dacă sunt tineri, pot să aibă o tensiune nedepistată, un diabet la început, iar dacă eu dau acest shake proteic pot să decompensez problema.
Prea multă proteină din zer cauzează efecte secundare?
Proteina din zer este unul dintre cele mai populare suplimente de pe planetă.
Dar, în ciuda numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, există unele controverse legate de siguranța sa.
Unii susțin că o cantitate prea mare de proteine din zer poate deteriora rinichii și ficatul și chiar poate cauza osteoporoză.
Acest articol oferă o revizuire bazată pe dovezi privind siguranța și efectele secundare ale proteinei din zer.
Ce este proteina din zer?
Distribuie pe Pinterest
Proteina din zer este un supliment popular de fitness și dietetic.
Este fabricat din zer, care este lichidul care se separă de lapte în timpul procesului de fabricare a brânzei. Zerul este apoi filtrat, rafinat și uscat prin pulverizare în pulbere de proteine din zer.
Există trei tipuri principale de proteine din zer. Diferența cheie dintre ele este modul în care sunt procesate (1Trusted Source).
Concentrat de proteine din zer: conține aproximativ 70–80% proteine. Este cel mai comun tip de proteine din zer și are mai mult lactoză, grăsimi și minerale din lapte.
Izolat proteic din zer: Conține 90% proteine sau mai mult. Este mai rafinat și are mai puțin lactoză și grăsimi, dar conține și mai puține minerale benefice.
Hidrolizat de proteine din zer: această formă este digerată în prealabil, permițând corpului tău să o absoarbă mai repede.
Proteina din zer este o alegere populară în rândul sportivilor, pasionaților de fitness și persoanelor care doresc să construiască mușchi sau să slăbească.
Studiile arată că te poate ajuta să te recuperezi de la exerciții fizice, să-ți construiești mușchi și forță și chiar să slăbești reducând pofta de mâncare și stimulându-ți metabolismul (2Trusted Source, 3Trusted Source, 4Trusted Source).
Proteina din zer este, de asemenea, o sursă completă de proteine, ceea ce înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali. Corpul tău nu poate face aminoacizi esențiali, de aceea este important să-i obții suficient din alimentație.
Puteți lua proteine din zer pur și simplu amestecând-o cu apă sau cu un lichid la alegere.
În ciuda beneficiilor sale pentru sănătate, unele persoane sunt preocupate de siguranța acesteia.
Acestea fiind spuse, proteina din zer este sigură pentru majoritatea oamenilor și o modalitate convenabilă de a crește aportul de proteine.
REZUMAT:
Proteina din zer este în general sigură și vă poate ajuta să vă construiți mușchi și forță, să pierdeți în greutate, să vă reduceți pofta de mâncare și să vă stimulați metabolismul.
Poate provoca probleme digestive
Majoritatea efectelor secundare ale proteinei din zer sunt legate de digestie.
Unele persoane au probleme cu digerarea proteinelor din zer și prezintă simptome precum balonare, gaze, crampe stomacale și diaree (5).
Dar majoritatea acestor reacții adverse sunt legate de intoleranța la lactoză.
Lactoza este principalul carbohidrat din proteina din zer. Persoanele care sunt intolerante la lactoză nu produc suficientă enzimă lactază, de care organismul tău are nevoie pentru a digera lactoza (5).
Mai mult decât atât, intoleranța la lactoză este incredibil de frecventă și poate afecta până la 75% din persoanele din întreaga lume (6Trusted Source).
Dacă sunteți intolerant la lactoză, încercați să treceți la o pulbere de izolat proteic din zer.
Izolatul de proteine din zer este mai rafinat, cu o cantitate semnificativ mai mică de grăsimi și lactoză decât concentratul de proteine din zer. Persoanele cu intoleranță la lactoză pot lua adesea în siguranță izolat proteic din zer (7Trusted Source).
În mod alternativ, încercați o proteină proteină non-lactată, cum ar fi proteina din soia, mazăre, ou, orez sau cânepă.
REZUMAT:
Proteina din zer poate provoca simptome incomode la persoanele cu intoleranță la lactoză. Dacă simțiți simptome incomode, încercați să treceți la pulberea de zer izolat sau la o proteină non-lactată.
Unii oameni pot fi alergici la proteinele din zer
Deoarece proteina din zer provine din laptele de vacă, persoanele cu alergie la laptele de vacă pot fi alergice la aceasta.
Cu toate acestea, alergiile la laptele de vacă sunt foarte rare la adulți, deoarece până la 90% dintre persoanele cu alergii la lapte de vacă le depășesc până la vârsta de trei ani (8Trusted Source).
Simptomele alergiei la lapte de la o vacă pot include urticarie, erupții cutanate, umflarea feței, umflarea gâtului și a limbii și un nas care curge sau umflat (9).
În unele cazuri, alergia la lapte de vacă poate declanșa anafilaxie, o reacție alergică severă, care poate pune viața în pericol.
Din nou, merită să ne amintim că alergia la lapte de vacă este rară la adulți, dar poate avea consecințe severe.
Mai mult, o alergie la proteina din zer nu trebuie confundată cu intoleranța la lactoză.
Majoritatea alergiilor apar atunci când organismul produce un răspuns imun la o proteină. Cu toate acestea, o intoleranță este cauzată de o deficiență enzimatică și nu implică sistemul imunitar (10).
Dacă aveți alergie la proteine din lapte de vacă, încercați o proteină non-lactată, cum ar fi proteina din soia, mazăre, ou, orez sau cânepă.
Dacă nu sunteți sigur dacă simptomele dvs. sunt cauzate de o alergie sau intoleranță, cel mai bine este să consultați medicul dumneavoastră.
REZUMAT:
Cei care sunt alergici la laptele de vacă pot fi, de asemenea, alergici la proteinele din zer. Cu toate acestea, alergiile la laptele de vacă sunt foarte rare la adulți.
Poate provoca constipație și deficiențe nutriționale?
Constipația nu este un efect secundar normal al proteinei din zer.
Pentru câteva persoane, o intoleranță la lactoză poate provoca constipație prin încetinirea mișcării intestinului (11Trusted Source, 12).
Cu toate acestea, constipația este mai probabil cauzată atunci când oamenii mănâncă mai puține fructe și legume în favoarea proteinei din zer, mai ales atunci când sunt cu un conținut scăzut de carbohidrați
dietă.
Fructele și legumele sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută la formarea scaunului și favorizează mișcările intestinale regulate (13Trusted Source).
Dacă bănuiți că proteina din zer vă face constipați, verificați dacă mâncați destule fructe și legume. Puteți încerca, de asemenea, să luați un supliment de fibre solubile.
Un alt motiv pentru care înlocuirea alimentelor întregi cu proteine din zer este o idee proastă este pentru că vă poate crește riscul de deficiențe de nutrienți.
Alimentele integrale, în special fructele și legumele, sunt bogate în nutrienți și conțin o varietate de minerale necesare pentru o sănătate optimă.
Prin urmare, este important să păstrați o alimentație echilibrată în timp ce luați proteine din zer.
REZUMAT:
Este posibil să aveți risc de constipație și deficiențe de nutrienți dacă înlocuiți fructele și legumele din dieta dvs. cu proteine din zer. Mâncarea unei diete echilibrate poate ajuta la combaterea acestor efecte.
Proteina din zer vă poate deteriora rinichii?
Mâncarea unei mese bogate în proteine poate ridica presiunea în interiorul rinichilor și îi poate determina să filtreze mai mult sânge decât de obicei (14, 15Trusted Source).
Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că o masă bogată în proteine dăunează rinichilor.
De fapt, studiile arată că acesta este un răspuns normal și nu de obicei un motiv de îngrijorare (16Trusted Source, 17Trusted Source).
Mai mult, nu există dovezi că prea multă proteină poate dăuna rinichilor persoanelor sănătoase (16Trusted Source, 18Trusted Source).
De exemplu, o revizuire detaliată a 74 de studii asupra efectelor proteinei asupra rinichilor a concluzionat că nu există niciun motiv să restricționeze aportul de proteine la persoanele sănătoase (18Trusted Source).
Acestea fiind spuse, există dovezi că o dietă bogată în proteine poate fi dăunătoare pentru persoanele cu afecțiuni renale.
Studiile arată că o dietă bogată în proteine la cei cu boală renală poate deteriora în continuare rinichii (19Trusted Source, 20Trusted Source).
Dacă aveți o afecțiune renală existentă, atunci este mai bine să verificați cu medicul dumneavoastră dacă proteina din zer este bine pentru dumneavoastră.
REZUMAT:
Nu există dovezi că prea multe proteine pot dăuna rinichilor la persoanele sănătoase. Cu toate acestea, persoanele cu o afecțiune renală existentă ar trebui să verifice cu medicul dacă proteina din zer este potrivită pentru ei.
Îți poate dăuna ficatul?
Nicio dovadă nu arată că prea multă proteină poate dăuna ficatului la persoanele sănătoase (21Trusted Source).
De fapt, ficatul are nevoie de proteine pentru a se repara și a transforma grăsimile în lipoproteine, care sunt molecule care ajută la eliminarea grăsimilor din ficat (21Trusted Source).
Într-un studiu efectuat pe 11 femei obeze, administrarea a 60 de grame dintr-un supliment proteic din zer a ajutat la reducerea grăsimilor hepatice cu aproximativ 21% în patru săptămâni.
Mai mult decât atât, a contribuit la reducerea trigliceridelor din sânge cu aproximativ 15% și a colesterolului cu aproximativ 7% (22Trusted Source).
Un raport de caz a presupus că un bărbat în vârstă de 27 de ani ar fi putut suferi leziuni hepatice după ce a luat suplimente de proteine din zer (Sursa 23Trusted).
Cu toate acestea, el lua, de asemenea, o varietate de alte suplimente. De asemenea, medicii nu erau siguri dacă luau steroizi anabolizanți, care pot dăuna ficatului (24).
Având în vedere că mii de persoane iau proteine din zer fără probleme hepatice, acest singur caz oferă dovezi insuficiente că proteina din zer poate dăuna ficatului.
Deși, un aport ridicat de proteine poate dăuna persoanelor care au ciroză, o boală hepatică cronică (25Trusted Source, 26Trusted Source).
Ficatul ajută la detoxifierea substanțelor nocive din sânge precum amoniacul, care este un produs secundar al metabolismului proteinelor (27Trusted Source).
În ciroză, ficatul nu poate funcționa corect. Așadar, un aport ridicat de proteine poate crește nivelul de amoniac în sânge, ceea ce poate dăuna creierului (26Trusted Source, 28Trusted Source).
Dacă aveți boală hepatică, consultați medicul înainte de a lua proteine din zer.
REZUMAT:
Nu există dovezi că prea multe proteine pot deteriora ficatul la persoanele sănătoase. Cu toate acestea, persoanele cu boală hepatică ar trebui să verifice cu medicul lor dacă proteina din zer este sigură pentru ei.
https://www.healthline.com/nutrition/whey-protein-side-effects
Dragule, nu e jignire, e realitate. Nu am cum sa-ti spun ca te exprimi bine cand am vazut copii de clasa a 4-a cu mai multa coerenta in discurs decat tine (si gramatica mai buna, dar incerc sa nu ma leg de asta ca daca te corectez, ma apuca maine). Sau te-ai simtit la "prostii"? Ca daca da, e strict problema ta, mai ales ca eu am scris "prostii", nu "proști", dar s-ar putea ca tu, nestiind prea bine limba romana, sa fi facut confuzie intre termeni (am observat ca nu prea stii cum sta treaba cu "i"-urile).
Cat despre suplimente, iar ai scris mult si prost (nici n-am mai citit tot). Tu ai vorbit despre suplimente proteice cand subiectul e despre pre workout. Mai documenteaza-te!
Am dovedit stiintific ceea ce am afirmat, nu ma intereseaza de gramatica, aceste suplimente pot afecta rinichi si ficatul
Ai dovedit? Tu ai dovedit? In fine, lasand asta de-o parte, tu ai dat copy/paste ca prostul (iarta-mi exprimarea, dar cedez cand vad ca tu chiar nu intelegi) la informatii despre PROTEINA DIN ZER. Subiectul este despre PRE WORKOUT care e cu totul altceva! Esti si analfabet de nu intelegi ce scriu? Ca pareai doar agramat...
Eu cred ca esti pe stop si suferi in aceste zile de asta si faci crizele astea,revenim in discutie cand iti trece stopul,omule suplimentele afecteaza rinichi,ficatul luate mult timp,da-mi un studiu care sa dovedeasca contraiul, cica copy paste, dar ce tu esti dumnezeu stii totul cumva, de undeva invatam cu toti, acel site este de specialitate, vreau sa vad un studiu care imfirma ce am afirmat
Ok, am inteles...nu stii ce e ala pre workout. Ai auzit de analfabetism functional? Cred ca te cam incadrezi. Vad ca nici acum nu intelegi ca tot ce ai scris tu e despre alt tip de suplimente. Deci nu am de ce sa te contrazic ca nu ai argumentat pe subiect. Asta in primul rand. In al doilea rand, eu nu am zis ca nu afecteaza alte organe, ci am zis ca afecteaza IN PRIMUL RAND inima. In al treilea si ultimul rand, problema nu e ca te informezi de pe internet (desi e de bun simt sa pui ghilimele si sa specifici INTOTDEAUNA sursa...asa e academic, dar nu ai tu de unde sa stii ce e aia), ci ca nu treci informatia prin filtrul gandirii astfel incat sa o intelegi bine si sa poti extrage si sintetiza ce e nevoie ca sa raspunzi la subiect. E ca si cand tu m-ai intreba ce e un muschi, iar eu iti transcriu tot manualul de anatomie. Ce faci tu nu arata decat ca ori nu intelegi intrebarea ori nu intelegi pe deplin ce citesti, iar amandoua reprezinta problema grave raportate la capacitatea intelectuala.
Sa-ti mai zic ca vii cu argumente ad-hominem, ceea ce e chiar penibil intr-o dezbatere? Ma rog...nu prea e dezbatere pana nu intelegi tu subiectul, dar totusi.
Bla,bla zero dovezi doar jigniri,iti repet din nou dovedeste ca ceea ce am afirmat nu este adevarat,nu vad ce ar putea dovedi un manual de anatomie legat de acele suplimente,faci niste afirmat absurde gen tu nu stii despre ce vorba,nu trebuie sa stiu,trebuie sa pot dovedi ceea ce am afirmat,nu trebuie sa stiu astronomie ca sa stiu ca luna e pe cer,pot dovedi asta,astept dovada aia minuata,din nou omiti ceva important,efectele sunt diferite,fiecare organism are o alta genetica,raspunde diferite,daca dai suplimente unor subiecti si le supui unor antrenamente indentice vor fi rezultate diferite,de asta spun faptul ca nu stim daca userul care a pus intrebarea va avea probleme sau nu,depinde de organismul lui,cantitatea de suplimente luata,antrenament,in orice caz eu unu recomand alimentatia nu suplimentele,dar fiecare face ce vrea,apropostiinta nu e o dogma,credinta,religie,stiinta inseamna indoiala in primul rand, acel manual nu este o biblie, mereu apar informati noi, nu neg faptul ca ar putea sa afecteze si inima cine stie, poate omul are deja probleme, nu stim, asa ca cand nu stim nu afirmam prea mult, cadem in extrema nu stim nimic sigur si sunt doar probabilitati
Pre Workaut-ul, este un supliment care se ia înainte de antrenament, pentru un plus de energie!
Tu chiar esti serios cu raspunsurile astea? Really, daca e o gluma chiar e momentul sa spui...
Pre Workout* (nu workaut) si degeaba ii spui...nu vezi ca ti-a scris 16 mii de randuri in care ti-a prezentat proteina din zer? In cazul in care e serios si nu face misto pe aici, atunci chiar nu are capacitatea sa inteleaga despre ce e vorba.
Ca sa iti raspund la intrebare: depinde de multi factori (ce pre workout iei, organismul tau, ce mai consumi in afara de pre workout, etc). Da, poate sa afecteze inima si sa ajungi si pe la spital de la unul, dar in acelasi timp poti sa fii perfect ok. Daca vrei sa iei unul, spune numele firmei si al produsului ca sa putem (cei care stiu cate ceva despre subiect, nu cei care abereaza ore intregi pe langa) sa ne uitam la ingrediente si sa iti spunem in ce masura si la ce riscuri te expui.
P.s. Toata discutia (ca nu e cearta) aia nu a fost din cauza intrebarii, ci din cauza ca ti s-a dat un raspuns tampit...incepand cu "inima e muschi", dar daca tie ti-a fost util raspunsul ala si iti place sa primesti informatii de la oameni care nici macar nu au de-a face cu sportul, doar citesc pe net si dau copy/paste fara sa analizeze ce citesc, pot sa nu ma mai bag.
Mi-a spus ca afectează rinichi și nu inima, acum nu știu ce să mai înțeleg, nu știu ce pre workaut sa îmi cumpăr, îmi puteți recomanda unul?
Am văzut ca a scris despre proteine și multe altele, dar astea nu ma interesează, mulțumesc pentru răspuns, acum știu ca poate afecta inima
Acum de unde stii ca poate afecta inima? tu crezi totul, ti-a dat vreun studiu clinic stiintific, desigur ca nu, nu exista asa ceva pentru ca stim ca se afecteaza rinichi, ficatul asta stim sigur 100%,inima poate fi afectata si daca faci culturism, poate ai probleme cu inima, probleme necunoscute si le afli cand pui mai mult efort, atunci cine e de vina, numaoi gandi negativ ca multi folosesc si nu fac infart toti, poate 1%
AnastasiaK ai jignit asta ai facut in rest nimic, scrii ca am dat copy paste, da am, am dat copy paste despre mai multe studii care dovedesc ca nu afecteaza inima, dar tu numa cu jigniri atat
Stiu ca nu proteinele te interesau, asta am incercat sa-i tot explic, dar se pare ca stie sa citeasca, dar nu poate sa inteleaga ce a citit (au dreptate studiile alea care afirma ca in Romania sunt multi analfabeti functionali, el e un exemplu din pacate). Btw, legat de proteine, nu stiu daca a precizat ca nu am citit tot ce a scris acolo (prea multa informatie irelevanta), dar sa stii ca proteinele nu dauneaza cat timp nu e vorba de exces.
Tot de excese vorbim si la pre workout-uri. Ingredientul principal e cafeina. Un pre workout contine in medie aceeasi cantitate de cafeina pe care o gasesti in 2 cafele. Deci daca tu iei pre workout si pe deasupra mai bei si cafea in timpul zilei sau alte bauturi ce contin cafeina, dupa cum ti-a zis altcineva mai sus, te expui anumitor riscuri. Nu mai zic ca sunt pre workout-uri care depasesc doza maxima de cafeina. Pe de alta parte, daca nu esti bautor de cafea, ti-as recomanda sa incerci sa bei o cafea inainte de antrenament (eu personal asta fac) in loc de pre workout. Dar daca vrei neaparat sa iei pre workout...ti-as recomanda Bulk de la Transparent Labs, dar se poate lua doar de la producator (aka nu-l gasesti pe site-urile din Romania)...deci merge doar daca ai posibilitatea asta. Daca nu, iti recomand sa pui o intrebare separata in care sa ceri recomandari de pre workout pentru ca nu le cunosc pe toate din moment ce nu folosesc ca sa iti pot spune exact care e cel mai ok. Era la moda C4 intr-o perioada, dar na, poate acum sunt altele mai bune.
| AnastasiaK omule tu doar sa jignesti stii atat poti, atata educatie ai, zero studi, dovezi
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0273230017302210
Literatura disponibilă sugerează că efectele cardiovasculare experimentate de consumatorii de cofeină la niveluri de până la 600 mg / zi sunt, în majoritatea cazurilor, ușoare, tranzitorii și reversibile, fără efecte adverse de durată. Punctul în care aportul de cofeină poate provoca daune sistemului cardiovascular nu este ușor identificabil în parte, deoarece datele privind efectele aporturilor zilnice mai mari de 600 mg sunt limitate. Cu toate acestea, dovezile luate în considerare în cadrul acestei analize sugerează că aportul tipic de cofeină moderat nu este asociat cu riscuri crescute de boli cardiovasculare totale; aritmie; insuficienta cardiaca; presiunea arterială se modifică în rândul consumatorilor de cafea obișnuiți; sau hipertensiune arterială la populațiile de bază
https://www.sciencedaily.com/releases/2019/06/190603084144.htm
Cercetările de la Universitatea Queen Mary din Londra au arătat că consumul de cafea, inclusiv la persoanele care beau până la 25 de căni pe zi, nu este asociat cu arterele mai rigide.
Consumul de cafea a fost clasificat în trei grupuri pentru studiu. Cei care beau mai puțin de o cană pe zi, cei care beau între una și trei căni pe zi și cei care beau mai mult de trei. Persoanele care consumau mai mult de 25 de cani de cafea pe zi au fost excluse, dar nu a fost asociată o rigidizare crescută a arterelor cu cei care au băut până la această limită mare în comparație cu cei care beau mai puțin de o cană pe zi.
Asocierile dintre consumul de cafea și măsurile de rigiditate a arterei au fost corectate pentru a contribui la factori precum vârsta, sexul, etnia, starea fumatului, înălțimea, greutatea, cantitatea de alcool care a băut cineva, ce a mâncat și tensiunea arterială ridicată.
Dintre cei 8.412 de participanți care au suferit scanări RMN cardiace și teste de undă puls infraroșie, cercetările au arătat că băutorii de cafea moderați și grei erau cel mai probabil să fie bărbați, să fumeze și să consume alcool în mod regulat.
Dr. Kenneth Fung, care a condus analiza datelor pentru cercetările de la Universitatea Queen Mary din Londra, a declarat:
"În ciuda popularității uriașe a cafelei la nivel mondial, diferite rapoarte ar putea împiedica oamenii să se bucure de ea. În timp ce nu putem demonstra o legătură cauzală în acest studiu, cercetările noastre indică că cafeaua nu este la fel de rea pentru arterele cum ar sugera studiile anterioare.
"Deși studiul nostru a inclus persoane care beau până la 25 de căni pe zi, aportul mediu în grupul cu cel mai mare consum de cafea a fost de 5 căni pe zi. Am dori să studiem aceste persoane mai îndeaproape în activitatea noastră viitoare, astfel încât să putem ajuta să ne sfătuim limite sigure. "
Profesorul Metin Avkiran, director medical asociat la British Heart Foundation, a declarat:
„Înțelegerea impactului pe care îl are cafeaua asupra inimii și a sistemului circulator este un lucru pe care cercetătorii și mass-media l-au consumat de ceva timp.
"Există mai multe studii conflictuale care spun lucruri diferite despre cafea și poate fi dificil să filtrăm ceea ce ar trebui să credem și ceea ce nu ar trebui. Această cercetare va pune în perspectivă unele dintre rapoartele mass-media, deoarece exclude unul dintre potențiale efecte dăunătoare ale cafelei asupra arterelor noastre. "
Sesebi întreabă: