La skandenberg, conteaza lungimea bratului ca are un avantaj, marimea palmei te prinde altfel, si forta izometrica care o dezvolti prin exercitii de izometrie, gen te ridici in pozitie de tractiune sus pe bara si te tii asa pana poti 40 secunde cu incheieturile indoite la mana. Ai nevoie de rezistenta in antebrat si forta in incheietura care flexiile biceps de la sala nu prea ajuta daca nu ai si genetic la incheietura si antebrat, si forta din degete conteaza fa tractiuni in prosop!
Nu, daca faci sala nu esti neaparat bun la Skandenberg. Skandenberg-ul este 90% tactica. Daca nu ai habar sa faci si tu iti folosesti doar forta bratului, dar adversaru trage cu tot corpul nu ai nici o sansa. La Skandenberg se foloseste tot corpul, nu doar bratul. Asta e o iluzie pentru amatori.
Pentru exista o diferenta intre forta si masa musculara. Spre exemplu in antrenamentele pentru forta repetarile sunt limitate la 1-5, pe cand atunci cand vine vorba de masa musculara range-ul devine mai mare undeva pe la 8-12 repetari. Astfel nu conteaza marimea bratului cand vine vorba de forta sau de skan.
Conteaza si aspectul, dar intr-un final la acest sport, forta va fi pe primul loc.
maaama ce mi-ai adus aminte de unu' din liceu care se dădea mare ca are ditamai bratul și l-am bătut de câteva ori (cu 0 ore de sala practicate).
Sala cu skandenbergul n-are treaba.Cu ''skanderBANGul'' poate, la aia nu ma pricep si nici nu stiu ce este.La skandenberg tehnica este 70% iar forta incheieturii si a antebratului valoreaza 30% (asta dupa parerea expertilor).