| sanboss a întrebat:

Salutare, daca folosesc creatina pot folosi si glutamina? Sau doar una din cele 2, mie mi se par asemanatoare...

Răspuns Câştigător
| Nickname1890 a răspuns:

Nu numai ca poti, dar este si recomandat. Nu sunt deloc asemanatoare, sunt 2 aminoacizi diferiti cu roluri diferite.

Creatina: are rolul de asigura energie muschilor odata ce principala sursa de energie (ATP) este epuizata.

Glutamina: Este utila pentru refacerea muschilor dupa efort intens in plus are multe beneficii pentru sanatate: ajuta la intarirea sistemului imunitar, ajuta sistemul digestiv etc.

7 răspunsuri:
| sanboss explică (pentru Nickname1890):

O sa incerc un conncentrat proteic 1 portie dimineata si una seara... creatina inainte si dupa antrenamnet si glutamina dupa antrenament mersi pentru sfaturi. aa si o sa adaug si ceva dextroza in concentratul proteic ce parere ai?

| Nickname1890 a răspuns (pentru sanboss):

Dextroza o consumi impreuna cu creatina. Eventual un shakeul de dupa antrenament poti pune pudra de proteina, creatina si dextroza.

Iar shakeul de seara poti sa il combini cu lapte degresat, pentru a ii incetini absorbtia.

Creatina am efervescenta. m-am gandit asa. un shake proteic dimineata / 2 pastile inainte de antrenament si 2 dupa antrenament... / dupa antrenament creatina efervescent iar in final alt shake de proteine... ce pareree ai?

| sanboss explică (pentru sanboss):

Cand mentionez de pastile 2/2 ma refer la glutamina,... am uitat sa scriu xDDDD

| Nickname1890 a răspuns (pentru sanboss):

Offff....nu.
Dimineata: MIC DEJUN CONSISTENT!
Inainte de antrenament cu 30min: Creatina (o poti lua si dupa antrenament, nu prea conteaza sau o poti imparti in 2 portii jumatate inainte si jumatate dupa)
Dupa antrenament: Shake proteic(amestecat cu apa neaparat) + glutamina + creatina

In cursul zilei cand ai o pauza mai mare intre 2 mese inca un shake sau il bei pe al 2-lea inainte de culcare eventual combinat cu lapte in loc de apa

Mersi bosu

Am combinat shakeul 60g concentrat proteic si 50g dextroza... un gust acceptabil... produsul este PRO WHEY de pronutrition. problema e ca am observat niste bilute de gogolasa. scarbossss.
am combinat produsele in lapte de vaca//

in 500ml lapte tot.