Nu am înțeles nimic. Cum adică "și-a făcut cineva abonament la sală dar să fie platit din taxele luate de stat"?
Ce vrei să întrebi mai exact? De ce ți-ar plăti statul abonamentul la sală?
S-a dat o lege noua: "Abonamentele fitness au devenit deductibile fiscal pentru compania la care lucrezi, conform Legii 34/2023".
Da, dar "deductibil fiscal" nu înseamnă că sunt plătite de stat. Sunt plătite tot de companie, doar că sunt deductibile și neimpozabile în limita a 400 de euro/an/angajat
Dar ce, crezi ca statul ar trebui sa-ti plateasca abonamentul la sala de sport? Asta ar fi cea mai mare prostie pe care am auzit-o vreodata! Nu ai tu cum sa-ti permiti sa mergi la sala de sport, plateste-ti tu singur si lasa contribuabilii in pace. Chiar daca statul ar fi dispus sa acorde ajutoare pentru astfel de cheltuieli, ar trebui sa fii atat de lenes si incompetent incat sa nu te poti descurca singur? Nu ar trebui sa fii mandru sa-ti platesti propriile tale cheltuieli, in loc sa te bazezi pe bunatatea altora? Si daca totusi te incapatanezi sa aplici pentru un astfel de ajutor, pregateste-te sa infrunti multe obstacole, pentru ca nimeni nu ar trebui sa suporte costurile comportamentului tau indolent.
Nu statul imi plătește abonamentul la sală, din taxele pe care eu le plătesc la stat se poate plăti abonament care sa nu depășească maxim 400€ pe an, probabil nu am menționat treaba asta. Și acum să te întreb eu pe tine de ce să nu profit și eu de legea asta care s-a dat recent, de ce să rămână banii la hoții ăsta...
Ce trebuie să fac mai exact, de ce acte am nevoie, pașii pe care trebuie să-i urmez etc...
Nu cred că ai înțeles exact despre ce e vorba.
Repet: Acel abonament NU este plătit din taxele pe care le plătești tu la stat. Este plătit de către angajator, dar NUMAI DACĂ angajatorul decide să-ți ofere acest beneficiu.
Singura facilitate oferită de această lege este aceea că în limita a 400 de euro/an/angajat, costul acelui abonament nu va fi impozitat ca un venit salarial, adică angajatorul nu mai trebuie să plătească statului și impozitul pe acea sumă
Dar angajatorul NU este obligat să-ți plătească niciun abonament la sală. O poate face, dar nu e obligat.
In UK poti sa primesti abonamente gratuite sau cu reducere la sala de la medicul de familie daca ai kilograme in plus sau alte probleme de sanatate care pot sa fie imbunatatite cu activitate fizica. Eu am avut unul la piscina fiindca aveam nevoie de o forma de miscare care sa nu puna prea multa presiune pe articulatii.
In Romania ma indoiesc sa existe asa ceva dar am inteles ca anumite companii ofera asta angajatiilor.