| GhostSura a întrebat:

Salutare, TPU! Eu sunt Alexandru si am 15 ani, si vreau sa incep sa pun muschi pe mine! Eu sunt la 40km de la scoala mea si ma trezesc in fiecare zii la 6 si ma duc in fiecare zii cu trenu, in afara de sambata si duminica (logic). Si nu prea am timp sa fac exercitii. Insa eu m-am gandit asa: Cand ma trezesc la 6 sa fac: ori flotari cate imi ies ori gantere, sa spuneti voi parerea voastra personala despre ce este mai bine (ma trezesc la 6 apoi mananc cereale, ma spal pe dinti, ma imbrac si ma duc la gara sa iau trenu.). Si dupa ce vin de la scoala m-am gandit asa: Mananc, astept 30 de minute sa se odihneasca burta/stomacu, si apoi sa incep sa trag de fiare(gantere), fac cate imi reuseste, apoi pauza 5 minute, apoi trag iar apoi pauza 5 minute. După trec la abdomene(imi reusesc vreo 50-70), apoi pauza 5 minute, apoi fac iar abdomene si pauza 5 minute. După trec la flotari si tot asa.
La asta m-am gandit eu, astept părerea voastra.
Cum am zis si in intrebarile mele recente flotarile nu prea imi reusesc, pozitia etc. Deci cred ca mai bine nu mai fac. laughing
Infine astept parerea voastra.

Răspuns Câştigător
| Radu_Florin_1995_lS1C a răspuns:

5 minute pauza e excesiv de mult, 5 minute pauza iei cand schimbi grupele de muschi, intre seriile pe aceeasi grupa iei pauza 30 de sec in cel mai rau caz un minut.
Legat de flotari, fa cat mai multe, ele sunt "baza", grupa principala este piept, adevarat, insa flotarile dezvolta cam tot: piept, biceps, triceps, umeri, spate, abdomen. Daca zici ca nu te descurci cu flotarile presupun ca nu prea ai masa, definire, antrenament asa ca baga flotari cat mai multe.
Iti zic din proprie experienta + am facut armata happy

3 răspunsuri:
| GhostSura explică (pentru Radu_Florin_1995_lS1C):

Mersi frumos!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Radu_Florin_1995_lS1C):

Flotarile NU sunt baza, le faci doar de incalzire inainte de una ntrenament.

Si DE CE "cat mai multe"? Muschi se fac cu repetari PUTINE ( maxim 8 ) si greutati din ce inc e mai mari.

POTI peste 8 repetari => maresti greutatile.

Doar cu flotari dezvolti putin pieptul si atat... doar copiii MICI SI FIRAVI spun ca fac "spate si biceps" cu flotari, alea intra la miscari DE TRAS ( tractiuni, ramat, etc. ).

| Cosmin86 a răspuns:

In primul rand, DEGEABA te antrenezi daca nu mananci suficiente proteine si carbohidrati.

Cate fripturi mananci pe zi? Ai 4-5 mese consistente pe zi?