| alex251 a întrebat:

Salutare tuturor.Un medic mi-a zis ca pot creste pana la 19-20 de ani, avant in vedere ca sunt baiat si am 16 ani, acum vreau sa stiu daca exercitiile de streching sunt utile si chiar voi creste mai mult? eu vreau sa am 1.85 daca se poate nici mai mult nici mai putin poate as accepta un 1.80 dar nu peste 1.85, voi da funda raspunsului corect

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Nu are nimeni cum sa-ti spuna asa ceva, nu mai insista in prostia asta, NIMENI nu stie geneticul tau ( decat poate daca ti-am face o autopsie si o analiza in laborator a glandelor si a organelor interne ).

O sa cresti cat esti programat genetic, indiferent ce faci tu cu gantere sau stretching.

Documenteaza-te singur :
http://www.getfit.ro/sanatate/anatomie-fiziologie/crestere-in-inaltime.html

7 răspunsuri:
| intermision1 a răspuns:

Dimineata cand te trezesti, intindete, tot un fel de streching, ridica mainile si intindete cat de mult poti, fa asta cam 5 minute, o varianta, iar a 2-a ar fi sa joci baschet.Nu te pune sa ridici greutati cu gandul ca vei creste.

| Cosmin86 a răspuns (pentru intermision1):

E stupid sa faci stretching cand nu ai muschii incalziti, in special dimineata.

"Nu te pune sa ridici greutati cu gandul ca vei creste", ridicatul de greutati mareste productia de HGH ( hormonul de crestere ).

| alex251 explică (pentru Cosmin86):

Eu doar atat vreau sa stiu:Facand streching si facand exercitii cu gandetere si avand o alimentatie foarte sanatoasa(locuiesc la tara) voi ajunge sa am 1.85 sau macar 1.80, am 16 ani 1.70m.Dau funda nu abordati alte subiecte decat cel cerut

| alex251 explică (pentru Cosmin86):

Mersi de raspuns a fost cel mai convingator si cel mai sigur.Pentru asta => FUNDA

| Cosmin86 a răspuns (pentru alex251):

Nu raspund pentru funda.

Vezi in articol legat de sport si stretching, ajuta dar nu asa de mult cum crezi tu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru alex251):

Nu are nimeni cum sa-ti spuna asa ceva, nu mai insista in prostia asta, NIMENI nu stie geneticul tau ( decat poate daca ti-am face o autopsie si o analiza in laborator a glandelor si a organelor interne ).

O sa cresti cat esti programat genetic, indiferent ce faci tu cu gantere sau stretching.

Documenteaza-te singur :
http://www.getfit.ro/sanatate/anatomie-fiziologie/crestere-in-inaltime.html

| Palexadrian1999 a răspuns:

Buna cresterea in inaltime depinde de gena de la parintii tai.Vad multi baieti care stau agatati de bara sau sar intr-una crezand ca se vor inalta, este total gresit.Pe cealalta parte multi zic ca nu ridica greutati mari sau alte exerciti care implica halterele ca nu vor mai creste si aste e total GRESIT! Intr-adevar daca faci exercitii fizice cu greutati iti vei strica coloana si inelele si vei face cocoasa dar nu va influenta cresterea in inaltime

| alex251 explică (pentru Palexadrian1999):

Pai mama are 1.60 tata 1.65...eu 1.70 parintii imi spun ca seman cu rudele lor, veri lor frati lor care au 1.85-198.Deci prin streching nu voi creste nu?