| XxTheVampireDiariesxX a întrebat:

Stie cineva cum pot slabi sanatos prin metode naturale?

12 răspunsuri:
| Spitz10 a răspuns:

Da...poti incepe prin a alerga o ora pe zi...alergatul tonifiaza corpul si in plus mai si slabesti.incearca sa mananci 3 mese pe zi si 2 gustari(de preferabil 2 mere sau un baton de cerealea sau ceva). mesele trebuie sa fie ceva mai mici dar consistene.adica sa fie ceva mai putin dar cat mai diversificat.Incearca sa mananci ceva cu mai putine grasimi, si daca totusi mananci ceva cu mai multe grasimi asorteaza o salata(cea mai simpala este de rosi si castraveti cu putin usturoi cu otet piper sare si ulei big grin

| BiuL a răspuns:

Mananci sanatos, adica fara paine, patiserie, fast food, prajeli, grasimi, sucuri, dulciuri, alcool. eu asa am mancat in ultimele 3 saptamani, si am alergat seara de cateva ori pe saptamana si am slabit 4 cm in talie.

| Ghica_Sebastian_1992 a răspuns:

Sa mananci sanatos[legume(morcov), fructe(mere)] si sa alergi.

| SmileForMe12 a răspuns:

Mai intai incepe cu sportul. Eu m slabit mult cu ajutorul abdomenelor. Faceam cate 50-100 pe zi si aveam grija si la alimentatie. In loc de paine alba, cumpata-ti paine neagra(integrala) se gaseste cu 3, 50. Dar e foarte buna fiindca iti reduce starea de foame. Bea ceaiuri.Cel mai bun ceai de slabit este cel de menta. happy

Bafta :*
Pa.

| johnstone a răspuns (pentru SmileForMe12):

Nu exista "slabire zonala". Stimularea locala a unei grupe musculare nu implica slabirea acesteia! In urma exercitiilor cardiovasculare corpul decide de unde slabeste. Abdomenul este o grupa musculara la fel ca oricare alta din corp. Sa o lucrezi in fiecare zi inseamna sa nu-i dai posibilitatea de recuperare dupa efort. Asta inseamna ca rezultatele vor fi foarte lente. Este suficient sa-l antrenezi o singura data pe saptamana. Muschii abdominali se fac prin nutritie si nu abdomene iar carbohidratii nu reduc senzatia de foame la fel de bine ca proteinele.

| johnstone a răspuns (pentru Spitz10):

Grasimile nu se metabolizeaza in lipsa carbohidratilor. O nutritie axata pe proteine, grasimi si un maximum de 50g carbohidrati / zi are cele mai bune rezultate. Tesutul adipos de pe corpul uman nu se formeaza din depunerile de grasimi (lipide) ci din exesul de carbohidrati stocati drept trigliceride. Anumite grasimi sunt absolut necesare in alimentatie pentru buna functionare a organismului deoarece nu pot fi sintetizate de organism.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Ghica_Sebastian_1992):

La tine mancat sanatos inseamna morcovi cu mere? rolling on the floor)

Răspuns utilizator avertizat
| DeCeSaVaSpun a răspuns:

Mananci sanatos si faci multe exercitii fizice.

| XxTheVampireDiariesxX explică:

Stii ceva, daca habar nu ai depre ce este vorba, nu te mai baga in seama ca prostul, eu cer alte metode pe care NU le-am facut sau alte pareri, pentru ca mai bine ascult ce au facut ei pentru a slabi decat sa ma uit la reclamele de la televizor care spun cum sa slabesti si te chinui si nu slabesti deloc.decat sa faci o suta de metode care le baga televizorul pe gat sau internetul mai bine ceri unor oameni parerea care au gasit metode eficiente.pentru ca dragul meu, daca stiam metode sigure atunci nu intrebam.ASA CA TACI DIN GURA SI NU MAI COMENTA ATAT, pentru ca sport si mancat sanatos stiu, eu am cerut alte metode.Si nu o sa spun ca "EU NU MA COBOR LA NIVELUL TAU, DRAGA" ca toate parsutele, doar iti spun ca daca nu ai ce face, nu mai comenta aiurea.inteleg de ce ai spus asta dar eu am cerut doar parerea unor oameni care au incercat si au rezultate bune.pentru ca eu am prietene care s-au ingrasat foarte mult pentru ca au ascultat metodele "miraculoase" de slabit de la televizor, asa ca nu am riscat si eu ca sa ajung ca ele.

| johnstone a răspuns:

Ca sa slabesti sanatos trebuie sa stii ce efecte se produc in organism in urma consumului de alimente. In procesul de slabire, corpul are tendinta sa renunte la muschi si nu la grasime. 1kg de muschi are nevoie de 96 calorii pentru sustinere, 1kg de grasime are nevoie doar de 9 calorii. Majoritatea persoanelor aplica reductia calorica. Ei spun ca au nevoie de 1600 calorii pentru faza de mentinere, deci pentru a slabi consuma cu 500 calorii mai putin. Asadar corpul trebuie sa se adapteze la cele 1100 calorii si o va face renuntand la 2 lucruri: apa si muschi. Si astfel persoana respectiva a pierdut in greutate.dar nu a pierdut ce trebuia. Automat corpul se adapteaza la cele 1100 calorii, metabolismul scade iar asazisul proces de slabire se opreste.

Bun. Ce inseamna de fapt sa slabesti sanatos? Inseamna in primul rand sa ai un plan nutritional eficient. Sa stii exact ce mananci, cat mananci si cand mananci. Asta face diferenta intre tipa de pe coperta unei reviste si tipa care se plange ca are soldurile prea late. Ca sa faci un plan nutritional trebuie sa stii de unde pleci si unde vrei sa ajungi. Asadar la inceput ai nevoie de masuratori. Exista cantare cu impedanta bioelectrica care indica procentul de bodyfat, de apa si de muschi. Spre ex, muschii abdominali incep sa se vada de la 13-15% bodyfat, in functie de constitutie. Trebuie calculat metabolismul bazal si inmultit cu factorul de activitate. Astfel obtii necesarul de calorii pentru faza de mentinere. Vrei sa slabesti? Consumi mai putin cu 300 calorii. Iti calculezi nutrientii astfel incat sa ai cel putin 1g de proteina / kg, cel putin 100g carbohidrati, restul grasimi sanatoase. 1g proteina = 4 cal, 1g carbohidrati = 4 cal, 1g grasime = 9 cal.

Stiind datele astea poti sa calculezi. Exemplu:
Daca ai un metabolism bazal de 1400 calorii => 1400 x 1.4 (factor de activitate - daca ai cel putin un antrenament pe zi) => 1960 calorii. Daca vrei sa slabesti consumi mai putin cu 300 cal, deci ai 1660 calorii. De ce 300 si nu 500 calorii? Pentru ca daca reduci prea mult risti sa blochezi organismul. Daca simte ca primeste mult prea putin decat era obisnuit sa primeasca inainte automat reduce metabolismul pentru a se adapta la noile conditii. 200-300 calorii este ideal.
Daca acum stii ca 1g proteina = 4 cal, 1g carbohidrati = 4 cal, 1g grasime = 9 cal poti sa faci calcule. Daca spre ex. ai 60 kg inseamna ca trebuie sa mananci neaparat 60g de proteina iar 60g proteina inseamna 240 calorii. Simplu, nu? Daca stii ca mananci 200g carbohidrati inseamna ca de fapt consumi 800 calorii. Daca mai consumi si 50g de grasimi, inseamna 450 calorii. Daca adunam 240 + 800 + 450 avem 1490 deci nu este suficient. Asadar mai adaugi proteine pana ajungi la 1660 calorii, altfel risti sa reduci prea mult iar corpul va intra in stare de foame.

Cea mai sanatoasa metoda de slabit este aceea in care stii impactul nutrientilor asupra organismului. The end of story!

| IonutzWoW a răspuns:

Dimineata, ora 6-7, 5 ture de teren; 2 mese pe zi (dimineata si seara), sucuri naturale si totul va fi bine. BAFTA!

Întrebări similare