| Robbe a întrebat:

Sunt ectomorf si am un metabolism rapid.Mananc mult si de multe ori si nu se pune nimic.Raman la 60kg orice as manca.
Daca mi-as schimba metabolismul prin niste mijloace, s-ar putea sa ma ingras si eu macar putin sau daca nu sa iau suplimente nutritive.
Din 2 solutii vreau un raspuns plss.

Răspuns Câştigător
| Dkgray a răspuns:

Alimentatia se poate imbunatati mult. La scoala ai putea sa iti pui mancarea in caserole de plastic inchise ermetic(piept de pui, curcan, peste(gatit sau chiar la conserva), branzeturi, orez, cartofi fierti sau la cuptor, legume(carnea si pestele preferabil gatite la cuptor sa tina cat mai mult, legumele la abur sau putin fierte, la alimentele din comert vezi conditiile de pastrare), sa sari peste aceasta masa nu e o solutie. Ai nevoie de grasimi sanatoase care la tine lipsesc(alune, nuci, fistic, migdale, seminte de in, peste marin, avocado).
Ca si suplimente in primul rand iti recomand un complex de vitamine si minerale(acestea avand multiple roluri benefice in organism+iti cresc pofta de mancare) si niste enzime digestive pentru o asimilare mai buna a alimentelor.
Uita de incetinirea metabolismului, prezinta prea multe riscuri si poti sa cresi in masa mult mai bine fara. Ai nevoie de informare, rabdare, un program bun(alimentatie, antrenament, odihna, suplimente).

2 răspunsuri:
| Dkgray a răspuns:

Ar trebui sa-ti descrii alimentatia pe o zi sa vedem daca e bine pusa la punct sau doar ai tu impresia ca e. Prin ce mijloace ai vrea sa-ti schimbi metabolismul?!

| Robbe explică (pentru Dkgray):

Pai mananc de 4-5 ori pe zi
dimineata la 7 -> cereale cu lapte
pe la 11 -> un sendvis cu pastrama si alte sortimente (sar des peste aceasta masa deoarece nu prea am timp sa mananc la scoala)
cand vin de la scoala la 2-3 -> aripioare de pui sau pulpe cu orez sau pilaf, supa de mazare, ciorba cu carne afumata cateodata si peste
pe la 6 -> 2 ochiuri prajite sau gustari sau paste cateodata si omleta etc.
pe la 8-9 seara -> gustari, salata verde, ciorba si ce mai gasesc prin frigider happy

Metabolismul as vrea sa mi-l schimb, am auzit ca se poate daca mananc mult sodiu, adica sare.Si daca mananc mult mai putin decat acum, oare se schimba?
Poti sa-mi dai niste metode sa imi schimb metabolismul?

| Dkgray a răspuns (pentru Robbe):

Alimentatia se poate imbunatati mult. La scoala ai putea sa iti pui mancarea in caserole de plastic inchise ermetic(piept de pui, curcan, peste(gatit sau chiar la conserva), branzeturi, orez, cartofi fierti sau la cuptor, legume(carnea si pestele preferabil gatite la cuptor sa tina cat mai mult, legumele la abur sau putin fierte, la alimentele din comert vezi conditiile de pastrare), sa sari peste aceasta masa nu e o solutie. Ai nevoie de grasimi sanatoase care la tine lipsesc(alune, nuci, fistic, migdale, seminte de in, peste marin, avocado).
Ca si suplimente in primul rand iti recomand un complex de vitamine si minerale(acestea avand multiple roluri benefice in organism+iti cresc pofta de mancare) si niste enzime digestive pentru o asimilare mai buna a alimentelor.
Uita de incetinirea metabolismului, prezinta prea multe riscuri si poti sa cresi in masa mult mai bine fara. Ai nevoie de informare, rabdare, un program bun(alimentatie, antrenament, odihna, suplimente).