Iti pui prea multe intrebari. Totul depinde de tine, iesi afara si vezi cat poti sa alergi pe urma iti dai tu seama singura ce si cum. Pe nas e cel mai ok sa respiri, dar si pe gura deoarece e posibil sa nu poti lua destul oxigen respirand numai pe nas.
Eu voiam sfaturi si raspunsuri la intrebari, nu niste cuvinte insirate intr-un mod ignorant cum mi-ai oferit tu. Mersi oricum.
P.S. Nu te mai deranja sa dai reply
Cu atitudinea astea, meriti raspunsuri ca ale lui Yhwh. Ti-am dat un raspuns logic pentru ca nu poate nimeni sa-ti spuna cat timp poti alerga sau in ce ritm si nici nu cred ca am fost asa ignorant cand ti-am raspuns la singura intrebare care era mai ''normala''. Mult succes oricum.
Si cum vad ca ti-e lene sa intri pe google, uite un site cu niste sfaturi, sa nu zici ca am fost si acum ignorant :)
https://www.topfitness.ro/cum-sa-alergi-corect/
Auziti, pasaricilor masculine, hliziti-va in ''privee'', nu la intrebarea mea.
Tu esti constienta ca sportul asta nu e o problema de matematică, unde vine cineva, iti arata formula si bam ai rezolvat problema, nu? Cam in felul asta ai pus tu intrebarile. Tine strict doar de Tine, de unde sa stim noi? Eu ma simt bine când alerg cu 50km/h timp de 10 minute, tu nici cu bicicleta nu atingi viteza asta. Glumeam, dar cred ca e un "exemplu" bun, de unde vrei sa stim noi cate minute te tin pe tine plămânii? in timpul alergarii, poti respira pe gura fiindca tragi mult aer, decat pe nas, unde portia de aer e mult mai mica. "in cât timp as putea alerga 2km" poftim, de unde sa ghicim noi asta? Nu suntem la fel si pe lângă ca suntem diferiti mai tine si de tine, cât de bine te antrenezi, cât de bine te alimentezi, recuperezi plus genetică.
La partea cu cei 2 km, ma refeream... In cate luni de zile pot ajunge la aceasta ''performanta'' daca alerg de 4-5 ori pe saptamana, cum am zis. Si nu trebuie sa imi dai cifra cu perioada si virgule, ci doar o idee.
Mai citeste si tu intrebarile. La prima de exemplu voiam un raspuns de felul: poti alerga 5 minute, dar cu pauze de mers; mai degraba sugestii, ponturi care m-ar putea ajuta sa slabesc alergand. A doua intrebare, la fel, tot de sugestii tinea, dar oamenii se frustreaza cand VOR sa dea un raspuns ca sa le apara punctele la profil si sa para in acelasi timp inteligenti si ''in domeniu'', cand de fapt, nici macar nu stiu despre ce e vorba. Mersi pentru ce era la 3. Cu intrebarea 4. esti lamurit, teoretic.
Ma rog.
La aceasta intrebare era ideal sa raspunda unul care face jogging regulat si PREFERABIL sa fi fost gras ca mine. Altfel ar fi tratat subiectul.
Nu slăbești din alergat, cred ca iti va fi suficient raspunsul asta . Decorațiuni, puncte, fundite ma pis pe ele nu ma ajuta cu nimic, nu-mi dau mâncare, nici bani, nici haine. Nu fac jogging, iar cu grasimea, eu am fost in extrema cealaltă. Dar iti garantez ca nu vei slabi din alergat, slăbești din alimentație, sportul (ceva complex, nu un ***@cat de alergat ca oaia căpiată) e doar un instrument de "scluptura" (daca vrei).
Mi-ai evaluat raspunsul ca fiind nefolositor. De ce, draga? Ce crezi ca nu am dreptate? Eu asa am slabit, mergand la sala. Lasa la o parte alergatul si astea. Daca alergi 2-3 ore pe zi atunci da, e ok. Dar mai bine du-te la sala daca vrei sa slabesti+ renunta la dulciuri si suc.
Da, intr-adevar asa l-am evaluat. De ce? Nu ai raspuns la intrebarile mele.