| sica2 a întrebat:

Sunt foarte nemultumit de inaltimea mea am fac 16 ani in octombrie si am 1, 80m si as vrea sa ma icresc anul asta adica sa se intample ceva cu mine o schimbare mai majora si as vrea celor care stiu un program de sport baschet ceva ca vreau sa ma apuc debaschet calumea si as vrea sa fiu inalt adica si ce sa manac sa ma mentin in forma si sa aiba multe vitamine fier chestii din astea, deci nu stiu as vrea anul asta in clasa a 10 sa ma dezvolt multicelt va rog mult de tot si n-as vrea sa aud chesti de genul nu-i de ajuns ce inaltime ai si chiar as vrea sa mai cresc, va rog mult de tot pe toti de pe TPU si am incredere in voi si va promit ca

10 răspunsuri:
| dracu14 a răspuns:

Nu ai cum sa cresti mult intr-o perioada scurta, sportul doar ajuta ca corpul sa se dezvolte armonios, mai sunt si factorii genetici adica inaltimea parintilor tai, daca ei au in jur de 1.75 tu nu ai cum sa ai 1.95, daca inca nu ai 16 ani si 1.80 as spune cu aproximatie ca vei mai creste pana pe la 1.85-1.87,insa depinde de fiecare, mai stiu ceva care sa te ajute sa iti aflii inaltimea:
1.inaltimea de la 2 ani inmultita cu 2
2.(inaltimea mamei+inaltimea tatalui+13):2
desi nu sunt sigur ca sunt bune, de exemplu in prima imi da peste 2m si in a doua imi da 1.87...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Baga-te la inot, te vei dezvolta mai repede si mai mult decat la baschet.

| Psychic a răspuns:

Nu trebuie sa fii nemultumit, la 16 ani, 1, 80 m e chiar mult, si baietii daca nu stiai cresc pana la 25 de ani. Daca mai faci si baschet, sigur o sa mai cresti destul.Incearca totusi sa dezvolti si muschii pentru ca daca nu o sa mai cresti in inaltime, sa zicem, macar o sa compensezi cu putina forta, ceea ce nu e de colea.Pentru fier sugerez ficatul de gaina.Vitamine se gasesc in verdeturi, fructe si legume. Fasolea de asemenea da multa energie care se pastreaza mult timp. Dulciurile le-as scoate cat mai mult din alimentatie.Apa minerala acidulata e buna pentru ca are saruri si minerale pe care le poti lua inapoi dupa ce le-ai pierdut prin transpiratie si miscare in general.Bafta!
P.S.:raspunsul cu calculele de inaltime eu l-as desconsidera, mi se pare mambo-jambo.

| dracu14 a răspuns (pentru Psychic):

Pana la 25 de ani? ce prostie, majoritatea baietilor cresc pana in 17 ani, la 16 ani atingi 98%din inaltimea pe care o vei avea ca adult si de la 16 ani numai cresti decat maxim 5 cm

| Psychic a răspuns (pentru dracu14):

Da Cristi, mai cresti, daca nu as fi mai mare as tacea si ti-as da dreptate

Varul meu are 2m la fel si tata, amandoi nu au mai crescut dupa 16 ani decat cativa cm, daca cauti vei gasi si articole care zic la fel, 90%din baieti se dezvolta pana 17 ani asa ca ciocu mic.

Sunt "outdated articolele" sau ignora ultimele cercetari

Da de curiozitate, am 1, 74 si 13 ani daca cresc pana la 25 de ani cam ce inaltime o sa am?

Eu am spus ca se mai creste nu am zis cu cat, si 1mm tot crestere e.Tu mai cresti sigur cativa centimetri.Ce nu se ia in calcul in analizele alea de care spuneai, sunt elemente noi, cum ar fi: mancarea superprocesata si cu hormoni(de crestere in generral- de care nu spune nimeni nimic si nimeni nu recunoaste)

Cativa cm? tata are 2m si mama aproape 1.70, nu o sa mai cresc cativa cm ci in jur de 15 cm, aprox pana la 1.90 plus de asta daca erai mai atent am spus ca nu sunt sigur de acele calcule si nu prea am incredere, sunt doar niste calcule aproximative...