Nu ai cum sa cresti mult intr-o perioada scurta, sportul doar ajuta ca corpul sa se dezvolte armonios, mai sunt si factorii genetici adica inaltimea parintilor tai, daca ei au in jur de 1.75 tu nu ai cum sa ai 1.95, daca inca nu ai 16 ani si 1.80 as spune cu aproximatie ca vei mai creste pana pe la 1.85-1.87,insa depinde de fiecare, mai stiu ceva care sa te ajute sa iti aflii inaltimea:
1.inaltimea de la 2 ani inmultita cu 2
2.(inaltimea mamei+inaltimea tatalui+13):2
desi nu sunt sigur ca sunt bune, de exemplu in prima imi da peste 2m si in a doua imi da 1.87...
Nu trebuie sa fii nemultumit, la 16 ani, 1, 80 m e chiar mult, si baietii daca nu stiai cresc pana la 25 de ani. Daca mai faci si baschet, sigur o sa mai cresti destul.Incearca totusi sa dezvolti si muschii pentru ca daca nu o sa mai cresti in inaltime, sa zicem, macar o sa compensezi cu putina forta, ceea ce nu e de colea.Pentru fier sugerez ficatul de gaina.Vitamine se gasesc in verdeturi, fructe si legume. Fasolea de asemenea da multa energie care se pastreaza mult timp. Dulciurile le-as scoate cat mai mult din alimentatie.Apa minerala acidulata e buna pentru ca are saruri si minerale pe care le poti lua inapoi dupa ce le-ai pierdut prin transpiratie si miscare in general.Bafta!
P.S.:raspunsul cu calculele de inaltime eu l-as desconsidera, mi se pare mambo-jambo.
Eu am spus ca se mai creste nu am zis cu cat, si 1mm tot crestere e.Tu mai cresti sigur cativa centimetri.Ce nu se ia in calcul in analizele alea de care spuneai, sunt elemente noi, cum ar fi: mancarea superprocesata si cu hormoni(de crestere in generral- de care nu spune nimeni nimic si nimeni nu recunoaste)
Cipi1212 întreabă: