Păi depinde... Poate că la cealaltă sală nu sunt antrenori așa de buni ca la asta la care ești acum... Poți încerca și la celaltă să vezi cum e dacă tot te-ai pregătit așa de intens și pentru a economisi bani. (părerea mea)
Dacă ai plătit, nu cred că îți vor mai da banii înapoi. Măcar, luna următoare, știi spre ce sală să te orientezi și poți face diferența. Nu știu dacă antrenorul care ia 50 de lei e mai profesionist decât cel care ia 25 de lei. Câteodată poți fi dezamăgit și când alegi să mergi la sacul lăudat... Acum, nu fi trist. Poate că e o sală cu aparate moderne și complexe, benzi, ești eliptice, rowing, biciclete...
La care merg eu, e o sala mai moderna. Aparatele sunt noi. Abonamentul lunar 100 lei e foarte ok, dar 50 lei ora la antrenor cam mult e. Asta zic. Ce e drept imi explica, se ocupa de mine, e rabdator cu mine si daca gresesc ceva, imi mai explica. Ma supravegheaza ce si cum
Nu stiu cum esti tu, dar eu nu aș regreta că pierd 25 de lei. Uite, te poti gândi că ai mâncat un burger si s-au dus banii. Gândește pozitiv! Poate că vei obtine rezultatele dorite sub îndrumările sale și nu-i exclus ca peste două luni, să-l cauți din nou. Poate ca antrenorul care solicită doar 25 de lei, nu și-ar da atât de mult interesul să ajungi la performantele dorite.
Ai dreptate. Iti zic sincer ca antrenorul isi face treaba foarte buna. Sunt multumit de el. In plus ma invata cum se fac antrenamentele corecte. Aparatele sunt de ultima generatie. Sala e deschisa de un an.
Eu zic mai bine sa te informezi tu singur sau sa întrebi aici ce ai de întrebat, nu sa plătești antrenor. Cu banii pe care ii dai antrenorului pentru nimic îți plătești sala pe următoarele luni. Nici nu știi dacă antrenorul ăla e bine informat sau doar superficial, poate zice și el că îngrașă carbohidrații sau ca mănânci o paine pentru masa musculara
Cum sa invat singur? Daca nu am facut niciodata antrenamentele. Sunt incepator.
Te uiti pe net la executie si pe ici, pe colo rogi un antrenor sa ti arate. Pt ca iti arata nu ti cere bani, e ceva banal. Eu singur am invatat la sala cum se fac exercitiile. Si am o forma fizica ok pentru un om care face pentru sanatate
Încerc să pun masă musculară, să am mușchi. Sunt slab.
La aparate noi de ultima generatie nu stiu cum se face. Poate sunt mai prostut Stiu ca nu cere bani daca il intreb cum se face.
Nici tu nu supraevalua oamenii. Am văzut culturiști cu mult mai mulți ani care greșeau și aveau competiții și medalii câștigate, fizic impresionant etc. Nu e deloc important cum arată și cât a avut vechime, important e ce sfaturi da și cum gândește. Poti sa înveți totul gratuit daca te interesezi puțin, sunt multi oameni care chiar explica totul pe YouTube și detaliat, și foarte corect. Unul dintre ei este Marius Mitrache.
Un helcometru vechi sau nou se foloseste LA FEL
O banca de piept veche sau noua se foloseste LA FEL
etc.
Esti incepator. Ai nevoie de exercitii clasice. SImple si clasice. S-ar putea sa te dezamageasca, dar ideal ar fi sa folosesti minimum de aparate. Vei folosi mai mult helcometru pentru spate, ramat din sezut la aparat, presa picioare si un aparat de dips la triceps. Cam atat.
Pfoai. Nu stiu ce sa fac. Stiu ca sunt incepator si habar nu am despre asta
Ma bucur pentru tine
Mie imi e greu cum sa invat singur. De as sti singur toate exercitiile
Tu de cand faci?
Eu fac doar pentru sanatate.
Fie merg la sala, fie ma antrenez pe acasa si afara.
De exemplu, musculatura spatelui poate fi antrenata foarte bine si folosind o gantera si o bara de tractiuni.
Salut, dacă este o sală cu aparate noi și de ultimă generație eu zic că merită, nu o să ai niciodată la cealaltă sală ceea ce ai la asta!
Jackpot2 întreabă: