Pai ce-l mai solicitant dintre ele sunt uracatu scarilor ( deci asta-ti recomand), sa mai faci si genoflexiuni, abdomene. Mai trebuie redus din consumu de calori pe care-l ai de obicei, Bafta.
Eu zic ca e mai de folos urcatul scarilor. Daca poti urca cat mai multe deodata 2-3, apoi 3-4, coboara in viteza, urca in viteza, mai fa niste exercitii gen abdomene, genoflexiuni, flotari, intinderi, eh multa bafta in datul sunculitei jos!
Care sunci?
Crezi ca toti ne imbuibam ca porcii si dupa aia ne dam de ceasul mortii sa slabim?
N-am sunci de dat jos! Dimpotriva!
Alergatul.Uite,poate nu o sa slabesti, dar incearca asa :
Dimineata alergi cam 600 metri.
La amiaza faci exercitii pentru slabit, gen genoflexiuni, flotari, ridicarea trunchilui etc.
Seara mergi cu bicicleta aceiasi 600 de metri.
Si repeta tot asa o saptamana, doua.O sa te simti mai usoara si te si mentii in cazul in care esti predispusa ingrasarii.
Si mai atent cu dulciurile, stiu ca nu te poti abtine...dar incearca, pentru tine.
Urcatul scarilor.O scara=o kilocalorie.Mai ales ca indoi genunchii si pui in functiune mai multi muschi. Dupa mine, e cel mai important sa pui in tot acest timp muschii gurii si sa zambesti.
Bafta!
Scari... cu doua picioare cu un picior... incearca sa-ti creezi un circuit dar 100% sunt mai eficiente scarile
Parerea mea este ca urcatul scarilor este mai eficient, deoarece este si o ''dificultate''. La alergat mergi pe un teren fix, fara a intampina dificultati . Apuca-te si de abdomene, sunt eficiente.
Tehnic vorbind nici nu sunt 2 tipuri de efort comparabile asa ca fa-le pe amandoua. Dar daca e sa alegi doar unul, atunci clar, alergatul.
Auzi "urcatul scarilor ca e mai solicitant"
Sincer urcatul scarilor mi se pare o chestie plictisitoare si tind sa cred ca daca faci cateva urcari si coborari o sa te enervezi deoarece obosesti, evident si te enervezi ca vezi acelasi "peisaj", mai bine du-te afara si alearga. Daca ai ce admira si nu te mai gandesti la alegat timpul o sa treaca mai usor.
Alex955 întreabă: