| IoanaIonuca a întrebat:

Urmariti ceva site-uri/blog-uri de fitness si nutritie care chiar v-au ajutat? Eu, de exemplu, merg la sala, vad cum muschii "cresc" (adica la brate, picioare) dar burtica si soldurile sunt tot acolo sad

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mergi si la alte sali: inot, tenis etc. care te misca intens si la burta, si la picioare.
De asemenea, poti face exercitii de abdomen si acasa: iti bagi piciorul (gleznele) sub pat sau sub dulap, culcandu-te pe spate pe podea, iar in aceasta pozitie facand minim cate 50 de ridicari in pozitie in sezut si inapoi.

| N0xEterniS a răspuns:

Off off off necunoscatorii astia.
E vorba de bulking si cutting, facand bulking pui pe tine, cutting dai jos grasimea, NU poti pune pe tine muschi si in acelasi timp sa dai grasime jos, nu asa functioneaza culturismul.
In bulking, incerci sa pui cat mai multa masa musculara si cat mai putina grasime ( o sa pui si grasime, asa functioneaza corpul, ai nevoie de calorii multe ), in cutting incerci sa slabesti grasimea adunata in faza bulking, cu pierdere minima de tesut muscular ( o sa pierzi si muschi, asa functioneaza, dar trebuie sa minimizezi pierderea )

Faci bulking 8-9 luni si 2-3 cutting, dar depinde de corpul fiecaruia. Cutting de obicei se face primavara, multi vor sa fie foarte tonificati pe vara, plaja, tricou etc.

Cand faci bulking, mananca cu grija, fara kebab etc, ia proteina pudra, creatina si ce mai vrei tu, repetarile de obicei intre 6-10, jogging, in opinia mea nu e recomandat, consumi calorii degeaba, te obosesti degeaba.
Cand faci cutting, trebuie sa fii la deficit de calorii ( revino cu varsta, kg si inaltime si iti spun cate ) dar nu cine stie ce, pentru ca te ia cu ameteli, varsaturi etc. Repetarile undeva intre 10-14; Poti continua cu proteina+creatina dar de data asta iti recomand BCAAs ( ajuta la pastrarea tesutului muscular ). Cat mai mult cardio, jogging, bicicleta etc.
Dormi in jur de 8 ore, daca vrei sa faci ceva.

| IoanaIonuca explică (pentru N0xEterniS):

Wow, chiar ca sunt necunoscatoare laughing Nimeni nu mi-a spus asta, doar ce sa fac (exercitii). Am 19 ani, 50 kg si 1, 66 inaltime.

| Shammal a răspuns:

Arunca o privire prin informatiile de pe site-ul asta https://antrenorulmeupersonal.ro/; are o multime de chestii utile legate de intrebarea ta.

| N0xEterniS a răspuns (pentru IoanaIonuca):

Undeva la 1400-1500 calorii pe zi.