Nu stiu daca e normal sa se retraga cateva luni fara motive bine intemeiate(accidentari, probleme personale), daca ti place ceea ce faci nu se pune problema sa renunti sau nu, pur si simplu o faci de placere. Poate tie ti-a fost impus judo-ul de catre parinti si nu ti place asa mult, sau nu stiu ce sa zic. Parerea mea e sa fe intorci inapoi, la 13 ani e destul de bine sa te apuci de un sport, nu e deloc tarziu.
Daca ti place mult o sa inveti foarte repede.
M-am lăsat și din câteva motive medicale + eram foarte stresat cu școala (chiar era agitație cu profesorii și în general orarul era făcut vraiște până s-a făcut unul definitv, abia în sem al 2-a) dar nu vrusesem să mă las, dar mi-am dat seama că dacă nu mă las o perioadă nu rezolv nimic. Vreau să mă înscriu din nou + că nu am uitat toate mișcările, adică dacă îmi spui să-ți arăt prizele sau prinderile la pământ ți le arăt fără problemă, oricum vă mulțumesc mult pentru răspunsuri, chiar m-au ajutat! ❤️
Nu, nu mi se pare normal si nu te astepta ca antrenorii sa sara in sus de bucurie, pentru cineva care a abandonat sportul asta, dar acum pretinde ca-l iubeste si vrea inapoi.
La treișpe ani nu te-ai retras ci n-ai mai avut chef să mai mergi, așa-i?
te reapuci dacă iți revine cheful, apropo, ți-a revenit?
Nu are importanță cum ni se pare nouă, normal sau anormal. Dacă te reprimește, pentru tine e normal.
Nu, în niciun caz dar mi-ar fi greu și mie, și antrenorului să se obișnuiască cu mine. Antrenorul vechi a văzut că sunt capabil să mă apuc de judo la 13 ani având în vedere că majoritatea echipei avea copii care făceau judo de la 6-5 ani. Și nu am multe alte opțiuni de cluburi de judo la mine în oraș...
Ai făcut 6 luni de judo și te-ai lăsat... Nu ești tocmai un "sportiv", și cu atât mai puțin un sportiv de performanță.
Ceea ce ai făcut tu se numește "inițiere în judo" și este un moft, nu o carieră sportivă serioasă.
Și care sunt momentele alea frumoase de care ți-e dor?
Astea?:
" în 6 Martie | Bogdim0t a întrebat:
mă loveam mai în fiecare zi și unii copii de acolo erau foarte, foarte aroganți. vă dați seama că acolo a fost atât de jenant știind că, copii cu care nu colaboram erau acolo. Toate bune până când au început vorbele urâte la adresa mea, uneori lovituri și fără motiv. "
Am scris doar despre partea negativă acolo și îmi cer scuze... N-am povestit de concursurile câștigate sau de alte momente frumoase dar cu toate astea dacă chiar îmi place un sport, nu bag in seamă opinia altora
Nu e ca și când vorbim de sportivi de înaltă performanță aici.
Sunt pline sălile de copii ca tine care se lasă o lună, se mai întorc două, se mai apucă de un sport, se mai lasă, mai fac un sport în paralel etc. Nu e nimic ieșit din comun și nu îi pasă nimănui în mod special, doar ție pe plan personal si celor apropiați ție.
Mă referam că voiam să știu dacă mai are rost să încerc să mă reînscriu sau să las baltă?
Pai depinde ce vrei tu Ti-am zis, mai mult ca sigur antrenorului (lui Sensei altfel spus) ii e indiferent daca esti sau nu acolo. Posibil să te fi uitat chiar. Deci daca problema ta e daca te mai primeste sau nu, răspunsul e 99% da.