| costinvlad49 a întrebat:

1)Gaura neagra are o singularitate formata din ceva(fotoni ce o fi).
2)Volumul ei este de câțiva centimetri. Orizontul de evenimente este raza gravitaționala.
3)Daca avem o minge de baschet cu o masa egala cu cea a lui UY Scuty, ar fi o gaura neagra ce are diametrul cât al mingii de baschet, mingea de baschet este în centrul gaurii negre, iar raza gravitaționala esrte mai mare decât diametrul obiectului în sine de aceea viteza de evadare este prea mare ca lumina sa poată scăpa. Ca sa scapi dintr-o gaura neagra mica ce are cu puțin mai mare raza gravitaționala decât diametrul îți trebuie o viteza mai mare decât cea a luminii.
De exemplu bila de biliard are diametrul de 10cm iar masa ei ca să nu fie o gaura neagra este de x KG) dacă creste și cu un gram acea masa, raza ei gravitaționala se mărește puțin peste diametru și lumina nu mai poate scăpa, materia concentrându-se pe suprafața bilei de biliard pe care nu o vedem din vina razei gravitaționale.

7 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Ai auzit vreodată de efectul Dunning-Kruger? Nu are nici o legătură cu găurile negre, dar tu ești o ilustrare perfectă a lui.

Îți citez de pe Wikipedia:
"Efectul Dunning-Kruger este o eroare de apreciere în care persoane incompetente apreciază eronat competența lor ca fiind mult mai mare decât în realitate. Acest comportament se datorează incapacității persoanelor respective de a-și recunoaște nivelul lor, tocmai din cauza lipsei lor de cunoștințe în domeniu"

Una dintre reprezentările grafice ale acestui efect este aceasta:
https://first10em.com/......d-60px.png

Pe acel grafic, tu te afli în zona aia foarte abruptă de la început, unde cunoștințele tale reale sunt aproape nule, dar tu ești foarte încrezător că acestea sunt avansate și profunde.

Iar asta se manifestă prin insistența ta de a "discuta" despre chestiuni extrem de dificile chiar și pentru cele mai mari minți de pe pământ, doar pentru că ai citit vreun articol de jumătate de pagină sau ai văzut vreun documentar de o oră despre găuri negre.

Pe ce mă bazez când spun asta?

Pe întrebările tale anterioare, din care rezultă că nivelul tău de înțelegere a fizicii este aproape nul.

Un om care crede că dacă Pământul își schimbă direcția de rotație ne vom întoarce în timp, nu este nici pe departe în măsură să discute despre găuri negre.

Un om care întreabă dacă "Pamantul este plat sau glob" nici atât.

Iar un om care crede că ADN-ul este în formă de șarpe pentru că suntem creați de "Annunaki" nici măcar nu mai poate intra în vreo discuție.

| Simpatic a răspuns:

Gaura neagra este o fatasma nu este ceva palpabil pentru ca inca nu se stie nimic concret despre ea/ele la acelasi nivel si cu dilataria spatiu-timp, doar niste fizicieni scriitori de SF si-au dat cu parerea si cam atat, iar deschizatorul de sf poate fi considerat Albert E. si a sa teorie a relativitatii, din momentul acela s-a vorbit de calatoria in timp si gauri negre si gauri de viermi.

| costinvlad49 explică (pentru johnnny123):

Bai creștin cretin. ADN ul chiar are forma de șarpe. Demonstrat de savanți. Prost ești ma. Eu nu am zis de direcția de rotație și de întors în timp. Eu sunt mai deștept ca mulți. Iq din teste grele am 122. Tu ești doar un neauzit. Dacă eu dau o rezolvare realista gaurii negre tu ești doar un prost ce te faci auzit. Eu la fizica aveam 7, 8, 9 și 10. Asa ca pleacă.
În plus, ceea ce spun eu este adevărat. Și demonstrat de oamenii de știință. Iar în sumeria sunt dovezi ireproșabile ale creației și ale lui Enki, zeul creator.

| costinvlad49 explică (pentru Simpatic):

Este reala gaura neagra. Imaginează-ți o sfera cu diametrul de 10 metri, dar cu masa egala fix cu a soarelui. Atunci, densitatea ar fi prea mare iar raza gravitaționala ar depășii raza fizica a obiectului și atunci nimic nu mai poate scăpa din căderea în acel obiect sau pe acea suprafață sferica. Viteza de evadare din gaura neagra este egala cu de multe ori mai mare decât cea a luminii astfel încât viteza luminii este prea mica ca să scape din gaura neagra.

| johnnny123 a răspuns (pentru costinvlad49):

Mulțumesc pentru confirmarea a tot ce am spus mai devreme!

| Simpatic a răspuns (pentru costinvlad49):

Doar daca ai citit undeva nu inseamna ca este reala sau imaginara, si eu consider ca este reala dar nimeni nu a putut sa o explice la fel cum nu se pote sti daca exista sau nu gaurile de viermi...cine le-a studiat, daca iti prezinta nasa o simulare pe calculator nu insemna ca acel lucru chiar exista sau ca poate fi studiat.
Este plin netul de SF si poate au dreptate dar atata timp cat nu se pot face exercitii practice palpabile raman la nivel de teorie...
Cred ca de asta jhonny123 a spus ce a spus, in schimb el ar fi trebuit sa vina si cu argumente.
Eu cred ca esti un copil care invata dar inceteaza a te incapata sa crezi ca ai dreptate in ceea ce zici, pentru ca aici nu-s lucruri palpabile, de asta am adus aminte de geniul Einstein, pana la el nimeni nu avea habar cum nu au nici acum ce sunt cu gaurile de viermi, gaurile negre etc, dupa ce a lansat el teoria au aparut fizicenii speculatori si s-au dat ei mari ca cine poate patrunde in aceasta gaura (worms) poate depasi viteza luminii and stuff, aratati probele copii!
Toate sunt speculatii pe care tu te incapatanezi sa afirmi ca-s reale si veridice, poate-s da nu la nivelul de cunoastere pe care il avem noi acum, citeste despre teoria restransa a relativitatii si cea generala a lui Einstein si dupa el a aparut hopa si fizica cuantica...tot la nivel de teorie ca practica lipseste cu desavarsire.
Uite un citat despre ce fel de oameni de stiinta crezi tu : "In unele comunitati stiintifice se crede ca se poate demonstra faptul ca o gaura neagra este un obiect bidimensional intr-un spatiu tridimensional. Ei spun ca acest lucru ar putea indica solutia pentru „paradoxul informatiei pierdute" si faptul ca traim intr-o lume holografica."
Eu zic ca in viasta este mai bine sa te bazezi pe lucrurile simple dar inteligente, pe lucruri palpabile, decat 1000 de speculatii si filosofii complexe dar nefolositoare ghideaza-te dupa principiul lui Decartes "gandesc, deci exist", cu alte cuvinte este plauzibil? atunci este adevarat, nu este plauzibil, palpabil ci doar sf sa o las sf-ului si sa o tratez ca atare adica ca pe un basm frumos.
Decartes afirma : "Primul precept al cunoaşterii este să nu admiţi niciodată că un lucru este adevărat dacă nu l-ai cunoscut în chip evident ca atare.

| Ineys a răspuns:

Pai si intrebarea unde e? Ca nu vad nici un semn al intrebarii in postul tau.