| eu009988 a întrebat:

1. In ce culturi se practica poligamia? Cand un barbat are dreptul de a se casatori cu mai multe femei? Puteti da exemple de tari, religii
2. Ce parere aveti?

13 răspunsuri:
| Ștefaniq a răspuns:

Aceasta se regăsește în special pe continentele african și asiatic (printre care Algeria, Mali, Nigeria, Arabia Saudită sau Iran).

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

1. Ai aici https://en.wikipedia.org/......f_polygamy

2. O prostie.

| DonEduardo a răspuns:

1) Exemple care îmi vin acum in minte sunt arabii si mormonii.
2) Parerea mea este ca acest lucru nu este bun. Ori si bărbații, si femeile ar trebui lăsate să aibă mai multe consorți, ori niciunul dintre sexe. Bărbații nu sunt cu nimic superiori femeilor. Aceasta este strict parerea mea.

| LPCTSTR a răspuns:

O chestie interensanta pentru care este nevoie de un pic cam multi... bani ca sa intretii conceptul asta.

| GabiDumitrescu a răspuns:

1. Au raspuns altii foarte bine.
2. Daca isi permit mai mult de una care sa ii bata la cap si suporta mai multe soacre, bravo lor. Ii admir.winking

| Lucian4 a răspuns:

Daca femeile din acea cultura le place idea asta, succes lor, oricum pentru Vest (continentul american si europa) nu este legal, moral si etic. Nu vorbim aici dor in Romania

| siriusblack98 a răspuns:

La 1 ti s-a raspuns.
2. Parerea mea este ca ar trebui sa fie ceva la alegere ca si casatoria intre persoane de acelasi sex. Mi se pare o prostie ca nu este permis oriunde exista sistem democrat. Eu unul il vad ca pe un concept interesant poligamia dar nu cred ca mi-as permite sa intretin 6-7 sotii totusi rolling on the floor

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Lucian4):

Cine sintem noi sa definim moralitatea si etica? Mai ales ca nu vad absolut nici o problema, nu e pedofilie sau altfel. Adica acceptam fara probleme ca majoritatea celor casatoriti/casatorite mai dau si-n altele/altii, insa ne oripilam la posibilitatea ca cineva sa ia un angajament de lunga durata cum e casatoria cu mai mult de o persoana. Mdah...

| RAY a răspuns:

2,depinde cat te tine in primul rand erectia, eu sunt de acord dar si invers o femeie cu mai multi barbati

| T0T a răspuns:

Câtă discriminare. O femeie să nu aibă dreptul la mai mulți bărbați.

| Lucian4 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Am spus ca vad probleme? Persoana care a pus intrebarea vede, poate neeetic... Poate e un trol, a deschid dar o discutie... laughing)

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Lucian4):

Nu tu, dar ai zis ca Vestul vede.winking

| Lucian4 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, in europa si america nu exista legislatia, poligamia poate in viziunea europeana este imorala si ineficienta pentru individ