Au mai fost intrebari privind pedeapsa cu moartea si, constant, am spus ca nu sunt de acord. Inafara altor argumente de ordin umanitar, religios, etc, sa ne gandim doar la faptul ca exista erori judiciare si pedeapsa cu moartea este ireversibila. Numai bine!
Si eu sunt de acord cu inchisoare pe viata fiindca pedeapsa capitala trece prea repede.
Ai vrea să scape așa ușor?
Nu.
Închisoare și muncă în folosul comunității.
Prin muncă să returneze ceea ce au furat.
Cum am spus mereu cind s-a intrebat asta, nu. A punctat deja Ioandelasal motivele. Cea mai portivita pedeapsa, munca silnica. Nu puscarie, munca silnica. Sa-si plateasca datoriile fata de societate si cazarea. Hotii munci mai usoare, criminalii munci grele. Si evident, confiscarea averii. Daca se constata ca averea si-a impartit-o pe la neveste, veri, frati, parinti si alea alea, astia intra la complicitate si beneficiaza de acelasi tratament, confiscarea averii si munca cit cuprinde... sa le piara cheful sa mai fie complici
Nu,tortura.Vorba lui Nicusor, maini taiate, un ochi scos, celule de 2X2 cu o cana de apa si o coaja de paine pe zi, celula plina cu miasme de căcat si moarte.Iar doar dupa ce tortura a devenit o rutina, o moarte prin ghilotinare.Eu as fi de acord cu pedeapsa cu moartea pentru foarte multe infractiuni, trecute sau nu, in prezent, in Codul Penal.Mai toti politicienii nostri ar merita omorati, pentru ignoranta, aroganta si superioritate nemotivata.
Ar scapa prea ieftin ticalosii. In schimb, daca-i trimiti sa munceasca la mina tot restul vietii, 12h/zi, cu dalta si tirnacopul cum se lucra pe vremea romanilor. Daca n-ar avea nicio speranta sa mai scape din mizeria si caznele de acolo, stiind ca oricum sint saraci lipiti pamintului pentru ca le-a fost confiscata si ultima letzcaie si nu mai au nimic. Daca ar sti si ca toti nemernicii care au intrat in cirdasie cu ei, au aceeasi soarta, inclusiv progeniturile lor daca pe numele lor au trecut afacerile si averea (sa-ti poata ride in nas in fata legii ca ei n-ar avea nimic), n-ar fi mai corect fata de cei pe care i-au jefuit? Pe linga greul resimtit fizic, i-ar cuprinde si deznadejdea. Ar fi mai eficient decit sa-i torturezi