De ce pretinzi ca am fi rezultatul unui accident?
Ar trebui sa iei seama mai mult de viata ta si sa o gestionezi cum poti tu de bine.
Din punct de vedere stiintific, da, suntem un mare accident. Suntem rezultatul hazardului natural.
Din punct de vedere religios, nu, nu suntem intamplatori.
Stiintific vorbind. Tu nu valorezi nimic in univers. Nici eu, nici nimeni. Suntem nimic. Si vii de nicaieri. Si mergi spre nicaieri. Si nu esti important. Si viata nu e speciala.
Tu, fiind rezultatul nimicului, nu esti mai presus de nimicul din alte tari. Tu, ca un nimic, nu ai putea exista cu un beneficiu, cu un folos sau cu o speranta. Tu, ca un nimic, nu poti trai sub aparenta importantei. Esti un parazit chiar. Traiesti o iluzie, daca esti produsul nimicului. In cazul asta, ce este viata? Viata este un nimic, creat in nimic, care a aparut de nicaieri si care va disparea in nimicul de unde a venit. In cazul asta, viata nu are nici un scop, cel mai probabil vei ajunge in cimitir atunci cand vei muri, viata nu este un lucru special. Viata nu este un lucru special, si nu ar trebui sa tanjesti spre o existenta in care e prezenta suferinta. Ai putea la fel de bine sa mori, oricum nu vei simti nimic, si nu va fi constient de nimic, atunci cand va apartine din nou, nimicului din care esti facut.
Acuma, sa terminam cu nimicul. Ideea e ca nu suntem importanti. Asta e punctul de vedere al stiintei asupra vietii. Nu suntem altceva decat praf de stele si putina apa, vom disparea (rasa umana) intr-o zi si nimeni nu va sti vreodata ca acolo au fost oameni. O existenta trista. Asta e stiinta.
Ar mai fi multe de spus, dar o sa te plictisesc Sunt sigur ca ai prins ideea. Esti baiat mare, deduci si singur
Da, suntem un accident al evoluției Universului. Suntem mici și insignifianți. Alte întrebări?
Nu inteleg de ce esti asa trist.
Preferai sa te fi nascut ca sa pupi in fund o divinitate pentru restul eternitatii?
Eu ma bucur ca lucrurile decurg asa.
Nimeni nu ma baga in seama, sunt lasat in pace sa fac ce vreau, sa descopar si sa experimentez si sa ma bucur ca traiesc. Ce ai vrea mai mult?
Eu nu sunt trist. Cred in Hristos. SI totusi as putea fi trist pentru ca vad in orice un sfarsit. Bucura-te de toate ce ti se par frumoase pentru ca nu exista decat daruri vremelnice.
Te nasti plangand si mori plangand. De ce ar trebui sa fie viata diferita? VIata nu e pentru a fi placuta. O sa afli asta. Sa te bucuri ca traiesti? De ce? Cand o sa mori n-o sa mai ai constiinta de sine. N-o sa stii ca ai trait vreoata. Doar asta sustii, nu?
De fapt, cred ca o sa mor zambind.
De ce sa te bucuri ca traiesti? Fiindca daca n-o faci, n-ai de ce sa traiesti.
Din nou, n-am de gand sa traiesc ca sa-i arat unei fiinte superioare ca sunt demn s-o pup in fund.
N-ai motiv sa traiesti oricum. Lipsa motivului, transformata in motiv, nu e motiv real. E o iluzie. Ce n-as da sa vad zambetul dinaintea mortii tale.
Nu amesteca stiinta in aceeasi oala cu alte idiotenii.
Daca esti prea prost ca sa intelegi stiinta, du-te la religie... poate iti v-a oferi raspunsuri mai bune despre acest Univers (ca doar na... conform Bibliei, Soarele se roteste in jurul nostru si nu invers )
(ca doar na... conform Bibliei, Soarele se roteste in jurul nostru si nu invers )
râzi ca baba-n târg şi repeţi vorbele altora fără să te documentezi dacă întradevăr biblia susţine acest lucru. eşti deştept taaare
Pentru tine probabil.
Eu fumez ceva, mai beau un vin fiert, mai arunc o petarda si ma bucur pot gasi fericirea in lucruri marunte.
Nu mai fi asa trist.
Preotii catolici din Vatican au recunoscut ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui (si nu invers) abia in anul 1991.
Cred ca e evident ca suntem doar un accident al evolutiei universului, pentru ca fara aceasta noi n-am fi existat. Nu a fost nimic stabilit dinainte. Principala "lege" a evolutiei unviersului a fost haosul, dezordinea, intamplarea. Asa a ajuns sa se formeze sistemul nostru solar, pamantul, si sa avem sansa de a aparea si noi.
E greu de spus daca suntem o modalitate prin care universul se descopera pe sine. Constient sigur nu. Dar e adevarat ca, oarecum, o face. Nu stiu cat va apuca sa afle
Da acuma 13 miliarde de ani eram doar hidrogen si atat,nu suntem un accident al evolutiei, evolutia nu are nici o legatura cu hidrogenul, evolutia e altceva, da au aparut stelele, planete apoi noi intr-un sistem solar ok, ce scop sa ai in viata, ce scop au crestini din Romania unul divin la ce comportament au eu nu as avea ca ar avea, scopul biologic este
1 sa te hranesti
2 sa te imultesti
3 si sa mori sa nu consumi multa hrana sa aiba si copii tai
ce scopurii ma vrei, cu toti avem nevoie de hrana, sex, supravetuire
Folosesc Stellarium uneori, nu foarte des, dar îmi place imaginea.
Prefer să privesc stelele pe viu, când am ocazia, dar nu am telescop.
Si eu folosec stellarium, este unul dintre cele mai bune programe astrosoftware din lume.
Cunosti cerul?
Nu pot să zic că cunosc cerul foarte bine, dar pot să recunosc planetele când sunt vizibile, câteva constelații și câteva stele. E mișto când e suficient de întuneric încât să se vadă clar Calea Lactee. În rest, nu sunt mare astronom, dar mi-ar fi plăcut să fiu astronom.
Tu cunoști cerul bine?
Iti trimit un mesaj si de acolo o sa inceapa o adevarata discutie!
Oare de ce raspunsul tau imi indica ca acel mod de a gandi este produsul slabiciunilor?
Eventual ...masculina, insa nu este vorba de intuitie. Crezi ca ceea ce ne convine ar putea indica adevarul? De ce trebuie sa cautam un sens obiectiv vietii, de ce am fi importanti?
Nu, nu, nu. Cea feminina. Latura ta feminina; adica latura care nu tace niciodata si comenteaza la orice chiar daca nu are dreptate.
Nu ceea ce ne convine; ceea ce descoperim. De multe ori acceptam situatii chiar daca nu ni le dorim.
Pai nu stiu, de ce trebui sa cauti un sens? Pentru ca trebuie sa-ti explici existenta cumva. Nu poti doar sa existi. Trebuie sa traiesti. Pentru ca e o diferenta intre a trai si a exista. E mare lucru sa traiesti. Majoritatea oamenilor doar exista.
Nu încurca săpunul cu săponeala şi vaticanul cu Biblia. E problema lor. Şi nu unica
Esti un idiot cu diploma!
Iti repet inca odata, bolule...
Religia nu are nicio treaba cu stiinta, iar daca omenirea s-ar mai fi luat si astazi dupa religie, si in ziua de azi am mai fi fost incuiati la minte!