| RAY a întrebat:

Ai simțit vreodată senzația ca traim intr-o realitate circulara? Am slăbit anul trecut 15 kg, m-am lăsat de dulciuri, cu greu am slăbit dar am recâștigat greutatea, oare din cauza ca tot afirmam ca greutatea se recâștiga? Mintea mea a cauzat asta? Îmi este frica de menținere, am o frica sa spun asa.

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mintea mea a cauzat asta?
Nu, comportamentul, la care mintea nu a participat, deci lipsa minții,

| Mosotti a răspuns:

Stii f bine care e cauza, cauza este ca nu ai psihismul pregatit pentru a te mentine sau a slabi, ai probleme pe mecanismul motivational, n-are treaba cu ce gandeai tu sau nu.

Indata ce motivatia apare de la sine (ca asta apare sau nu apare, o ai sau nu o ai, nu ti-o faci tu), automat vei putea face asta si sa te mentii cat vrei.
Ca si eu cand nu am pofta de mancare multa si de prostii, degeaba ma gandesc eu ca aia, ca ailalta, ca nu pot manca aiurea si mult.
Si nici invers, degeaba mi-e frica ca ma ingras daca oricum nu pot face ceva contra la asta.

| doctorandus a răspuns:

Dap, efect yoyo. A slabi pe termen lung reuseste mai greu decat a renunta la heroina.

| SG1995 a răspuns:

Dar legătura cu ce crezi tu, cât cu stilu de viață. Tu de la natură puii ușor pe tine, ăsta e metabolismul tău, nu zic că nu poți slăbi, poți ba poți și să puii ceva masă musculară, dar dacă plănuiești să rămâi suplu și sexy datorită faptului că metabolismul tău acumulează ușor grăsimilor e necesar să fii atent la ce mănânci și sa faci sport.

| RAY explică (pentru SG1995):

Am slăbit 8kg în 45 de zile, faza e cu partea emoțională

| RAY explică (pentru doctorandus):

Tu ce părere ai despre auto pedepsire, e comuna în multe tari și Iisus sa auto pedepsit ștergând păcate, evrei se bat cu cureaua la templu și încă câte dar oare e benefic? La animale știu ca e, se țin elefanți legați în lanț de mici.

| RAY explică (pentru SG1995):

Faza cu pui pe tine ușor e vrăjeală, am testat eu, dacă calculezi calorile te vei menține, slabi, îngrașă

| RAY explică (pentru Mosotti):

Cum dobândim motivație?

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Mie mi se pare o prostie. Dar, ma rog, daca te scuteste de a face lucruri si mai rele, merge.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Eliminand depresia cumva, avand impliniri, multumiri in viata, sau tratand-o daca e cazul, si vine de la sine apoi motivatia fara sa ne punem problema.

Ca altfel sti cum se traduce?
"Ptr ce pana mea sa ma frustrez si de la mancare? Ca daca nu ma frustrez nu-s asa sanatos dar oricum ce mai contreaza? Ca si asa am viata de cacao".

Daca avem viata buna sau daca nu mai avem depresie suna asa:
"Ce rost are sa ma distrug pentru o mancare, merita sa fiu sanatos ca sa ma bucur de viata mai departe".

8kg in 50 de zile e cam mult?

Nu e mult. 4, 8 kile lunar nu e deloc mult.
Cu sport se poate slabi si 6 kg lunar si e tot okey ca rata.

Stai asa ca doar din 11 ianuarie am inceput sala pana pe 8 februarie apoi pauza pana pe 15 feb, desi am doar o luna de sala

Nu conteaza, 4, 8 kg pe luna e f okey fie cu sau fara sala.

Dar cica 0, 8 e sanatos

Sanatos e intre 3-6 Kg, cam asa e lunar, doar nu stai 10000 ani sa slabesti, ce dracu.