| Alphawolf a întrebat:

Aici, virtual, tot ce ne reprezinta este cunoasterea, modul de a gandi si exprimarea?! Ce ne reprezinta in plus in lumea reala, in afara de aspect? Sunt calitati care nu au legatura cu modul de a gandi?

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur ca da, doar toata lumea sta sa abereze la S&F. Nimic nu e mai pretios decat cunoasterea. Sau fundele.

| ღHinataღ a răspuns:

Sincer,uneori poti avea si aspect placut, si gandire rationala, dar daca in adancul tau e doar ura si intuneric toti te ocolesc.Si stiu asta, fiindca in situatia asta ma aflu si eu.
Si in ceva:nu imi pasa ce cred ceilalti despre mine, sunt perfecta asa cum sunt.

| wolder a răspuns:

In viata reala in afara de aspect, ne reprezinta temperamentul, personalitatea, gesturile...

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Nu ne reprezinta nimic, in lumea reala. Nimic in particular.
Lumea reala e impartita si segmentata. La serviciu te va reprezenta ceva ( implicare, devotament sau contrariul), acasa te va reprezenta altceva (familist convins sau alcoolic ce isi bate sotia si copiii).
Sunt apararente, atat real cat si virtual. Suntem apreciati, reprezentati sau judecati dupa aparente!
Ajuta-ti vecinul sa-si spele masina si vei fi cel mai "de treaba" vecin din bloc, iesi la un gratar cu prietenii si vei deveni cel mai "de gasca" amic. Lista poate continua. La final, ce ne reprezinta? Poate capacitatea de adaptare in functie de situatie. Suntem cameleoni.

| Alphawolf explică (pentru мιнαɛℓα36):

Posibil sa fie mai mult aparenta, insa ceva tot trebuie sa ne reprezinte, diferenta intre oameni exista, atat virtual cat si real. Privind exemplele date de tine, intr-adevar asa este, insa ele tin de modul de a fi a omului, care este dependent de modul lui de a gandi. Oare diferenta dintre oameni este doar in aspect, cunoastere si modul de a gandi?

| sabin89 a răspuns:

Poate mai e si caracterul (daca mai stim ce e ala).

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Da, curajul, ambitia, tupeul, atitudinea. aici ma bat cu 100, in realitate cu cati crezi ca ma dau?
in cazul meu, cu la fel de multi, numa ca sunt mai precaut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt diferite aspecte ale VIETII care ne diferentiaza atunci cand nu ne aflam in fata Pc-ului.
In afara de frumusete -mai exista ceva numit DECURSUL VIETII(asta e pana la urma ceea ce ne DIFERENTIAZA si ne DETERMINA sa gandim DIFERIT)!
Calitatile, defectele...toate se datoreaza acestor EXPERIENTE(care se produc dincolo de ecranul Pc-ului in VIATA REALA)!

| Leocerba a răspuns:

In virtual, dar si in real, limitele cunoasterii, limitele exprimarii, limitele modului de gandire pot face mai mult decat evidente, pot face tipatoare diferentele dintre cine suntem si cine incercam sa fim, cu toata buna-credinta de care vrem sa dam dovada.
In lumea reala, cat si aici in virtual, exista 2 calitati care nu au legatura nici cu modul de a gandi, nici cu aspectul, nici cu educatia (care pana la un punct poate fi o chestiune de noroc) dar care le influenteaza pe toate celelalte. E vorba de talent si șarm.
Pot sa fiu un porc de om, o bestie, sau o mare proasta, daca am un talent recunoscut, oamenii imi vor ierta multe, culisand intre mirare si adorarea mea. La fel se intampla si cu șarmul. Degeaba sunt politicoasa, educata, degeaba incerc sa fiu de gasca sau lipicioasa, daca nu am șarm parca as fi sterila, nesarata.
Talentul si șarmul sunt 2 mari calitati care se simt din plin in real si care razbat si-n virtual.Si nu tin de modul de-a gandi.
La fel si lipsa lor.

| Alphawolf explică (pentru sabin89):

Am omis caracterul crezand(in inconstienta mea...) ca e subclasat de ratiune, dar dupa o incercare de a intra in problema am ajuns la "concluzia" ca modul de a gandi si caracterul sunt in stransa legatura, depind unul de altul. Pe mine ma depaseste!

| Alphawolf explică (pentru anonim_4396):

Da, asa este, diferenta de decor, trairi(experimentari) si influenta exterioara ne formeaza diferit, insa intrebarea este, ce ne reprezinta... nu ce ne determina sa fim diferiti.

| Alphawolf explică (pentru Leocerba):

Cred ca e mai complicat decat pare. Acum ca am incercat sa patrund subiectul, el a devenit mult mai complicat si mai in ceata decat ieri cand am pus intrebarea. Cred ca tot ce ne caracterizeaza este interdependent. Adica inclusiv talentul si sarmul este dependent si de modul de a gandi, si invers, modul de a gandi este determinat si de talent si de sarm.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Alphawolf):

Destul de greu de spus thinking

In afara de aspectul fizic consider ca ELEGANTA ar putea fi ceea ce ne poate diferentia/reprezenta dincolo de ecranul Pc-ului thinking
Eleganta vestimentara, eleganta cu care tinem piept situatiilor furtunoase din vietile noastre, eleganta de a nu purta ''o masca'' pe fata si de a fi ceea ce pretinzi ca esti desi in viata reala nu poti ''posta intrebari si raspunsuri'' sub protectia anonimatului, eleganta de a fi un om liber dar totusi cu principii... ELEGANTA DE A FI TU!

| SuperCoolDude a răspuns:

Internetul este doar o fatada pusa intre adevaratul tu si persoana pe care ti-o creezi virtual. Degeaba te dai smardoi, cunoscator, un inteligent, astea sunt doar accese de filistin. Sectiunea asta se adreseaza curiozitatii si citisem undeva ca "un om curios este putin mai inteligent" si este si adevarat. Cunoasterea duce la evolutie, iar tu aici esti doar un pion inzestrat cu un set prestabilit de ganduri, un fel de a le folosi/gandi si ne exprimam astfel incat sa fim un stigmat pozitiv sau negativ,vrei sa faci pe potolitu' sau rebelu'. Ceea ce lipseste este contactul vizual si gestificatia, ce pot intarii si sustine ce zici. In romaneste, sunt foarte multe lucruri ce nu se leaga de modul de a gandi, dar o ajuta. Si ca exemplu. Ce rost are sa gandesti, fiind inconjurat de idioti, prosti si ignoranti. Ceea mai buna lume este cea interioara, o stiu cel mai bine. Sunt singurul care ma poate intelege si asa i sa ramana si as debita o injuratura, dar as anula modul de a gandi pe care l-am prestabilit in cuvintele din enuntul de mai sus. Aparenta si interiorul, 2 lucruri evident diferite, dar care se imbina si te formeaza. Parerea mea sincera, sa ti se rupa de parerile celorlalti si sa vezi prin propria imagine tabloul din ansamblu, sa fie cum vrei tu, chiar daca esti virtual sau fata-in-fata.