Întrebare recomandată | Dreamer a întrebat:

Al treilea exercitiu fictiv (sper ca nu va plictisesc):

Suntem in anul 3001. Bine defapt suntem in anul 1 pentru ca tot ceea ce a fost inainte a fost sters, dat uitarii. Omenirea a atins nirvana, pacea suprema, binele absolut dainuie pretutindeni. In fine o sa revenim aici. Mai intai sa va spun cum a inceput totul.

Anul 2954, 25 de miliarde de oameni pe pamant se confrunta cu lipsa apei potabile, rezervele sunt pe terminate. Totul a inceput o data cu subtierea brusca a campului magnetic al pamantului. Toti ghetarii s-au topit, nu mai exista decat un singur anotimp - vara. Totul este acum desert cu un t.m.a. pe glob de 42 celsius.Cum s-a ajuns aici nu mai conteaza, trebuie sa gasim o solutie. In acest scop SUA, China, Rusia, ajutate financiar si de restul lumii lucreaza impreuna pentru a creea ELC 2960 (Earth Last Chance, 2960 reprezentand anul in care a fost terminat), un proiect de 5 milioane de credite (echivalentul a peste 10000 de miliarde de euro). Acest proiect reprezinta 100 de nave autonome gigantice, cu tehnologii de ultima ora ce vor pleca spre Europa, satelitul lui Jupiter si vor aduce de acolo gheata sub forma de apa spre Pamant. Navele au plecat, dar deja au trecut 6 ani de cand omenirea nu a mai vazut ploaie, multi si-au distrus rinichii incercand sa bea apa sarata, si mai muti au murit. Au inceput prima data luptele de gherile locale intre civilii disperati si soldati, apoi si soldatii au trecut de partea civililor iar acum, ei bine acum este al IV - lea Razboi Mondial. Aaa, da..al III-lea a fost din cauza tehnologiei dar va voi povesti alta data despre el.

In Ianuarie 2961 a inceput razboiul si in August acelasi an s-a terminat. Cum s-a terminat atat de repede? Datorita a doua bombe incarcate cu antimaterie mai mici decat camera din care citesti tu acum. Mai mult de jumatate de vietati au fost rase de pe fata pamantului, iar restul au fost spulberate de radiatia ce a urmat. Hmm, probabil nici ei nu se gandeau ce va urma, cata distrugere, cata inconstienta!

Mai putin de 2 miliarde de oameni au supravietuit, ascunzandu-se prin pesteri, munti, buncare sau orice avea pereti grosi, orice credeau ca ii vor proteja de radiatie si in mod paradoxal aici au gasit si apa. Nu este multa, dar trebuie sa se descurce cu ea. In mod inevitabil dupa atata moarte nimeni nu mai crede in zeitati, toti sunt atei si desi apa este putina, ca sa nu va mai spun de mancare, ei se infometeaza si deshidrateaza zilnic pentru a imparti cu celalalt.

Martie 2962, navele se intorc de pe Europa dar locurile de aterizare nu mai exista, planeta este pustie iar astfel navele se prabusesc eliberand toata apa pe planeta. Cei 1, 5 miliarde de supravietuitori ramasi se chinuie sa zambeasca cu forta care le-a mai ramas. Imbracand costumele antiradiatie, impart egal apa din lacurile care s-au format si exista din nou speranta. A doua zi toata apa se evaporase. Ultimele picaturi de apa au fost date copiiilor si batranilor. Gata, asta este sfarsitul! Dar acolo, in adancurile acelei pesteri este un copil de 7 ani care a gasit o Biblie veche de peste 900 de ani si incepe sa se roage. Se roaga desi nu stie la ce el stie ca va schimba ceva. ACEL COPIL ESTI TU!

Toti se uita ironic spre tine. Dar deodata se aud niste zgomote, multi se sperie crezand ca sunt sobolanii infometati care le dadeau tarcoale, dar zgomotele se aud mai tare, si mai tare pana cand unul dintre oameni exclama:,, Ploua!". Incredibil, dar pentru prima data dupa 8 ani ploua. Ceva s-a intamplat, ca fusese apa evaporata din nave ceea ce facuse asta sau ca fusese Dumnezeu nu intereseaza pe nimeni. Daca ploua inseamna ca planeta se reface si curand vor putea ramane la suprafata.

2970 - am scapat de radiatie astfel ca toate cele 7 grupari umane insumand 1, 6 miliarde de oameni s-au strans laolalta pentru a alege un lider, pentru a reconstrui o societate. Multi dintre acesti oameni au auzit despre legenda omului care vorbeste cu Dumnezeu, omul care a adus ploaia. Da, despre tine este vorba si astfel la doar 15 ani esti ales liderul populatiei de pe Pamant, intitulata acum Statele Unite ale Pamantului.

PREZENT

Dupa cum am promis revenim la prezent. Anul 1 (3001), la varsta de 46 de ani esti in continuare liderul Statelor Unite ale Pamantului, intr-o lume pe care nu o conduci prin autoritate, religie, indoctrinare...nici macar legi nu sunt. Nu exista inchisori pentru ca nu exista hotie, violuri, omucideri sau orice tip de infractiune. Ai o relatie deschisa cu populatia pamantului si mult mai ocrotitoare cu natura fata de stramosii tai. Practic in lume nu se mai intampla nimic rau.

Populatia a ajuns deja rapid la 5 miliarde de oameni si creste, numai tu impreuna cu sotia ta avand 9 copii. Astfel toata populatia de pe pamant traieste fericita, fara razboaie nemaiexistand religii. Si totusi, dupa 39 de ani parca inca iti aduci aminte de acea carte...

22 Ianuarie anul 2, auzi un tunet puternic in aceasta dupa-amiaza si iesi prin usa din spatele casei cu un scaun pliant in mana. Sari gardul si te duci in mijlocul campului asezandu-te pe scaun asteptand sa inceapa ploaia, lucru pe care l-ai facut in ultimii 40 de ani. Vantul parca bate mai puternic azi, fulgerele mai luminoase iar tunetul aproape ca te face sa cazi de pe scaun cand deodata picaturile care ar trebui sa cada raman plutind in aer, fulgerul nu mai dispare, timpul s-a oprit in loc. Esti impietrit de frica, incerci sa te ridici, dar nu poti sa te misti, incerci sa tipi dar nu se aude nimic. Poti doar sa asculti si sa privesti cum deodata o lumina coboara din cer avand cate o fiinta umana de fiecare parte. Lumina ti se prezinta ca fiind Ashlummar, sau ceea ce oamenii acum 1000 de ani numeau Dumnezeu, acesta a creat Thllamuhn, ceea ce tu stii ca fiind Universul. Iti spune ca acum 40 de ani cand ai citit acea Biblie ai incalcat echilibrul dintre bine si rau, echilibru care trebuie refacut. Societatea perfecta pe care o conduci acum nu exista, totul este o iluzie care a fost declansata de dorinta unei fiinte neprihanite pe cand avea 7 ani. Asadar iti prezinta in dreapta lui pe Dalak (Binele) iar in stanga lui pe Liyhmhakt (Raul) iar apoi un cutit din obsidian iti apare in mana dreapta. Ashlummar iti spune acum ca trebuie sa omori unul dintre ei rostind numele lui. Daca nu o vei face Universul va intra in colaps si va fi din nou Mkahr-Du ( Big Bang ) pentru a reface personal echilibrul in Thllamuhn ( Univers ).

ASADAR:

1) Daca il omori pe Dalak te vei intoarce in timp si vei deveni un lider autoritar, considerandu-te zeu (cel ce a adus ploaia si a salvat umanitatea). Toti oamenii ti se vor supune si se vor ruga tie. Dar vor predomina legi dure si teama. Tot ceea ce creasei in 40 de ani nu va mai exista.

2) Daca il omori pe Liyhmhakt te vei intoarce in timp si nu vei mai citi Biblia, nu va mai ploua iar radiatia va continua multi ani. Multi vor muri inclusiv tu si parintii tai, insa 2 oameni vor supravietui - un barbat si o femeie. Acei oameni vor respecta principiile societatii tale perfecte. Dar riscurile sunt mari ca rasa umana sa nu supravietuiasca ca sa se inmulteasca si sa dispara de pe Pamant, respectiv din Thllamuhn, inainte de a avea sansa sa creeze asa ceva.

Alegeti, motivati.

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Interesant scenariu, deşi Ashlummarul tâmpit l-a cam stricat spre sfârşit (nu-mi plac zeii idioţi; deteriorează orice SF de calitate).

Aş încerca să mă trezesc, iar dacă nu şi nu, aş refuza să intru în jocul sadic şi bolnav unui Ashlummar cretin (nu văd de ce ar fi musai nevoie să se dea timpul înapoi şi să se strice totul; iar dacă ceva nu-i convine luminiţei din halucinaţia mea, să-şi facă singură treburile murdare şi să mă scutească de retardismele sale!).

35 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

"multi si-au distrus rinichii incercand sa bea apa sarata, si mai muti au murit."
Si scenariul se opreste aici(cauta alte elemente) omenirea e destul de avansata in tehnologia desalinizarii apei.Acum exista in tarile arabe foarte multe statii de desalinizare a apei. Daca vrei iti fac si eu una mica rudimentara.

| Dreamer explică (pentru Hombre):

Toti banii si toata tehnologia fusesera investite in proiectul ELC 2960....in afara de asta suntem intr-un viitor apocaliptic FICTIV.

| Hombre a răspuns (pentru Dreamer):

Cat de tampiti sa fim a pleca sa luam apa de la Cuca Macii cand ea vine peste tine prin topirea gheterilor, de fapt pierdem din uscat si nu din volumul de apa.
Panouri solare cu celule fotovoltaice alimenteaza si stocheaza curentul electric in baterii=bateriile alimenteaza generatorul de producerea hidrogenului prin electroliza= hidrogenul ca plus de energie alimenteaza motorul cu ardere interna care la randul lui actioneaza generatorul electric care pune in functiune uzina de desalinizare a apei. Apa este, soare este, energie gratuita, ce dracu' cauti pe Europa.

Mai tu intelegi notiunea de FICTIV? Aceste tehnologii nu exista intr-o lume fictiva....nici Transformers nu exista, dar te-ai uitat la film nu?!

Bine ma daca tehnologii nu exista mergi inainte cu fictiunea, asa face si religiosii cu biblia lor cand ii pui in fata realitati, cica trebuie doar sa crezi. Despre ce film ma intrebi?

| ErrorFound a răspuns (pentru Dreamer):

Iti fac unul rudimentar cu un pai de bambus si o cana. straight face
In fine, eu l-as omori pe Ashlummar.

| LaRkiNNN a răspuns:

Eu as alege 2.
M-as sacrifica pe mine si pe restul iar apoi sa ramana 2 oameni care sa se inmulteasca [ca iepurii] si asa sa creasca tot asa populatia. Va dati seama ca [dupa Biblie] toti suntem rude... ca doar din Adam si Eva suntem toti si suntem miliarde. Mi-am spus parerea si imi plac mult "povestiile" astea. Respect Dreamer!

,,Despre ce film ma intrebi?'' - hai sa nu-mi spui acum ca nu ai vazut Transformers
http://www.imdb.com/title/tt0418279/

Nu inteleg de ce te superi, este doar un scenariu bazat pe fictiune care are foarte putine legaturi cu viata reala sau deloc.

,, asa face si religiosii cu biblia lor cand ii pui in fata realitati, cica trebuie doar sa crezi. '' - total de acord! :)

| Dreamer explică (pentru ErrorFound):

,,Lumina ti se prezinta ca fiind Ashlummar'' - oricat de fictiv ar fi scenariul meu, totusi nu poti omori lumina cu o lama de obsidian.

Da l-am vazut, dar nu mai stiam numele la film tocmai de aceea te-am intrebat.

winking...inseamna ca nu prea iti plac SF-urile si atunci inteleg de ce nu ai citit tot big grin
Nu este un scenariu cu tema religioasa desi asa pare spre sfarsit. Este vorba despre cum s-ar descurca omul avand puterea divina la dispozitie si trebuind sa faca sacrificii. Ce ar alege el... dupa cum am mai zis fictiune, deci irealism happy

PS: pentru cei carora le place actoria, cei care stiu sa intre in rol, bineinteles!

| LordBolton a răspuns (pentru Dreamer):

Dar una din diamant (prea mult minecraft strica) happy daca omor binele vom trai ca in auchwitz(scuze daca am scris gresit) daca omor raul este posibil sa dipsara rasa umana

| Dreamer explică (pentru LordBolton):

Da, avand in vedere ca nu exista solutia happy end, ce ar fi mai bine: speranta ca omenirea va supravietuii tiranului care ai devenit si societatii intunecate pe care ai creat-o sau sansa ca omenirea va supravietuii si va cladi totul de la inceput invatand din greseli, nemaicrezand in zei si basme?

| ErrorFound a răspuns (pentru Dreamer):

Stai putin, imi da eroare. thinking

| Dumniezău a răspuns:

Interesant scenariu.Sa stii ca m-a pus pe ganduri.

| RAY a răspuns:

Suntem in anul 3001 in sfarsit otv se deschide din nou si emite din pacate din cauza unui virus numit prostie lumea a fost exterminata, in sfarsit e si ultimul episod numit elodia in ce univers e

| Polaris a răspuns:

Aștept Big Bang-ul.
EDIT: N-ai pus varianta cu seppuku.

NOname
| NOname a răspuns:

Ţi-am recomandat toate scenariile (să aibă acces la ele cât mai mulţi) şi abia aştept următorul (dacă se poate, fără zei idioţihee hee ).

| robijam a răspuns:

Partea cu razboiul nuclear si radiatiile din urma lui imii suna a Fallout 3. Oricum frumos scenariu, demn de Hollywood.

| Klepto a răspuns:

Nu inteleg un singur lucru, de ce daca aleg sa ucid "Binele", eu ma schimb si stabilesc noi reguli si trec de la "pufos ca si fundul unui ingeras" la "aventurile lui Mad Max"?
Faptul ca am citit din carte m-o facut mai bun? Mi-o crescut inima asemeni lui Scrooge? Daca nu citeam imi omoram cunostiintele pentru sireturile de la ciubote?
Dintre variantele astea doua nici una nu-mi inspira incredere, prefer sa nu fac nimic si sa reinstaleze lumea Big Bang-ul.
Varianta 1 - Nu vad un viitor indepartat pentru acea frumoasa utopie.
Varianta 2 - Toata lumea moare in afara de pseudo Adam si Eva, care pana la urma o sa incerce sa-si manance coastele de foame. Mediu nefavorabil, sanse de supravietuire prea mici.
Deoarece trebuie sa fiu tampit si sa pun cele mai stupide intrebari, ce s-ar intampla daca m-as fi sinucis? sau daca as fi ucis binele si raul?
Pana la urma, cred ca ar fi fost mult mai convenabil sa urce oamenii in navete, as fi preferat o proba anala de la klingonieni decat viata pe pamant.

| Dreamer explică (pentru NOname):

Nu m-am gandit prea mult la final ce-i drept, am vrut cumva sa sochez, sa las loc de interpretari diferite. Si astfel m-am gandit ce-ar insemna ca omul sa aiba puterea divina in maini dar sa nu aiba alta optiune decat sa o foloseasca intr-un scop negativ din punctul lui UMAN de vedere, fara a avea de ales.

PS: urmatorul scenariu va fi diferit promit happy

NOname
| NOname a răspuns (pentru Dreamer):

Bine. : )

| Dreamer explică (pentru Klepto):

Dalak si Liyhmhakt au sens simbolic, acestea reprezentand impreuna Thllamuhn. Faptul ca Liyhmhakt nu exista in lumea ta fizica a stricat echilibrul, ceea ce distrugea Thllamuhn.

,, Faptul ca am citit din carte m-o facut mai bun?'' - faptul ca, pe cand aveai 7 ani erai singurul om de pe Pamant (restul fiind atei) care credea ca ceva (in cazul de fata Dalak) va va salva de extinctie. Acest lucru ti-a dat putere divina sa-l inlaturi pe Liyhmhakt si astfel fara sa-ti dai seama ai distrus echilibrul universal.

PS: stiu e mai complicat conceptul...eu il inteleg perfectbig grin

| Dreamer explică (pentru NOname):

Iti multumesc pentru suport happy

| Dreamer explică (pentru Polaris):

Nu poti sa te misti. Trebuie sa rostesti,, Dalak'' sau,, Liyhmhakt'' si mana ta dreapta va omori pe unul dintre ei, fara ca tu sa o poti controla.

| Polaris a răspuns (pentru Dreamer):

Și dacă nu rostesc niciun cuvânt? Cine sunt eu să spun ceva? Universul funcționează aleatoriu, și ce e mai aleatoriu decât tăcerea?

| Dreamer explică (pentru Polaris):

Daca nu rostesti niciun cuvant Universul va intra in colaps, urmand sa faca implozie... deci alt Big Bangwinking. Daca citeai atent intelegeai.

,, Cine sunt eu să spun ceva?'' - este un scenariu FICTIV (repet a 3-a oara cred), daca stii sa intri in rol bine, daca nu nici nu incerca.

| trolololo a răspuns:

Ultimele picături de apa au fost date copiilor și bătrânilor.
Asa da apa la bătrâni. Mai au putin si crapă și tu ajuți bătrânii?

Apa poate fi desalinizata prin distilare, temperatura e suficient de mare ca apa sa se evapore ușor. Sau faci foc sub un cazan și fierbi apa o condensezi si o scurgi intr-un vas. Sau nu exista asa tehnologie avansata?

In 8 ani nu scapi de radiație.

Care State Unite ale Pământului?

Aleg 1, in situația 2 după cum ai spus oamenii pot sa dispară. Practic nu am rezolvat nimic.

Înțeleg ca e fictiv, dar sunt multe hibe.

| Lamaitzza a răspuns:

Mai, orice ai alege tot e rau.dar cred ca as alege prima varianta.
Nu, nu-mi surade ideea ca lumea sa ma numeasca zeu si sa fie traumatizati toti, dar atata timp cat traiesc mai multi oameni sunt mai multe sanse ca balanta sa fie inclinata spre bine astfel incat legile sa nu fie incalcate. Sunt mai multe sanse sa se nasca cineva mai bun ca mine si sa schime " regulile ", cred ca asa as proceda, iar la urma urmei, ce poate sa se intample mai rau de atat?
Oricum, frumos scenariul desi nu prea imi place modul in care ai folosit numele lui Dumnezeu.

| Polaris a răspuns (pentru Dreamer):

Exact ce am spus. Aștept alt Big Bang. laughing