| Inferno a întrebat:

Alber Einstein spunea ca:" Daca nu poti explica un lucru unui copil de sase ani, atunci nici tu nu ai inteles. "

Lucrurile care par simple sunt cele trecute cu vederea. Si sunt aceste lucruri cele care, sub iluzia simplitatii si in absenta unei analize mai atente, raman neintelese in totalitate.

Toti stim ce inseamna operatia de impartire.
Daca ar fi sa explicam unui copil de sase ani ce inseamna sa il imparti pe 6 la 3 multi ne-am simti capabili sa oferim o explicatie satisfacatoare.
Probabil ceva similar cu:
"Ai 6 mere pe care le imparti in mod egal la 3 oameni. Fiecare om va trebui sa primeasca 2 mere."
6 : 1=?
Aceeasi logica: "Ai 6 mere, le imparti la un singur om. El trebuie sa le primeasca pe toate 6".

Dar cum explicati unui copil de 6 ani semnificatia impartirii lui 6 la 0, 5?
6 : 0, 5 =?
Majoritatea persoanelor pe care le-am intrebat s-au simtit puse in dificultate de aceasta intrebare.

Regula: Nu aveti voie sa manipulati matematic expresia intr-o alta expresie, mai usor de explicat.
Cum ar fi sa inmultit cu 2, pentru a ajunge la 12 : 1=12, etc.

Răspuns Câştigător
| Valkyrie95 a răspuns:

Daca imparti fiecare din cele 6 mere la jumatate (0, 5), cate jumatati de mere obtii?

5 răspunsuri:
| DonEduardo a răspuns:

Funda lui Valkyrie95.

| sabin89 a răspuns:

I-aş spune că 0, 5 se mai poate scrie 1/2, că 6 se mai poate scrie 6/1 şi că împărţirea a două fracţii se face înmulţind prima cu a doua răsturnată. happy

| Inferno explică (pentru sabin89):

Nu prea pare o explicatie pe intelesul unui copil de 6 ani.

| sabin89 a răspuns (pentru Inferno):

Ştiu, am glumit. Dacă răspunsul corect fusese deja dat, mi-am zis că merge acum şi o mică glumă.

| Inferno explică (pentru sabin89):

Asa poznas?

Întrebări similare