Perioada contemporană.
Şi aşa mai avem mult de lucru până scăpăm de fanatismul religios, discriminare, intoleranţă...?
Plus, ar fi ilar şi inconştient să mor de la o banală infecţie, în lipsa unui antibiotic. Şi e doar Un exemplu.
Nu mi-ar plăcea să trăiesc în vremuri şi mai primitive decât cele de acum, deşi au şi avantajele lor (să călătoresc da, să trăiesc nu).
Intr-un timp cat mai indepartat de prezent... in sec XVI. De ce? Pentru ca, cu cat mergi mai mult inapoi in timp cu atat diferenta este mai mare, iar eu o sa ma minunez mai mult, si cu cat mergi mai mult inapoi in timp oamenii sunt mai prosti, iar eu pot profita mai mult de ei.
Asta e un gand tare ticalos...
Asa pare... dar asa functioneaza toti oamenii, chiar daca ei nu recunosc sau nu sunt constienti de asta. Egoismul nostru ne indeamna sa profitam daca putem, dar in acelasi timp vrem sa ne si conservam, sa nu fim prinsi in planurile noastre marsave, ca asta ar atrage ura, s-ar indeparta persoanele de noi, iar noi vrem sa fim iubite, sa le inspiram o parere buna. Toti oamenii care pot profita, fara a fi demascati, profita(intr-un fel sau altul, bineinteles). "Toti" suntem strategici, urmam propriul interes. Nu ai sa vezi oamenii cu adevarat corecti.
In plus, a profita de ei, nu insemna neaparat sa-mi bat joc de ei, ci ar putea sa insemne ceva din care am putea castiga atat eu cat si ei, diferenta ar fi ca eu as castiga mai mult, iar asta conform viziunilor mele, pentru ca a castiga sau a profita nu se refera neaparat la bani.
Asa pare...dar tu trebuie sa fi fost mare ticalos la viata ta ca sa stii atatea, ori ai urmarit prea multe telenovele!
Eu prefer perioada contemporana, este una interesanta si are ceva special in ce priveste conexiunea dintre oameni, niciodata nu am fost mai apropiati decat suntem acum
Absolut! asta simt si stiu ca putem si vom duce aceasta conexiune intr-un punct de armonie, intre noi, cu natura si intreg universul hugs
avem o "mostenire" din secolele, mileniile trecute, aceasta lupta intre noi, lispa de incredere, frica (de cine e in spatele tau si ce va face) pe care so intelegem si s-o integram
-secolul al XVIII-lea sau Secolul Luminilor, unde au existat marea majoritate a inventatorilor, oameni c-un prestigiu deosebit in domeniul stiintei si perfectionarii tehnicii de lucru ce au putut ridica enorm standardele omenirii
As alege aceasta peroada deoarece as putea sa cunosc aceste genii si sa le i-au autografe si sa le spun tuturor cand ma intorc ca am cunoscut acele genii.
Secolul al 19-lea, sa-i omor pe strabunicii mei , si daca te gandesti la mustrarile de constiinta, ai gandit prost, n-o sa mai exist, deci \
Oh Mada, cat de mult ma bucur ca existi. Si de-asemenea ma bucur sa te revad.
Hai ca mi-a amarat utilizatorul victor987 ziua, iar am devenit nostalgic din pricina mentalitatilor sale. Dar eh, sunt fericit ca ai (re)venit ca sa-mi raspunzi si mie la aceasta intrebare. Apropo, am de gand sa obtin 100 de rapsunsuri. Te oferi sa maia duci lume pentru ca sa-mi raspunda la aceasta intrebare? Eu nu pot pentru ca sunt in exil.
cu victor am avut si eu niste "probleme", mi-am dat seama ce si cum, asa ca m-am smecherit, raspund fara sa imi dat capul.
Si eu sunt in exil, nu acelasi, deci nu se poate. Oamenii raspund daca e ceva ce tine de credinte, si nu ma refer doar la religie, asa o sa ai multe raspunsuri, desi e obositor, nu stiu de ce ai vrea.
Aleg secolul XIX pentru ca n-as fi rezistat in celelalte pentru ca noi avem multe lucruri pe care ei nu le aveau cum ar fi libertatea si cel mai apropiat de civilizatie de mai sus este secolul 19
Nu cred că aş călători în nici unul din secolele enumerate de tine. Nu prezintă interes. nu am de gând să trăiesc printre oameni mult prea îndoctrinati religios, iar dacă deschid gura să fiu pus la perete.
Aş prefera să trăiesc la jumătatea secolului XX. Până se ajungă la kitsch-urile şi nonvaloirile de astăzi.
As alege perioada secolului al XIX, adica prin 1800-1900.
Pentru ca nu mi-ar fi placut sa traiesc in celelalte, intr-o lume in mare parte necivilizata. O lume in care existau sclavi si discriminari intre sexe.
As fi ales perioada contemporana dar, cu parere de rau, o urasc.
De ce o urasti?
In sec 19 atrocitatile erau mult mai la "" ordinea zilei" decat azi.
Eu inteleg "ura" Lizei pentru perioada contemporana!
Nu cred ca e propriu-zis o ura, poate nu alegerea termenului nu a fost cea mai fericita.
Imi permit insa nu sa te contrazic, pentru ca accept toate opiniile, ci sa afirm ca "atrocitatile" secolului al XiX-lea sunt "glume", in comparatie cu cele ale sec. XX. Nu trebuie decat sa amintesc cele doua conflagratii mondiale si crimele comunismului...
Sanatate si fericire!
Pentru ca daca ar fi sa aleg intr-adevar perioada si daca nimic nu m-ar mai tine aici, ma refer la familie, atunci as trai atunci, nu cred ca era mai rau ca acum.
As fi vrut sa experimentez si alt timp, alta epoca decat asta. De asta m-am saturat prea mult.
Sunt in proportie de 99 % de acord cu tine!
Daca ar fi sa aleg perioada istorica in care as face o calatorie temporala, as opta pentru perioada geto-daca, inainte de venirea "barbarilor" romani. Insa, consider ca m-am nascut cu un secol si jumatate mai tarziu, locul meu fiind in veacul al XIX-lea...
Neah. Cele mai frumoase perioade istorice sunt de la Inceputul Renasterii si pana in perioada contemporana. Atatea minunatii, despre despre arta, dar si de la umanism pana la modernism, de la o simpla inventie a primei masini si pana la miliarde de masinarii ce functioneaza pe motoare ce evolueaza de la o zi la alta.
Nu pot s-o urasc daca inca nu am experimentat-o, nu?
Pe asta sa zicem ca am vazut-o, simtit-o ..mai e cum mai e...dar mai intai astept sa experimentez si pe aceea, si intr-un final sa ma pronunt poate intr-un vis de noapte ca vad ca masina timpului a lui Exile nu prea merge, e ruginita, vad ca de cand mi-am dorit nu s-a intamplat nimic, ooof.
Prima optiune ar fi Paris, perioada interbelica.
Dar, cum cred ca am mai fost acolo deja, aleg secolul XVII dar nu oriunde, ci in Franta lui Ludovic al XIV-lea. Ma fascineaza puterea, opulenta, artele, intrigile, grandoarea acelei perioade.
Si Versailles-ul si geniul regelui si multe, multe.
Nici mie nu-mi place trecutul. Vorba lui NOname...la ce sa ma duc sa traiesc intr-o perioada mai primitiva, pe ce ca nici asta curenta nu e exceptionala?
Mai ales ca eu fara calculator nu pot trai la propriu intr-o perioada mai inapoiata si nu mi-ar placea sa traiesc altfel. E un domeniu atractiv si bine platit in ziua de azi si va ajunge si mai bine cu timpul.
As fi vrut Cretacic, Jurasic...soarta!
As merge peste tot, nu ma intereseaza in ce stadiu de transformare sau dezvoltare se afla omenirea, eu tot ca terorist m-as impiedica pe acolo.Peste tot gasesti ceva de aruncat in aer, iar perioada asta contemporana, ce rost mai are? calatorim sau batem pasul pe loc?
Perioada contemporana.Prea mult razboi si prea multa saracie in trecut.Nu ca ar fi acum cu mult mai bine...Dar acum beneficiem de pace si tehnologie
Daca te duci ca senior al unui domeniu mai izolat in franta nici n-ai treaba cu saracia, razboiul
Eu as vrea sa fi trait in secolul al VIII-lea pentru a fi cunoscut acele genii, sa-i fi felicitt. Fara ei in aceste zile nu am mai fi avut lumina si toate celelalte electronice.
Secolul al XVIII-lea deoarece inca nu erau inventate foarte mult lucruri si lumea era mult mai prietenoasa