anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Am ajuns la concluzia ca omul este un parazit si nimic mai mult.

Se zice ca omul,este un mamifer.
Dar un mamifer se naste si traieste in natura fara sa o distruga.

Omul spre deosebire de mamifere distruge natura, se foloseste de ea pana ramane fara resurse.

Un parazit in schimb este un (Organism animal sau vegetal) care trăiește și se hrănește pe seama altui organism, căruia îi provoacă adesea daune, boli sau chiar moartea.

Planeta pamant este gazda noastra si noi o distrugem!

Conform savantilor:

Planeta pamant va avea nevoie de cel putin 2.000.000 de ani pentru a se regenera si a acoperii daunele provocate de omenire asupra ei in 200 de ani de la inceputul revolutiei industriale.

Cu fiecare an pe care omenirea il petrce pe pamant poluand si distrugand timpul de regenerare al planetei creste cu cel putin 10.000 de ani.

Voi ce parere aveti?

21 răspunsuri:
| ExprimareLibera a răspuns:

Din punctul asta de vedere, ai dreptate.
"Omul este singurul animal ale cărui dorinţe cresc pe măsură ce sunt hrănite; singurul animal care nu este satisfăcut niciodată." Henry George

NOname
| NOname a răspuns:

Tocmai asta discutam mai devreme, numai abordând şi alte perspective, nu doar cea de om - parazit al planetei.

http://www.tpu.ro/......stiu-cine/

Suntem un soi de paraziţi extrem de complex. Probabil creativitatea noastră ne-a permis să fim distrugători în cele mai diverse moduri. Bine ar fi să o folosim în alte scopuri, nu să insistăm să fim cea mai dezgustătoare specie, ca până acum.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Pe toti ii intereseaza doar banii!
Cica au chelit madagascarul deja.

| ALGator a răspuns:

Toate fiintele vii sunt programate sa actioneze in directia largirii arealului si consolidarii propriei specii.
Omul, construit ca un mamifer primat, a tras lozul castigator al evolutiei, ceeace l-a inzestrat cu puterea imensa a inteligentei. Asta este si "vina" lui.
Nu vorbim de o inteligenta totala, care sa-i fi permis de exemplu sa se gindeasca la mediu, ci de o inteligenta exclusiv in slujba autoperpetuarii.
Sint convins ca orice alta fiinta vie daca ar fi avut puterile omului ar fi facut la fel.
Dupa parerea mea problema ce se pune nu e sa-l blamam pe om ci sa contribuim cu raspunsuri stiintifice la intrebarea "ce e de facut".
Apropo, parazitii sunt si ei niste fiinte vii care traiesc si actioneaza conform misiunii lor genetice. Dar un parazit traieste fixat pe sau in corpul unei alte fiinte.
Daca ne rezumam la metodele stiintifice, "parazit" nu e un cuvint de ocara cum nu e nici de lauda.

| sabin89 a răspuns:

E putin cu cantec formularea asta "omul este un parazit", pentru ca, intrucat si tu esti om, te incluzi si pe tine. Esti si tu un parazit? Vei spune "nu". Sa zici "oamenii, mai putin eu, sunt paraziti" parca iar nu merge. Nu stiu, o sa ma mai gandesc. happy

| 0Alexander0 a răspuns:

Poate ne vom trezi odata la realitate, dar mi-e frica ca va fi prea tarziu. Efectele noastre distructive sunt deja evidente, si totusi nimeni nu face nimic, inca ne certam cine il da pe Assad jos, pe seama religiilor, sa vanam excesiv, sa poluam excesiv, inca ne gandim la avere, faima, influenta, nonsens. Si chiar si noi, oamenii de rand, nu facem nimic, unde prindem distrugem tot, ne mentinem aceeasi barbarie. Traim intr-o ignoranta acerba, nu putem vedea mai departe de cortina.

Dar sunt sigur ca planeta se va regenera odata ce noi vom disparea, a trecut prin lucruri mult mai rele, si mai are destul timp de trait. 2 milioane de ani in timpul geologic nu inseamna nimic.

NOname
| NOname a răspuns (pentru sabin89):

"Esti si tu un parazit? Vei spune "nu"."

De ce nu? De unde această logică? Bineînţeles că e inclus automat. Singura diferenţă, care poate fi, e că unii sunt mai paraziţi decât alţii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

'Mamiferele sunt o clasă de animale vertebrate, care nasc pui vii și îi hrănesc cu lapte.'
Esti nevertebrat? Ai iesit dintr-un ou? Mama te te-a hranit cu rame?
Daca nu, atunci esti un mamifer. Definitia cuvantului n-are nicio legatura cu distrugerea ori protejarea naturii.

| sabin89 a răspuns (pentru 0Alexander0):

Eu am vrut sa preintampin ceea ce parea sa fie faza urmatoare: afirmatia cum ca si eu sunt un parazit. Dar daca stau bine si ma gandesc, si eu consum bezina, si eu folosesc obiecte din plastic si multe altele.

| sabin89 a răspuns (pentru NOname):

Scuze, NOname, am apasat un buton gresit. Era pentru tine raspunsul pe care l-am dat lui Alexandru.

| Drimmero a răspuns:

Omul? Nici in ziua de astazi nu v-ati dat seama ca omul distruge mai mult decat creeaza? Parazit e putin spus...

NOname
| NOname a răspuns (pentru sabin89):

Da, m-am prins, mersi.

| Mădă0611 a răspuns:

Cum ziceam la o alta intrebare, oricare alta forma de viata ramasa fara pradatori ar fi facut la fel. Pisicile sunt responsabile de disparitia a cateva zeci de specii de animale, probabil pasari si rozatoare. Speciile oricum dispar, pentru ca mediul se schimba si ele se adapteaza, dar daca omul e responsabil de disparitia uneia, una singura, "vai, ce rai suntem, suntem paraziti, plaga universului". Am inteles ca daca ai pisica si mori in casa, o sa te manance dupa cateva zile. Pune cea mai pufoasa si dragalasa specie de pisici pe un teren inchis, cu alte vietuitoare, dar fara pradatori, si vezi ce se intampla. Pune ierbivore pe un teren inchis, fara pradatori, si vezi ce se intampla. Natura naturans. ^_^

A fost acum cateva zile scandal cu niste ursi, pisici salbatice si lupi (?), ca cica trebuie omorati, dar daca numarul lor scade, creste numarul "meniului" lor, care mananca verdeata, mai multa decat acceptabil, asta inseamna ca o sa distruga natura, sa folosesc cuvintele tale.

| yooras a răspuns:

Dacă te gândești realizezi că această distrugere a mediului provocată de oameni este perfect naturală întrucât omul a fost și este un component al naturii, de asemenea realizezi că orice creație a omului este perfect naturală întrucât inteligența omului este și ea naturală. Planeta asta are 4.4 miliarde de ani și noi suntem aici de câteva milioane de ani și nici mult nu mai avem, oricum și specia noastră va dispărea ca orice altă specie și planeta își va reveni rapid. Omul nu reprezintă o amenințare majoră la adresa existenței pământului și nici la dispariția vieții pe pământ, omul nu este decât un episod trist și efemer în istoria Terrei. Însă asta nu înseamnă că trebuie să rămânem ignoranți față de generațiile urmașilor noștri, pur și simplu dacă oamenii devin mai înțelepți și mai cumpătați totul va fi bine pentru specia noastră

| relian a răspuns:

Asa crezi tu ca mamiferele nu ar distruge natura.Chestia e ca orice animal o face, doar ca fiecare din ele au un dusman natural care le tine sub control, numai omul se pare ca nu are si uite asa vedem si spunem ca numai noi suntem aia rai.Ia gandeste ca un animal un erbivor sa-i zicem X nu ar avea dusmani deloc.Iti dai seama cit sar inmulti si ce prapad ar face? Ar disparea marea parte a florei si cu asta si restul odata cu ele, inclusiv specia de erbivor.Asta e viata nu ai cei face, cine detine puterea face legea, asa ca stai tu linistit si nu mai compatimi restul mamiferelor ca nu-s sfinte.Sa nu crezi ca alea se hranesc cu aer. Apoi afla ca mamiferele de ex vacile is raspunzatoare pentru efectu de sera pentru ca is prea multe si prin dejectiile lor emana i atmsofera canti imense elemente cu efect de sera. Apoi spui de revolutia indi etc. Daca un vulcan erupe ala depaseste cu mult orice emenatii alea activitatii omului de cand aparu el pe planeta, asa ca asta e natura, asta e planeta.Ca urmare nu trebuie sa te consideri parazit, pentru ca pana la urma tot ce misca sunt paraziti.

| KNST a răspuns:

Nu-ti face griji pentru planeta! Ea va ramane aici, se va vindeca, va fi OK.
Fa-ti griji pentru OM!

| KNST a răspuns (pentru relian):

Bietul de el/ea... macar de-ar pricepe ce i-ai explicat. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru KNST):

Nu imi fac griji pentru aceasta fiinta lipsita de scrupule.

| thebeggar a răspuns:

Ce sa se regenereze? Nimic nu se mai regenereaza totul se transforma. EVOLUTIE. Crezi ca o persoana ce se va naste peste 5000 de ani are sa aiba aceeasi tolerante pe care le ai tu?
Poate nu o sa-i placa aerul curat... ci fumul de tigara happy

| OOOLEOOO a răspuns:

Natura satisface necesitati nu egoism.

| katy a răspuns:

Foarte de acord cu tine.omul distruge tot, s-a ajuns ca bussiness-ul si banii sa intunece constiinta oamenilor de la putere care ar fi trebuit sa raspunda de mediu! o sa ajunga tara noastra, saraca, din 4 anotimpuri la 2 si in loc sa cultivam cartofi, o sa cultivam orez ca in India si totusi, mare le este mirarea conducatorilor de schimburile de vreme, cutremurele din ultimul timp, tornade, care in Romania nu aveau ce cauta.toate astea e din vina lor! vina noastra este ca nu luam masuri impotriva celor care fac asta