| Helpi a întrebat:

Am citit undeva ca fara gravitatie flacara unei lumanari este albastra si rotunda..cum pot sa demonstrez acest lucru?
ofer funda :3

9 răspunsuri:
| EduardPirvu a răspuns:

Acest lucru este imposibil fara un aparat care sa produca vid-ul!
Poti incerca sa discuti cu profesorul tau de fizica daca esti la scoala in prezent...stiu ca in scoli sunt disponibile astfel de resurse pentru a demonstra astfel de fenomene fizice

| Woosprit a răspuns (pentru EduardPirvu):

Pentru a mentine o flacara aprinsa este nevoie de oxigen.
Ce legatura are vid-ul cu gravitatia?

Ai nevoie de o camera antigravitationala. Poti demonstra teoretic daca ai nevoie la ceva, ca practic e cam greu.

| EduardPirvu a răspuns (pentru Woosprit):

Unde nu exista gratitatie esti vid!

| Năstasă_Iulian_1993 a răspuns:

Nu ai cum fara un aparat antigravitational

| Danzell a răspuns:

Uite aici un video care sa te faca sa intelegi. este in engleza si iti explica de ce.

https://www.youtube.com/watch?v=9zdD7lfB0Fs

| T0T a răspuns (pentru EduardPirvu):

Se pare că am trăit în minciună o viață întreagă asociind acest termen cu alte semnificații. Acum tu se pare că ai dedus că nu poate exista materie într-un loc în care nu există gravitație. Aș vrea să îmi explici și mie mai mult și să detaliezi ca să mă lămuresc, deoarece sincer chiar nu aveam aceste informații.
Ca o completare la răspunsul meu, cea mai "ușoară" formă de vid, ca să-i spun așa, este vidul parțial, adică un spațiu din care sunt extrase, pe cât posibil, toate gazele. Cum ar putea arde lumânarea în aceste condiții?
Acum ca să răspund la întrebare. Acest lucru a fost deja demonstrat, dar dacă vrei și tu să faci acest experiment ai nevoie de aparatură destul de greu de obținut, de folosit și foarte, foarte scumpă.

| relian a răspuns (pentru T0T):

Nu am auzit de o astfel de aparatura de care pomenesti, indifrent cit de scumpa ar fi.nici nu stiam ca sa invetat o masina antigravitationala.deci nu poate nimeni proba, demonstra pentru ca nu are cum.

| T0T a răspuns (pentru relian):

Să știi că sunt dubii dacă aceasta s-a inventat sau nu. Acum am zis asta deoarece nici eu nu știu exact cum stă treaba și văzând răspunsurile am zis că cine știe poate eu sunt ăla care nu știe și există. Mai înainte mă informasem în legătură cu asta și sunt opinii cum că Tesla ar fi inventat motorul antigravitațional, dar era doar un zvon.

Răspuns utilizator avertizat