| RobertG101 a întrebat:

Am decis să modific informațiile de ieri astfel încât să fie mai ușor de înțeles și de acceptat.

Nu există orientare sexuală prestabilită sau obligatorie. Astăzi poți fi heterosexual, mâine îți pot apărea alte idei sau tentații, să experimentezi. Nu e nimic greșit sau corect în asta, doar ține-ți cont de rezultate sau consecințele ce ies din aceste decizii.

Ce părere aveți? Credeți că e ceva imoral să faci ceva ce te face pe tine și pe partener-ă fericiți?

Răspuns Câştigător
| gratargratar a răspuns:

Uite aici o orientare sexuala interesanta:
https://www.youtube.com/watch?v=06BFsQ_28Co

Tipul asta face sex cu masina. Nu e imoral ca face masina fericita. Poate maine o sa-si schimbe orientarea si o sa se dea la biciclete, daca ii apar ale idei sau tentatii. Adevarul e ca pneurile arata foarte provocator :X

17 răspunsuri:
| Roxin a răspuns:

Salutare!

Alegerile noastre ne definesc in primul rand fata de noi, apoi fata de ceilalti.
Termenul de corect sau gresit este definit de fiecare in parte in functie de perceptie si intelegere. happy
Ceea ce pentru mine pare normal, pentru tine poate sa para anormal si lantul asta poate sa continue la nesfarsit.
Fericirea e relativa si are diverse forme. Facem ceea ce simtim, ce consideram ca ne place.

Răspuns utilizator avertizat
| Roxin a răspuns (pentru RobertG101):

Notiunea de negativ e din nou relativa. Reciteste ce am scris mai sus si inlocuieste ''normal'' si ''anormal'' cu ''pozitiv'' si ''negativ''.

| BackAgain a răspuns:

O observatie: intre "Toti oamenii sunt bisexuali." si "Nu exista orientare sexuala prestabilita sau obligatorie" e o mare diferenta.

Revenind la intrebarea de fata, nu mi se pare imoral sa faci ceva ce te face pe tine si pe partener(a) fericiti atata timp cat nu le faci rau altora prin actiunile respective. E treaba voastra ce faceti, dar cum ai zis si tu: "doar ține-ți cont de rezultate sau consecințele ce ies din aceste decizii".

Moralitatea aici e cam subiectiva, totusi. Mie nu mi se pare imoral, dar cu siguranta sunt multi altii carora li se pare. E mai complicat, intervine mediul si educatia. De exemplu, am vazut de prea multe ori ideea falsa ca daca vezi un cuplu homosexual cand esti copil, gata, automat devii si tu homosexual - chestie care tine de educatie. Daca ai crescut intr-o familie religioasa, este mult mai probabil (nu obligatoriu, bineinteles) sa crezi ca bisexualitatea sau homosexualitatea sunt imorale - chestie care tine de mediu. Cred ca intelegi ideea.

Pana la proba contrarie esti nevinovat, nu? Da, daca esti azi heterosexual, poti sa te trezesti mai tarziu ca de fapt esti bisexual. Cum merg pe strada si nu ma simt atrasa de fiecare barbat pe care il vad, la fel de bine poate as fi atrasa si de femei, dar n-am vazut inca una care sa ma atraga. Deci, pana la proba contrarie sunt hetero. Daca maine o sa intalnesc o femeie de care o sa fiu atrasa sexual, o sa-mi pun intrebari. A, ca vezi pe cutare si te gandesti ca arata bine sau ca e sexy, aia e altceva. Poti sa apreciezi imagine fara sa fii atras sexual. De asemenea, curiozitatea e una si placerea e alta. Daca experimentezi de curiozitate, nu inseamna neaparat ca ai o anumita orientare. Daca te simti atras sexual si ti-a placut experienta, atunci ne putem gandi la o orientare.

Daca azi esti homosexual, da, iar te poti trezi la un moment dat ca de fapt esti bisexual si pana in momentul acela nu ai intalnit persoana de sex opus care sa te atraga. De la heterosexual la homosexual nu cred ca poti sa treci, totusi. Oricum, in general, iti cam dai seama ce orientare ai sau macar ce preferinta (pentru ca si daca esti bisexual, tot poti prefera un sex, nu inseamna neaparat ca te atrag in mod egal).

| BackAgain a răspuns (pentru RobertG101):

Majoritatea "carnistilor" nu cred ca se gandesc la moralitate, sincer. Atata timp cat mancarea nu-i stricata, majoritatea oamenilor au alte lucruri la care stau sa se gandeasca decat de unde si cum a ajuns carnea aia la ei in farfurie. Plus, carnea in farmurie e atat de obisnuita in ziua de azi incat nu-si mai pune (aproape) nimeni problema de moralitate.

Dar, te rog, sa n-o dam in "cei minoritari stiu deja adevarul" ca imi aduc aminte de cativa fanatici care pretindeau ca stiau adevarul suprem si te cruceai de aberatiile cu care veneau cand deschideau gura. De exemplu, era un antisemit care pretindea ca el stia adevarul suprem si "jocurile puterii" si anume ca evreii conduc lumea si toate persoanele din lumea asta care au (sau au avut vreodata) nume cu origine ebraica sau sunt inrudite cu o persoana cu nume de origine ebraica sau au intrat vreodata in orice fel de contact cu o persoana cu astfel de nume evident sunt evrei. La fel si absolut toti contemporanii milionari/miliardari (oameni de afaceri, artisti etc, indiferent de domeniu) sau cu realizari importante in diverse domenii. Ca sa citez o cunostiinta - "De unde, frate, atatia evrei?!" Deci, mie una mi-a cam ajuns cu "cei care stiu adevarul".

Oricum, adevarul e si el destul de relativ cand vine vorba de moralitate. De exemplu, sunt lucruri care in trecut erau considerate morale si normale, iar in prezent sunt considerate imorale. Si vice-versa. Care-i adevarul, atunci? Morale sau imorale? Indiferent care raspuns zici ca-i adevarat, valoarea lui de adevar se schimba in functie de perioada de timp.

| BackAgain a răspuns (pentru RobertG101):

Nu vorbeam de niciun satanist spiritual. De unde reiese asta? Am dat de tot felul de fanatici in privinta a tot felul de domenii. Unii aveau treaba cu spiritualitatea, altii nu. Tipul pe care ti l-am dat ca exemplu n-avea nimic cu satanismul. Era pur si simplu un antisemit care a citit prea multe teorii ale conspiratiei si a dat-o-n extreme. El a fost primul exemplu concret care mi-a venit in minte. Poate e ora tarziu sau oboseala, dar nu sunt sigura la ce secta te referi aici: "nu există nimic spiritual în această sectă". La satanisti? La vegani? Sau? Oricum, nu ma refer la o secta anume. Cum am zis, am vazut tot felul de fanatici, unii spirituali, altii nu. Facebook-ul e plin de ei. Macar nu pot sa ma plang ca ma plictisesc, nu? Nu e cazul tipului din exemplu, dar unii vin cu niste chestii chiar amuzante laughing

"Eu vreau binele tuturor, indiferent dacă sunt "buni" sau "răi"." Nu contest. Nici nu m-am referit la tine in comentariul precedent. Daca e vorba de chestia cu "cei care stiu adevarul" nu faceam referire la tine (sau la vegani), ci doar formularea mi-a amintit de acei fanatici. Nu ca ai fi. Pur si simplu multi dintre ei folosesc aceeasi formulare sau una asemanatoare si mi-ai adus aminte, chiar daca nu era intentia.

"Oricum, la nivel obiectiv, nu există corect sau greșit, ci cauză și efect. Singurul adevăr valabil e cel ce ți-o formezi tu însuți-săți, fiind totodată conștient-ă de ce rezultate obții prin gândurile, cuvintele și acțiunile tale." - In principiu, sunt de acord. Mai sunt si acele facts (exemplu: Pamantul se invarte in jurul Soarelui) care sunt adevaruri universal valabile, dar alea deja parca intra in alta categorie.

| RAY a răspuns:

Cand nu treci pe la ora de biologie apar si idei de astea, trist

| RAY a răspuns (pentru RobertG101):

Pacat

| oprescudorin11 a răspuns:

Imoralul, acest concept se refera la Decalog! Decalogul se refera la cele 10 porunci, care sa respecte legile conservarii speciei umane!
Dar sincer: mi-as place sa v-o bag pe gat la toti rahatii care imputiti lumea cu imbecilitati! As face-o ca pe un sacrificiu! As incepe cu toata comunitatea europeana, de sus in jos, cat ma va tine p..la!
Cred ca as accepta un amendament in acest sens!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru RobertG101):

OK