Sunt de acord cu acest citat, desi nu pot sa spun ca este cel mai bun citat pe care l-am citit vreodata. Un intelectual isi cunoaste limitele, dar nu le accepta si astfel le impinge si mai mult prin crearea si mai multor intrebari la care sa afle raspunsul.O data ce stii mai mult se ivesc mai multe intrebari atat din cauza eventualele raspunsuri gasite la alte intrebari cat si din dorinta de cunoastere efectiva.Dorinta de cunoastere este ca un drog,, iar cu fiecare portie in plus de cunoastere, creietul unui intelectual doreste tot mai mult asemeni cum un drogat vrea mai multa heroina de exemplu.
Nu exista un prag de atins pentru un intelectual de la care sa nu mai existe alte zeci de intrebari, caci fiecare raspuns nou poate crea alte zece.Noi recunoastem anumiti oameni ca intelectuali, dar ei nu se numesc asa pe ei insisi deoarece inca nu au raspuns la toate intrebarile si cel mai probabil, nu vor raspunde niciodata.
De aici nu poti deduce ca pe TPU sunt un milion de intelectuali deoarece nu este nimic anormal in a pune intrebari, iar cele mai multe dintre acestea sunt ori banale ori stupide.Intelectualii nu se confrunta cu intrebari la care altii stiu raspunsul, ei cauta raspunsul la intrebari fara raspuns.Nu vor sa gaseasca altcineva pentru ei raspunsul.De altfel,a pune o intrebare sau chiar mai multe nu inseama neaparat o dovada a unui intelect superior, ci poate doar conditie pur umana
Cat despre comentariul lui Darkmagic, as vrea sa spun cum as putea defini eu un intelectual. Ma gandesc la un copil care nu accepta trecerea copilariei si a carui curiozitate nu a scazut. Adesea copii pana la varsta in care intra la scoala ( culmea ironiei ) pun cele mai multe intrebari, si adesea sunt intrebari de care adultii au uitat sau nu sunt deloc fascinati de ele.O data ce anii trec, nivelul ridicat de intrebari scade si astfel multi traiesc in realitatea de suprafata fara sa ii mai afle neaparat misterele.
Nu. La cum sunt majoritatea intrebarilor pe aici, nu as zice ca sunt inteligente. Mai ales alea " unu m-a privit insistent, oare sunt insarcinata? " Deci, intelegi tu. Dar vezi ca in intrebare specifici "stie sa puna intrebari". Deci e diferenta intre intrebarea ta si intrebarile de aici de pe site.
Primele trei răspunsuri văd că se referă la calitatea întrebărilor care se pun pe aici, dar nimeni nu se referă la citatul în sine. Este el adevărat sau nu?
Este inexact, user Sabin89.
Un filosof stie sa puna intrebari si isi pune cu adevarat intrebari, Filosofia in sine, pune mai multe intrebari decat sa dea raspunsuri.
Definitia "intelectualului" vazuta prin cateva dictionare este intr-un anume fel, aiuritoare, ca si definitia "ratiunii", eu insumi nefiind vreun destept in cap, sunt totusi capabil sa definesc un "intelectual" cu mult mai bine decat o face internetul lui peste.
Despre inteligenta userilor TPU permite-mi sa nu comentez...
Eu il consider oarecum adevarat, dar ai primit o explicatie foarte buna mai sus.
Inca ceva, comunitatea TPU poate fi caracterizata simplu si foarte concret prin titlul unui roman al lui Dinu Sararu pe care nu-l voi pomeni pentru ca nici nu stii cand iti gasesti contul suspendat.
Hai să admitem că te referi la romanul Clipa, că e în acord cu filosofia multora de aici: Trăieşte clipa!
Si mai sunt unii a caror inteligenta si vitejie ma duc cu gandul la Don Quijote.
Te las pe tine sa il definesti, caci fiecare isi formeaza propria idee despre: inteligenta, intelect si ratiune, in concordanta cu gradul sau de intelegere, utilizand doze mai mari sau mai mici din termenii in text.
Ma mira putin deductia din intrebare, caci sa intrebi e cel mai usor, cum definesti insa multitudinea de indivizi de aici, care intreaba, dar nu au capacitatea de a intelege raspunsul?
Are dreptate cel care a spus asta,trebuie sa te duca mintea sa intelegi ce a vrut sa spuna, nu exista intrebari proaste doar puse intr-un mod prostesc, clar este adevarat, de exemplu apreciez pe un user care e extrem de curios deci are mai multe conturi, dar a gresit locul unde sa intrebe, societatea romaneasca este una dogmatica, extrem de credula, lipsita de o gandire critica, lipsita de ratiune, o societate haotica in care putini care isi folosesc creierul sunt jigniti, un om prost nu realiseaza ca e prost un inteligent poate realiza, e mai usor sa te dai prost fiind inteligent decat invers
Ma gandeam la multitudinea de intrebari la care poate ajunge un copil mic,de exemplu, mama de ce cerul este albastru? Cu intrebari mici totul porneste, o data ce stii raspunsul la cele mai mici intrebari, spectrul tau se largeste. Stiu ca cerul nu este albastru, ci e doar modul in care noi il vedem, dar adesea lucrurile sunt acceptate asa cum sunt. Copii au o curiozitate care inca nu le-a fost rapita de grijile cotidiene.Gandeste-te care ar fi progresul intregii omenirii daca curiozitatea si pofta de cunoastere nu ar fi atat de diminuata pe parcursul vietii.
Revenind, intelectualul este acel copil care nu si-a pierdut curiozitatea si pofta de cunoastere, care nu si-a pierdut apetitul de a formula si a gasi raspunsul la intrebari din ce in ce mai complicate.