anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am intalnit o fata care are urme de taieturi pe maini. Ce inseamna asta? vorbea la un moment dat ca i-a tratament antidepresiv.

10 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Dupa tine asa?

| bogdan13513513 a răspuns:

Ok...dacă a zis că a luat tratament antidepresiv gen XANAX înseamnă că fata a trăit un șoc și a intrat în depresie și probabil a început să se taie pe mâini din cauza asta...iar acum antidepresivele au ajutat-o și nu mai este în depresie!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Sn4k3):

Dar nu inteleg de ce se taie oamenii?

| OpreaAlin a răspuns (pentru anonim_4396):

E un fel de tentativa de sinucidere pe care nu au puterea sa o duca pana la capat. Testeaza doar.

| MadRaven a răspuns:

Am să îți dau un răspuns din perspectiva unei persoane care are depresie și care s-a tăiat la rândul ei. Și eu am urme de tăieturi pe mâini, adică cicatrici, pentru că m-am tăiat acum câțiva ani iar acum nu mai practic.
Tăieturile pe mâini sunt o modalitate de "self harming" sau în traducere automutilare sau autoflagelare. De ce și-ar face cineva asta? Sunt mai multe motive sau explicații. Motivul principal este acela că în general corpul când simte durere fizică tinde să se concentreze pe acea durere și uită pentru moment de durerea psihică sau sufletească. Când mă tăiam durerea fizică simțită era mai mare decât durerea mea proprie, plus că atunci când te rănești corpul tinde să secrete anumite substanțe care te fac să "amorțești" și să te simți mai bine cel puțin pentru moment.
Nu e neapărat o tentativă de suicid. Poți să te tai fără să ai în gând să te sinucizi, pur și simplu ca să te simți mai bine.

Tocmai de asta spunea că a luat tratament antidepresiv, probabil fata a suferit sau suferă de depresie.

| Sn4k3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Lipsa de ocupatie. Se simt bine cand nu se simt bine, le place sa-si planga de mila si asta e alta tentativa de a o face.

| Usordargreu a răspuns (pentru MadRaven):

Sunt fata ..si eu am urme de taieturi pe maini

| Vvistula a răspuns:

Inseamna ca este o fata speciala pe care merita sa o cunosti si sa afli de ce are taieturi

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Se elibereaza de nervi, tristete care duce la placere

| Violleta2022 a răspuns:

Inseamna ca are (sau a avut) o boala mentala.