| RAY a întrebat:

Am niste intrebarii despre evolutie

1 trecerea de la microbii la animale

daca x evolueaza in y,x va disparea logic

desi microbii au disparut desi nu de ce?

ce anume a determinat epoca cambriana?

ce anume a determinat epoca Ordovician?
Silurian,Devonian,Carbonifer,Permian?

mai pe scurt ce nu inteleg eu de ce oare microbii,simple bacterii au devenit in cateva sute de milioane de ani animale? deci timp de miliarde erau doar microbii,ce factor a determinat oare?

ps dau fundita,vreau dovezii stiintifice, articole, video, nu pesudo stiinte


Răspuns Câştigător
| i86e2 a răspuns:

"daca x evolueaza in y, x va disparea logic"

Evolutia nu functioneaza asa, daca niste europeni s-au dus sa colonizeze americile, nu inseamna ca nu mai exista europeni.

8 răspunsuri:
| RAY explică (pentru i86e2):

Mai raspunde-mi si la restul

Răspuns utilizator avertizat
| i86e2 a răspuns (pentru RAY):

La trecerea de la microbi la animale, raspunsul evident e simbioza si coloniile de organisme unicelulare. Partea misto la organismele unicelulare e ca uneori fac schimb direct de ADN.

De la coloniile de organisme unicelulare si de la simbioza intracelulara (de exemplu clorofila la alge) nu e foarte greu de ajuns la organisme multicelulare, cu organe specializate. In colonii indivizii au mai mult de castigat decat singuri si in simbioza intracelulara acelasi lucru, fara mitocondrii nu am putea trai si lor le-ar fi greu fara noi. Apoi, anumite zone din colonii incep sa se specializeze, prin selectie naturala, desi fiecare celula ar putea sa aiba acelasi ADN, dar sa activeze diferite gene in functie de vecini. O zona din colonie se poate specializa in reproducere si asta e inceputul organelor sexuale. Desigur, chestia asta e doar imaginatia mea, dar uite un articol care spune exact acelasi lucru, desi l-am citit dupa ce am scris mesajul, se pare ca logica castiga din nou:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK28332/

Microbii nu au disparut fiindca o duc foarte bine, de fapt o duc cel mai bine, bacteriile sunt cele mai de succes vietuitoare de pe planeta. De ce sa dispara?

Epocile sunt delimitate dupa straturile de sedimente din roci. Carboniferul, spre exemplu, are acest nume pentru ca s-au gasit carbuni in acea epoca, care carbuni sunt creati de plante care sunt acoperite de sedimente si devin carbuni intr-un mediu fara oxigen si sub presiune, dupa milioane de ani. Poti sa citesti la fiecare epoca geologica de ce are numele ei, chiar nu am de gand sa scriu o carte aici.

Pentru explozia cambriana nu exista o ipoteza acceptata de toti. Parerea mea personala e ca oxigenul are un rol important si ti-am aratat de ce. Apoi e posibil ca atunci sa fi aparut scheletul exterior, care se fosilizeaza mai bine. Posibil si alte motive, cine stie.

| RAY explică (pentru i86e2):

Si eu cred ca oxigenul a jucat un factor foarte mare in evolutia noastra

| i86e2 a răspuns (pentru RAY):

Da, poti sa incerci sa respiri vid, sa vezi ce misto e. big grin

| RAY explică (pentru i86e2):

Am incercat in vise

| RAY explică (pentru i86e2):

Plus uni factorii cum ar fi dezvoltarea organelor care au evolat si ele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti recomand o carte si vei intelege corect si logic evolutionismul:Ceasornicul orb - Richard Dawkins-Ed.Humanitas.