"daca x evolueaza in y, x va disparea logic"
Evolutia nu functioneaza asa, daca niste europeni s-au dus sa colonizeze americile, nu inseamna ca nu mai exista europeni.
La trecerea de la microbi la animale, raspunsul evident e simbioza si coloniile de organisme unicelulare. Partea misto la organismele unicelulare e ca uneori fac schimb direct de ADN.
De la coloniile de organisme unicelulare si de la simbioza intracelulara (de exemplu clorofila la alge) nu e foarte greu de ajuns la organisme multicelulare, cu organe specializate. In colonii indivizii au mai mult de castigat decat singuri si in simbioza intracelulara acelasi lucru, fara mitocondrii nu am putea trai si lor le-ar fi greu fara noi. Apoi, anumite zone din colonii incep sa se specializeze, prin selectie naturala, desi fiecare celula ar putea sa aiba acelasi ADN, dar sa activeze diferite gene in functie de vecini. O zona din colonie se poate specializa in reproducere si asta e inceputul organelor sexuale. Desigur, chestia asta e doar imaginatia mea, dar uite un articol care spune exact acelasi lucru, desi l-am citit dupa ce am scris mesajul, se pare ca logica castiga din nou:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK28332/
Microbii nu au disparut fiindca o duc foarte bine, de fapt o duc cel mai bine, bacteriile sunt cele mai de succes vietuitoare de pe planeta. De ce sa dispara?
Epocile sunt delimitate dupa straturile de sedimente din roci. Carboniferul, spre exemplu, are acest nume pentru ca s-au gasit carbuni in acea epoca, care carbuni sunt creati de plante care sunt acoperite de sedimente si devin carbuni intr-un mediu fara oxigen si sub presiune, dupa milioane de ani. Poti sa citesti la fiecare epoca geologica de ce are numele ei, chiar nu am de gand sa scriu o carte aici.
Pentru explozia cambriana nu exista o ipoteza acceptata de toti. Parerea mea personala e ca oxigenul are un rol important si ti-am aratat de ce. Apoi e posibil ca atunci sa fi aparut scheletul exterior, care se fosilizeaza mai bine. Posibil si alte motive, cine stie.
anonim_4396 întreabă: