| bamse a întrebat:

Am o dilema si am nevoie de parerile voastre. De ce lumea este de acord sa manance miei, pui, vite, porci, etc dar cand e vorba sa fie eutanasiati cainii maidanezi care musca oameni sar in apararea lor? Personal cred ca mai nevinovat si simpatic e un miel decat un caine.

Si totusi, de ce credeti ca e asa si ce parere aveti despre subiectul asta? Adica de ce oamenii taie miei, pui etc dar nu sunt de acord sa vindem caini la chinezi care ii mananca la fel cum mancam noi puii si nici sa-i eutanasiem pe cei care musca oameni?

Răspuns Câştigător
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Asta-i trilemă.
Cum ar fi să ieşi în parc cu mielul? Să-i pui zgardă mielului? Să-ţi "apere" casa un miel?

30 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

La faza cu mancatul animalelor, lumea este egoista. La faza cu eutanasiatul, lumea este sufletista. Insumand aceste doua faze, rezulta faptul ca lumea este ipocrita. Mi-a scapat ceva?

| Alphawolf a răspuns:

Nu consider subiectiva diferenta dintre caini si animalele amintite de tine. Eu vad o diferenta dintre caini si animalele comestibile de noi. Toate animalele sunt simpatice si nevinovate, insa cainii au ceva in plus fata de animalele comestibile de noi. Cainii au sentimente, iubesc neconditionat si au nevoie de iubire - se bucura ca niste copii daca le acorzi atentie si sunt foarte curiosi si recunoscatori. Cainele pentru mine este un prieten, iar prietenul nu trebuie mancat nici de mine nici de alte persoane, deci eu nu incurajez consumul acestor animale. Nu sunt de acord sa vindem cainii chinejilor! Probabil pe chineji saracia(numarul lor) i-a dus la consumul de cainii, iar in timp a aparut obisnuinta si odata cu ea si caracterul rece fata de aceste animale. Daca tinem cont ca in unele zonele sarace ale Indiei se consuma sobolani putem deduce ca saracia stabileste normalitatea in a se consuma asfel de animale.

Desi imi plac aceste animale, eu sunt constient ca ele sunt un pericol pentru societate si trebuie facut ceva in directia asta. Optez pentru eutanasiere. Doar eutanasierea este sigura, realizabila si inlatura pericolul. Sterilizarea si adaposturile sunt mult mai costisitoare, iar tinand cont de numarul incomensurabil al cainilor vagabonzi devine un program irealizabil la noi. Deci daca ne bazam pe un program de sterilizare si intretinere al cainilor problema lor va ramane.

| Alphawolf a răspuns:

@Thunder, ca nu te intereseaza daca cainii sunt mancati, eutanasiati, sterilizati etc pot intelege, dar nu inteleg de ce gandesti problema doar in functie de persoana ta. Nu stiu daca ciinii vagabonzi sunt una din cele mai mari probleme cu care ne confruntam, dar sunt sigur ca numarul acestor animale sunt un pericol pentru societate. Daca tu nu ai fost muscat sau terorizat de caini totul e ok? Vii si critici!? Tu ori esti in necunostinta de cauza, ori raspunsul tau este copilaresc. Citeste urmatorul articol poate nu o sa te mai enerveze asa de tare indivizii si agaricii de care vorbesti.
http://www.realitatea.net/......17744.html

| Alphawolf a răspuns:

@Thunder, m-am referit ca poate nu esti la curent cu ultimele cifre ale victimilor mutilate de caini, nu la faptul ca omul ar trebui sa aiba o pregatire pentru a-si da cu parerea.

Eu cred ca tu nu esti patit de vorbesti asa usor. Cand mergeam la pescuit cu bicicleta trebuia sa trec prin niste strazi periferice care erau pline de cainii. Crezi ca puteam sa merg pe bicicleta pe acele strazi? Nu, mai mult pe langa bicicleta si cu ochii dupa pietre. Este normal ca eu sau alte persoane pentru a trece pe unele strazi sa trebuiasca sa platim taxa cainilor(timp, nervi, stres)? Cainii fac regula pe unele strazi. O femeie singura ori ocoleste strada plina de caini ori renunta sa faca acel drum. Pentru ce?

Eu nu contest ca din cei 1500 de victime 90% din din ei au provocat cainii, dar chiar daca ar fi asa tot nu vad motivul pentru care ar trebui tolerate aceste incidente. Eu inteleg cand o persoana adulta provoaca un caine ca acea persoana isi cam merita coltii cainelui in carnea lui, dar daca un copil provoaca un caine nu mai gandesc asa. Copilul este inconstient, naiv, nu gandeste destul, el nu este vinovat, parintii lui sunt vinovati ca nu i-au oferit educatia necesara. Dar daca sunt printre cele 1500 de victime si persoane nevinovate, atunci cainii sunt clar un pericol pentru societate. Vinovati sau nevinovati, nu putem sti, dar un lucru este sigur, spitalele nu au fost concepute pentru asfel de cazuri. Toti platim spitalizarea persoanelor mutilate de caini.

| cristi202 a răspuns:

Interese personale. Atit. Ciinele poate fi un bun prieten. De ce sa ii omor?, zic unii, nebagind in seama ca mai sunt si altii muscati de ciini. Carnea de miel, de porc, de pasare, e buna de mincat. De ce sa nu le eutanasiem pe toate acestea, cind ele ne pot provoca atita placere?
Eu cindva am fost "intre" in privinta acestui subiect, nu ma puteam pronunta. Pina cind am auzit de cazuri grave de oameni muscati de maidanezi, si mai ales pina ce am fost si eu muscat (nu asa de grav) de trei ori intr-un an. E o problema asta, si e una serioasa. Pe de alta parte, am auzit de un caz, o femeie ce ii dadea unui ciine mereu de mincare, si care, cind a venit seara de la servici singura fiind, a fost atacata de un violator care nu si-a mai putut face treaba, pentru ca a fost la rindul sau atacat de acel ciine. Deci parerile mereu vor fi impartite in acest caz, fiecare in functie de interesul sau.

regis
| regis a răspuns:

Of, of, de cand ma straduiesc eu sa inteleg ipocrizia asta... Ma dezgusta carnivorii care se impotrivesc eutanasierii cainilor vagabonzi si m-am saturat sa tot aduc argumente.
In privinta chinezilor, am inteles ca inainte de a ajunge in oala, cainelui i se aplica un tratament la care nu vreau sa ma gandesc acum. Asta ar putea fi unul dintre motivele pentru care nu as fi de acord cu vanzarea cainilor catre ei, preferand eutanasia. Si intervin bineinteles diferentele culturale, daca de cand lumea suntem obisuiti sa injunghiem porcul, vitelul sau mielul, ne este greu sa ne imaginam acelasi lucru cand vine vorba de caini. Dar pana la urma nu este decat o ipocrizie, nu este cu nimic mai placut sa ucizi un miel decat un caine.
Una peste alta, asa cum spunea kongeriket la o alta intrebare pe aceeasi tema, oamenii au prioritate!

| Gizăz a răspuns:

Stai să vezi cum se umple pagina de "iubitori de animale" cu inteligența emoțională subunitară și proști de dau în cratere.
@dulceata: Tu compari România cu Suedia? Ăia au venitul lunar de n ori mai mare ca al nostru așa că-și pot permite să construiască adăposturi plus că la ei numărul câinilor e menajabil. Adăposturi poți face când vezi cinci sau șase câini pe lună, nu când sunt cu sutele de mii.
Cât despre întrebarea propriu-zisă: e vorba de ipocrizie! Ăștia apără drepturile animalelor drăgălașe doar; nu apără și șobolanii.
Drepturile mele ca om unde sunt? Eu nu am dreptul să merg pe străzi, să mă plimb cu bicicleta etc fără posbilitatea să fiu mușcat în orice clipă? Trăim în junglă?

| Gizăz a răspuns:

@bamse: Am o experiență destul de mare în discuțiile cu astfel de indivizi pe forumuri etc. și nu mi-e frică să generalizez când spun că majoritatea sunt o gloată de imbecili. Un om cu capul pe umeri și cerebral nu pune niciodată animalul în fața omului. Îmi place răspunsul lui Daniel și e un exemplu pentru cum gândește un om obiectiv.

| Thunder a răspuns:

Subiectul asta starneste polemici mai mari ca religia laughing. Sincer sa fiu nici nu imi pasa daca ii eutanasiaza, mananca, castreaza etc. Mai intai ma gandesc la problemele mele si apoi la altele. Daca pot sa ingrijesc un animal, o fac, daca nu, asta este. Ceea ce ma enerveaza sunt indivizii care apar si fac din acest subiect un mare tam-tam si cred ca asta este o problema primordiala de rezolvat. Si mai ales ma enerveaza agaricii care nu pot merge pe strazi din cauza acestor bestii rolling on the floor, cica ii alearga si ii musca tot timpul. Curios. merg aproape zilnic prin datamai orasul, trec prin destule cartiere si nu m-a muscat un caine niciodata. In schimb, ma irita tare tiganii, chiar daca nici astia nu m-au "muscat" niciodata. Daca tot vrem "cilivizatie", eu zic sa ii trimitem si pe astia pe undeva...Ar trebui sa rezolvam multe probleme pentru a fi o tara "cilivizata".

| Thunder a răspuns:

@Alphawolf. Necunostinta de cauza? Pff, trebuie sa ai vreun doctorat in problema bestiilor de pe strazi ca sa iti dai cu parerea? Toata lumea gandeste problema in functie de persoana sa. Era o ironie cand am zis ca ma enerveaza unii agarici. Spunea unul mai sus ca nu e chip sa iasa pe strada fara sa fie alergat.hai nu ma innebuni. Cred ca stau cainii la scara si il asteapta sa il alerge. Pot sa citesc si 100 de articole si tot nu imi schimb parerea. Din aia 1500 de bucuresteni cred ca 90% din ei au provocat. Si sa nu imi spui ca dragii de copilasi nu ar face asa ceva. Am vazut destui ingerasi care loveau cainii pe strada. Ultima oara am strigat la un drac de copil sa nu mai loveasca cu piciorul un caine care statea si el intins langa un gard. In caz ca ii baga o stampila, toata lumea era cu spume la gura: Vai, fiara de caine! Cum spuneam...merg mult prin oras si vad destule. Mai bine sa dispara o data cainii vagabonzi din orase ca m-am plictisit de acest subiect si de cei care fac din astia un pericol social. Daca tot vorbim de pericole sociale, vreau ca noaptea sa fie un nene politai la fiecare scara de bloc, fiindca uneori ma simt amenintat de baietii veseli (aka drogati, beti).

| bamse explică:

Deci sa inteleg andrei ca e mai mult o chestie subiectiva a noastra, si poate si a altor popoare care nu consuma carne de caine.

Sincer, asta era si parerea mea. Insa ma gandesc daca e corect asa sau nu. Caci daca facem asa, inseamna ca nici persoanele de culoare neagra nu ar fi trebuit sa conduca SUA caci nici ei nu erau obisnuiti. la oameni e rasism, la animale nu stiu cum sa o numesc.

Deci eu ma intreb daca este drept si corect sa gandim asa, desi si eu am aceeasi parere ca si tine.

| bamse explică:

Dulceata, nu am zis ca as fi de acord sau nu. Eu ma intreb daca e corect sa fim de acord cu taierea unor animale si sa le aparam pe altele.

Si nu vorbi pe tonul asta iritat, ca eu nu vreau sa discutam ca la mahala. Deci ori discutam civilizat cu argumente ori rog pe cei ce nu pot sa se abtina sa nu raspunda aici.

Dar te astept si pe tine dulceata, sa spui de ce e corect sa taiem puii si nu cainii, nu de ce nu ar trebui sa teiem cainii.

Pentru ca nu mi-a placut tonul tau, nu o sa-mi pierd timpul sa intru pe linkul tau.

Un al 2-lea raspuns mai civilizat si argumentat poate ma va face sa iti vizitez linkul

| bamse explică:

Carla: In china, cainii sunt o delicatesa chiar, deci si ei crescuti pentru a fi sacrificati. Partial adevarat raspunsul tau

Eu insa am o alta dilema. De ce e corect sa sacrificam unele si pe altele nu? Nu toate sufera la fel? Nu sunt animalele la fel toate? Vreau argumente in sensul asta

Dulceata, nu am zis ca as fi de acord sau nu. Eu ma intreb daca e corect sa fim de acord cu taierea unor animale si sa le aparam pe altele.

Si nu vorbi pe tonul asta iritat, ca eu nu vreau sa discutam ca la mahala. Deci ori discutam civilizat cu argumente ori rog pe cei ce nu pot sa se abtina sa nu raspunda aici.

Dar te astept si pe tine dulceata, sa spui de ce e corect sa taiem puii si nu cainii, nu de ce nu ar trebui sa teiem cainii.

Pentru ca nu mi-a placut tonul tau, nu o sa-mi pierd timpul sa intru pe linkul tau.

Un al 2-lea raspuns mai civilizat si argumentat poate ma va face sa iti vizitez linkul

| bamse explică:

Спинесхиверс ai un stil foarte incisiv de fel vad eu, dar mie personal nu imi place la tine cand jignesti pe altii. Crede-ma, cateodata e bine sa fii un pic diplomat, ca sa putem pastra calitatea discutiei. Ca daca tu ii faci prosti pe unii, ei pe tine in razbunare, iese mahalageala si nu ne mai dam seama care raspunsuri sunt bune si care nu.

Eu tocmai de asta am postat intrebarea, ca si mie mi se pare ipocrizie chestia asta, iar parerea mea este la fel cu a lui andrei 88 in legatura cu motivul pentru care nu suntem corecti la capitolul asta.

Dar sa mai vina raspunsuri. Eu chiar am o dilema asa personala aici, in urma unei discutii cu un amic care imi spunea ca el abia astepta nu stiu ce lege ca sa exporte caini in china pentru a fi mancati. Si de atunci sunt in dilema pentru ca initial mi s-a parut nedrept si inuman dar apoi m-am gandit ca asa facem cu vacile oile, etc.

Deci cum e drept? Asta vreau eu sa ma lamuresc, si mai ales de ce. Adica argumente fratilor

| bamse explică:

Erotique conseil E corect si ce spui tu, desi daca ai face o excursie in SUA ai ramane uimita, sincer, daca ai vedea ce animale de companie au multi dintre ei laughing

De la tine inteleg ca animalele se impart in functie de utilitatea lor pentru om, si puiul e de papa iar cainele sa apere curtea. Deci nu putem sa ii tratam egal pe toti. Asta inteleg de la tine. Interesant si raspunsul tau...

| bamse explică:

Daniel, ai fi de acord ca amicul meu, sa ii vindem la chinezi?

| bamse explică:

Cristi : Pai asta mi se pare si mie, ca e subiectiva treaba. Dar ma intrebam daca e drept asa.

Pana la urma cred ca asta e. In functie de utilitatea animalului pentru om si interese. Adica e greu sa gandesti drept asa, trebuie analizat. In functie de necesitatile omului...

| bamse explică:

Sincer sa fiu, cel mai complet raspuns a fost al lui 'tartar'. Concluzia de la sfarsit insa, aia cu prostii, nu ma lasa sa premiez cu o funda. Nu ca ar conta, nu gandesc pueril, dar ca sa diferentiez raspunsul care mi-a placut cel mai mult.

Va multumesc tuturor pentru participare. M-ati ajutat.

| MidnightLady a răspuns:

Eu as fi de acord sa-i vindem. As face promotie, chiar: doua bucati caine + una bucata tanti/nene/copil care hraneste haita din spatele blocului.

| daniel_8163 a răspuns:

Buna.Am citit toate raspunsurile de aici, daca le pot spune asa.
Ceea ce va pot spune este doar ca acei caini de pe strazile tarii ar trebui inlaturati, este urat sa mergi pe strada si sa ocolesi rahaturile lor ca sa nu mai spun ca este si mai urat sa nu poti iesi pe strada fara sa fii alergat sau muscat de asa zisii prieteni ai omului.Cineva mai sus spunea ceva de suedia ca sant adaposturi pentru caini,da sant dar te-ai gandit vreodata cat costa intretinerea unui caine in asfel de adaposturi, ne-am gandit cat este alocatia unui copil in tara, si asemenea comparatii sant multe.Eu locuiesc la londra de foarte multi ani si crede-ma ca nu am vazut pe strada caini vagabonzi,o sa ma intrebati ce se face cu ei aici, sant dusi in adaposturi dar nu se gasesc decat cativa nu cum este in tara cu sutele de mii, sant mai multi caini decat oameni.Cu riscul de a fi blamat de iubitorii de animale gandesc ca acesti caini ar trebui exterminatisi abia dupa asta sa se faca adaposturi in caz ca mai apare cate unul.La cat de multi sant eu nu vad alta solutie, doar daca cei de la ANL se hotarasc si nu mai fac case pentru oameni si fac adaposturi pentru caini.O zi buna.

| daniel_8163 a răspuns:

Bamse,as fi de acord cu orice se hotaraste, nu cred ca conteaza parerea mea, sant altii care hotarasc.Din partea mea am trimite si pe marte cainii doar sa nu mai fie pe strazi.nu spun doar eutanasiati, cu toate asta este singura solutie ca sa fim o tara civilizata, daca merge sa ii trimitem in china si mai facem si un bine altora este ok.

| andrei88u a răspuns:

Interesanta intrebarea! Pai eu cred ca in cultura noastra, cainii sunt vazuti ca un prieten apropiat al omului si nu poti sa il omori ca deh, ti-e prieten, in schimb celelalte animale pe care le ai mentionat s a scris mereu ba ca au fost mancate, ba jertfite etc etc. In cateva cuvinte: de cand se stie romanul, nu a mancat caine, dimpotriva l a considerat un animal apropiat si nu are cum sa il manance sau sa il eutanasieze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

da ce, tu nu ai papat carne de caine pina acum? sa nu zici nu ca nu te cred

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cainele nu inseamna "papa", inseamna ajutor si prieten! Cel putin, pentru mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@bamse, dupa cum vad eu treburile pe aici... slabe sanse sa deschida vreunul un restaurant cu friptura din pulpa de cotarla. Nu ne sta in fire sa consideram cainele o sursa de hrana. Cat despre eutanasiere, eu zic ca trebuie mai intai ucisi cei care nu iau nici o atitudine, fata de oameni sau de caini. 90% din populatia Romaniei o reprezinta persoanele IRESPONSABILE SI IGNORANTE.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imparte oasele cu cainele din fata blocului si vezi de acolo din ce unghi privesti problema.
Acelea de care zici tu sunt animale de sacrificiu, eu nu imi primesc porcul sau oaia in casa si sa ma atasez emotionoal.Imi chem cainele care ma ajuta sa rezolv oasele de pui, asta nu inseamna sa dau cainelui parte din locuinta si mancarea mea, pentru ca asa as putea mai bine sa infiez un copil.
Oricum ai face tot lenea isi va spune parerea si va lua decizia cea mai usoara in problema cainilor maidanezi.

| JammyBrooks a răspuns:

Esti nebun(a) in primul rand sunt vegetariana si in al doilea tu vrei sa eutanasieze caini vagabonzi? eu iubesc cainii am 3 si nu i-as da la un adapost si de stiu ca raman fara casa pe drumui tot pentru ei fac totul uitate aici vezi http://www.trilulilu.ro/niccoll/9fd45d4b9ffd97 iti place ce ai vazut? esti de acord? in suedia unde lucreaza mama mea sunt adaposturi de caini mici mari si batrani toate sunt separate dar acolo nu se eutanasiaza caini si nici alte animale NIMICA...sa imi raspunzi daca ti-a placut ce ai vazut in video>:p>:p>:p

| RansleyGriswold a răspuns:

Ai dreptate! zoofili nu se gandesc decat la caini!

| Carla_7301 a răspuns:

In primul rand pentru ca sunt animale care sunt crescute spre a fii sacrificate. Asta a menirea lor, una cruda intr-adevar. Suntem carnivori. Cainii care musca oamenii trebuie intr-adevar inlaturati dar acest lucru se poate face si civilizat. Pentru asta sare lumea. Se pot steriliza, tria, tinuti in adaposturile care nu exista... adoptati. Solutii sunt dar necesita timp, bani si alta tara.