| RAY a întrebat:

Am o ipoteza legat de superioritatea unor popoare, poate ca unii indivizi din acele tari primesc o educatie mai buna ca un copil din Africa, astfel se poate explica diferentele de inteligenta intre rase. Ce parere aveti, am dreptate sau inteligenta o mostenesc genetic?

20 răspunsuri:
| Lostlyric a răspuns:

Nu nivelul de inteligenta sta la baza inferioritatii statelor precum cele din Africa, ci nivelul de saracie care, culmea, afecteaza nivelul IQ-ului.
Daca tot iti place sa te documentezi, iti dau ceva smart de vizionat (o noua teorie ce circula mai nou peste tot):
https://www.youtube.com/watch?v=ydKcaIE6O1k

| RAY explică (pentru Lostlyric):

Il voi vedea, danke

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, ai dreptate intr-un fel. Daca ai 50-60 de generatii educate, asta intra in codul genetic si incepe sa se mosteneasca. Daca renunti la educatie 5-6 generatii, se pierde si ai nevoie de alte 50-60 de generatii

| RAY explică (pentru Brigaela):

Desigur ca si in tariile bogate nu toti sunt inteligenti inca de mici se observa inteligenta copiilor, diferenta de inteligenta

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru RAY):

Da, asa este, dar gandeste-te ca la vremea cand se infiintau Universitatea din Bologna sau din Uppsala, romanii nu aveau nici un fel de sistem de invatamant sau cultura. Pe de alta parte, tari precum Iranul sau Marocul, care au avut universitati si biblioteci inca din antichitate le-au pierdut din cauza neglijarii educatiei vreme de multe generatii

| RAY explică (pentru Brigaela):

Asa e

| sierra1 a răspuns:

Considera că omenirea poate fi împărțită pe baza unei ierarhii valorice a raselor și că viața nu reprezintă nimic altceva decât supraviețuirea celor adaptabili. „Herrenvolk) era de "rasă ariană", alcătuit fiind din populațiile Europei de Nord. La baza piramidei rasiale îi plasează pe negri, pe slavi, pe țigani și pe evrei

Cine zicea asta? Un tip, Adolf. Câtă asemănare între ceea ce ziceți și ce spunea Adolf în MeinKampf! Dacă doctrina este Nazism, cu se numesc exponenții ei?

| JackR a răspuns:

Am lucrat cativa ani, in Africa de Sud, la National Institute for Theoretical Physics, cu studenti de la KZNU (Kwa-Zulu Natal University). Trebuie sa va spun ca printre cei mai buni, mai mult de jumatate erau nativi Zulu sau Xhosa, din primele generatii trecute printr-un sistem educational, in era post-apartheid. Ceea ce demostreaza ca ipoteza ta, Ray, se verifica si este contrazisa, in acelasi timp.

| minrest a răspuns (pentru Brigaela):

Sarut mana. Caracterele dobandite nu se transmit genetic. Iar educatia este un caracter dobandit. Genotipul determina fenotipul, niciodata invers.

| RAY explică (pentru sierra1):

Daca ai fi citit corect intrebarea mea ai fi inteles ca eu contrazic ipoteza cum ca exista popoare superioare si ca cei care sunt in acele tarii mai dezvoltate au parte de educatie ceea ce determina o inteligenta mai superioara, un einstein in africa ce ar fi descoperit sau un darwin

| RAY explică (pentru JackR):

Deci educatia poate influenta inteligenta? afro americani sunt mai inteligenti ca africani din africa?

| JackR a răspuns (pentru RAY):

Ce incercam sa spun este ca inteligenta nativa exista chiar si in Africa, la cei considerati pe nedrept si pentru prea multa vreme "inferiori". Educata, aceasta inteligenta poate sa devina remarcabila.

| RAY explică (pentru JackR):

Inseamna ca ipoteza mea e reala, banuiesc ca si in Romania este nevoie de mai multa educatie, cultura

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Brigaela):

Cum s-a ajuns la faptul ca e nevoie de 50-60 generatii pentru a se baga ceva in ADN si 5-6 sa se scoata?

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

A fost o apreciere personala de a mea, nu am verificat.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru minrest):

Nu este adevarat, se numeste mostenire epigenetica. Un exemplu simplu: mediul in care traim ne modifica genotipul si fenotipul. Tot asa si cu educatia, doar ca influenta trebuie sa fie sustinuta.

| sierra1 a răspuns (pentru RAY):

Cand spui asta :"astfel se poate explica diferentele de inteligenta intre rase" deja aven de-a face cu o afirmatie falsa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Defineste inteligenta asta, acumularea de informatii de un sistem corupt? Ce faci cu acele informati?
Tin sa cred ca toate informatiile au fost luate din Africa (Egipt) si grecii, toti au furat din zona aia.

| RAY explică (pentru sierra1):

Diferente economice ma refer

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Cu toti am plecat din africa