| Andriss123 a întrebat:

Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv sincer si as dori din partea dumneavoastra un sfat pentru a-mi depasi aceste probleme. Am o problema de comunicare,nu pot intretine o conversatie,ma balbaii in vorbire si nu pot vorbi clar si raspicat,si sa imi pot exprima opiniile si ideile.O alta problema pe care o am consta in increderea in mine,care este scazuta sau chiar deloc si frica de parerile celorlalti despre mine,si de a nu fi judecat,"ma pierd repede " si "sunt timid "adica nu ma pot exprima liber.As vrea sa nu imi mai pese de parerea altora. Sincer orice parere,sfat,este binevenit! As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a depasi aceste probleme,si as vrea ca cei care au trecut prin astfel de situatii sa imi poata da un sfat,o recomandare,o carte pe care sa o pot citi in sensul asta, sau lucruri pe care le pot face pentru a-mi indeparta aceste probleme. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Porcusorul a răspuns:

Ai o singura problema: increderea in sine. Fii increzator in capacitatile tale. Dupa cum scrii nu ai de ce sa-ti fie frica de a-ti expune gandurile. Daca stai prost cu vorbirea, atunci fa antrenamente cu dezbateri in oglinda. Cartile de dezvoltare personala, dupa parerea mea, sunt scrise de niste impostori, ideile lor fiind o pseudostiinta. Sunt utile doar daca le citesti cu glas tare incercand sa fii cat mai hotarat si mai raspicat. De fapt, cititul cu glas tare il recomand cel mai mult. Iti dezvolta dictia, viteza cititului si capacitatea de a gandi si de a vorbi in acelasi timp.

3 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Sumumul experientelor descrise de tine se invarte in jurul termenilor: Tulburare de personalitate de tip evitant, / agrofobie / anxietate sociala /aldoxofobie.

Internetul iti sta la dispozitie cu explicatii lamuritoare pentru fiecare.

Ti-as recomanda:
https://www.youtube.com/user/GetMoreConfidence
https://www.youtube.com/watch?v=w-HYZv6HzAs

| Andriss123 explică:

Multumesc mult pentru sfaturi happy.Am sa incerc sa pun in practica ce mi-ati spus.