| AllStillExistAllStillHaveAPurpose a întrebat:

Am sa fac niste referiri la 2 subiecte care au legatura una cu cealalta.Asta e introducerea.Intrebarea care ne macina pe majoritatea... Exista Dumnezeu?
1.Raspunsul se afla doar acolo unde nu stim.Adica inainte de aparitia si evolutia noastra ca societate.
2.Fiecare religie sustine ca e pacat sa crezi in "alt personaj mitologic", decat cea/cel din religia respectiva.Deci ar trebui sa ajungem cu totii in iad indiferent de circumstante.Dar nu e asa.Baza e nestiinta in mare masura. Unii credem in Dumnezeul biblic,altii in alte zeitati,unii nu cred deloc,altii cred, dar "nu e dupa descrierile noastre.Referitor la intrebare.Credeti ca despre adevaratul Tata nu stim absolut nimic,si ca in ciuda faptului ca nu credem in El si de asemenea ca nu credem ca ar exista... acesta sa ne ofere un loc in imparatia Lui doar daca ne ajutam si ne iubim pe celalalt? Si nu ma refer la slujbe sau spovedanie, pur si simplu Creatorul a carui pretentie este doar de a ne iubi si ajuta unul pe celalalt.

23 răspunsuri:
| SoundTHeWave a răspuns:

Eu unul nu cred in dumnezeu / alte zeitati, doar pentru ca mi se pare absurd. Acum ceva timp se credeau multe lucruri false ( pamantul e plat, pamantul are doar 6000 de ani etc). Totusi daca intelegi engeza binisor uitate la asta : http://www.youtube.com/watch?v=JOk0fGYf5g4 Poate te va lamuri.

Răspuns utilizator avertizat
| valentingb a răspuns:

Cata vreme faci bine, si esti un om bun, cu sacrificii si dorinta de a ajuta si proteja pe altii, cred ca poti fi islamist/budist/crestin, daca un rai exista, acolo vei ajunge.

| HIldana a răspuns:

Exista Dumnezeu. Afirmatiile tale nu au sens daca cercetezi Biblia. In scriptura zice ca Dumnezeu se mai releva si prin creatia lui, natura, cosmosul, omul. Pentru a cunoaste pe cineva poti sa studiezi operele lui. nu? Ce iti zice despre creator contitutia moleculei, sau instinctele animalelor? Ce arata despre Dumnezeu faptul ca universul este guvernat de legi, pe care inca nu le intelegem pe deplin? Si nu este de ajuns doar sa facem cate ceva. Gandeste-te: ne-a dat Biblia cu un scop, nu? Ce se asteapta atuinci de la noi? Doar sa avem credinta ca el exista si sa fim buni? Sau mai sunt anumite cerinte in scripturi? TU trebuie sa gasesti raspunsul

| Hombre a răspuns:

Dumnezeu exista doar pentru cei ce cred si nu cere dovezi ca nimeni nu-ti poate da, in religie miza e credinta nu stiinta.

| Wøodenpints a răspuns:

Nu ştiu dacă există sau nu vreo entitate şi nici nu-mi pasă de asta.
Dacă există, foarte bine. Dacă nu, la fel de bine.
Exclud varianta "dacă există şi eu nu cred în el, voi avea de suferit". Nu cred că dacă ar exista ceva ce poate crea un univers din nimic, ar fi atât de cretin încât să-mi facă rău doar pentru că n-am crezut în el din lipsă de dovezi. Şi să mă pedepsească, ca să nu obţină nimic de pe urma mea. Pentru că o astfel de entitate, chiar nu are nevoie de nimic. În cazul în care există.

| Zenithf a răspuns:

Dumnezeu ne-a creat "dupa chipul si asemanarea Sa". Dar biserica la recreat pe Dumnezeu ca un instrument de manipulare. "Crede si nu cerceta" este dictonul ei, "numai urmand biserica ajungi la mantuire, celelalte sunt inselatorii". Toata asta este manipulare.

| Zenithf a răspuns (pentru Wøodenpints):

"Avram a crezut pe Domnul, şi Domnul i -a socotit lucrul acesta ca neprihănire.", dar si: "Când Neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, îşi sunt singuri lege;".
Deci fiecare ar fi judecat dupa credinta pe care o are.

| Wøodenpints a răspuns (pentru Zenithf):

Judecat de către cine?

| Mădă0611 a răspuns:

Pe tine te macina, poate, pe mine nu. laughing
Cred ca e imposibil sa existe un creator cu constiinta, un creator inteligent.
Toti astia care vad raiul si iadul, mai mult iadul decar raiul, il vad asa cum stiu ei ca e, e dovada ca nu exista. Daca te uiti in jur, lumea, oamenii, tot ce exista e imperfect, cum ar putea un creator perfect sa creeze ceva imperfect? Unii au inventat pacatul stramosesc, dar ce treaba au 2 galaxii care se ciocnesc cu faptul ca Adam si Eva nu l-au ascultat pe dumnezeu pentru ca nu aveau minte, multumita lui? E lunga povestea, ma opresc aciulea.

| FearOfTheDark a răspuns:

Eu nu cred.
Acum cei care se duc des la biserica imi vor da cu biblia peste nas spunand ca este cartea cartilor si dovada ca Dumnezeu exista.OK, dar nu imi poti baga religia si biblia pe gat daca nu vreau.Nimeni nu ma poate convinge.Nu vreau sa ma complic si sa intru in alte amanunte pentru ca eu nu cred.
Cu siguranta Dumnezeu exista pentru cei ce cred in el.

| Mădă0611 a răspuns (pentru AllStillExistAllStillHaveAPurpose):

=))
BiseriCA CAtolica a facut cam ce a vrut cu oamenii, apoi, cand niste "prosti" au spus ca Pamantul e rotund si ca se roteste in jurul Soarelui si nu invers... http://i.imgur.com/b1tjsh3.jpg acum accepta Big-Bang-ul si evolutia, dar il face pe dumnezeu responsabil de tot. La cat de mare e lumea, e imposibil sa nu existe extraterestrii, deci si aia sunt de ai lor.
Argument crestin pentru ce zici: dumnezeu a creat Pamantul si primii oameni care nu l-au ascultat, apoi au inceput sa pacatuiasca, astfel dumnezeu s-a suparat si a facut alta planeta si alti oameni, care, probabil n-au mai pacatuit, o fi ascuns bine pomul cunoasterii binelui si raului. Dar cum s-au inmultit, ca sexul e pacat? :-? Atata lipsa de logica in treaba asta, atat de mare prostia, atat de urat circul.

| Ermer a răspuns:

Big Bangul este o teorie printre multe altele.Nu poate omul spune ce a fost acum 13 miliarde de ani.Omul cunoaste foarte putine si cu toate astea refuza sa creada ca sunt fiinte deasupra lui.Este adevarat ca nici noi nu putem demonstra pe dovezi prea concludente dar unele exista asa cum si ateii dovezile lor contrarii.Totusi atata timp cat omul nu poate nici macar sa spuna daca universul este infinit sau nu, eu nu cred ca poate nega existenta lui Dumnezeu.Omul trebuie sa accepte ca exista fiinte superioare lui si aici nu ma refer la extraterestrii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Wøodenpints):

Maaa era raposatu herciug depe noi de la sat e venea cu poanga de margarina cu usturoi o murit de tanar lo muscat cainii de gat do lo fost la imormantraea lui k imaginea aia de la tine semana il cunosti pe herciu din partea gitoleilor?

| dede11112 a răspuns:

La chestia asta cu dumnezeu trebuie doar sa gandesti putin logic.

| SoundTHeWave a răspuns (pentru HIldana):

Vrem dovezi concrete prietene, noi avem dovezi concrete ca s-a ajuns pe luna, ca au murit 50 milioane de oameni in Cel de-al doilea razboi mondial, ca japonezi au fost exterminati la Nagasaki si Hiroshima. Atunci dumnezeu er ain vacanta? la Cernobal la fel?
Cand Europa era distrusa de ciuma?

| Mariix a răspuns:

Dumnezeu exista pentru unii dar pentru altii nu.Pe cei care nu cred in El nu-i critic cum fac alti credinciosi deoarece toti avem dreptul la o opinie in legatura cu orice.Altii se folosesc de El ca sa stranga bani (ex.: Preotul sau cei care lucreaza la Biserica), sa stranga un amarat de like de pe Facebook ( ex.: Apasa like daca crezi in D-zeu.) sau alte metode de folosinta -.-". Daca citesti Biblia sigur afli mai multe despre El.Dar daca vrei sa-ti fie bine trebuie sa ne iubim si sa ne ajutam unii pe ceilalti.

| Maria123 a răspuns:

Crezi ca Dumnezeu, daca exista, ii prefera mai mult pe cei care doar se prefac ca cred in el si care se duc la spovedanii si la slujbe si se inchina dar daca e sa faca si ei ceva bun pentru alt om...cam greu ca le pasa doar de binele lor. Nu mai vorbesc de cei care se inchina cand trec pe langa o biserica dar in acelasi timp vorbesc la telefon injurand? sau ii mai auzi pe cate unii "Dumnezeu iarta tot, asa ca am sa fac ce vreau" laughing Oricum mie mi se pare ca multi cred in Dumnezeu doar de frica ca sa aiba impresia ca-si asigura locul in Rai ceea ce mi se pare cam trist. Parerea mea e ca e mai bine sa faci ce faci din suflet, nu in schimbul unui premiu si de frica, iar pentru cei care chiar cred in Dumnezeu din tot sufletul tot respectul pentru dansii, eu n-am reusit inca, dar cel putin NU ma prefac ca cred si cel putin imi place sa fac bine altora. Daca sa zicem ca o sa ajung in Iad din cauza ca NU m-am prefacut ca multi altii, atunci nici nu stiu daca as fi vrut sa fac parte dintr-un Rai de prefacuti, dar tot la fel de bine se poate sa ajungem cu totii in Iad si atunci imi asum vina.

| Liviu a răspuns:

Suntem in sec 21, am o pretentie de la oameni din acest secol.
Am evoluat foarte mult,am descoperit telefonul mobil,focul,masinile,avioanele,si foarte foarte multe lucruri utile care ne fac viata mai usoara. Un exemplu viu. Acum cateva mii de ani,oameni se rugau la zeii,zeul distrugeri,zeul apelor, zeita iubiri, si multe altele.
Cu timpul oameni au observat ca daca se roaga sa ploua la zeii, si le duc jerfe umane, nu se intampla nimic, pure coincidente.
Asa se va intampla si acum, ce? sa cred ca exista doar ca unii au facut o carte despre asta? si ca ...sunt scrieri vechi de mii de ani care 'atesta existenta lu dumnezeu'?
Din contra, ar trebui sa imi ridic semne de intrebare, sunt scrieri vechi, tocmai atunci nu eram asa de 'dezvoltati intelectual' multe lucruri poate nu au putut fi explicat in antichitate, si au fost luate drept minuni. Poate nu au fost scrise toate datele in biblie, poate au fost omise lucruri foarte importante.

Întrebări similare