| reihiuke a întrebat:

Am vauzt o intrebare la EmaS, care spunea despre Franta care a legalizat casatoriile gay. Si toata lumea sus si tare ca oamenii fac ce vor. Nelamurirea mea este urmatoarea: De ce sunteti de acord ca atractia sexuala fata de persoane de acelasi sex este normala si atractia fata de un minor este anormala, pedofilii fiind bolnavi la cap si dereglati? Este aceeasi atractie sexuala, numai ca daca e barbat-femeie e ok, daca sunt intre persoane de acelasi sex iar e ok, daca sunt intre oameni/copii/animale, etc, sunt dereglati. Nu inteleg de ce unul e dereglat si altul nu, din moment ce sunt aceleasi sentimente/senzatii. De ce daca se indreapta catre o persoana de sex diferit sau de acelasi sex e normal, daca se indreapta catre copii e anormal? Daca e acelasi fel de atractie, nu inteleg de ce o minte e bolnava si alta nu. Care sunt criteriile?

Răspuns Câştigător
| Alphawolf a răspuns:

Uite care-i treaba, toate regulile stabilite de oameni se stabilesc in functie de ceea ce este daunator si ce nu, ce este benefic si ce nu societatii, iar aici se incadreza libertatea si egalitatea in drepturi. Asa se stabileste normalul. Pedofilia este daunatoare societatii, incalca libertatea. Referitor la homosexuali va trebui sa-mi demonstrezi sau argumentezi ca ei sunt daunatori societatii pentru ca eu sa-i consider dereglati. Doar pentru faptul ei sunt altfel decat mine, sau faptul ca nu se reproduc eu nu pot sa-i consider daunatori, nici macar anormali.

Pe mine nu ma intereseaza daca ei se nasc sau devin pe parcurs homosexuali, atata timp cat ei nu sunt daunatori si nu isi aleg deliberat orientarea sexuala. Ei sunt marcati de unele trairi, de un anumit mod de viata de care ei nu pot fi constienti anticipat de urmari. Aici nu-i vorba de ambitie, unor gusturi nu poti sa le spui nu sau da, ca automat viata devine un chin. Daca ei nu sunt daunatori societatii nu avem dreptul sa le taiem din drepturi... folosind motive subiective.

17 răspunsuri:
| WhatheWow a răspuns:

Nu se judecă atracția sexuală ci contactul iar atunci când acesta se face fără consimțământ ( ceea ce în privința copiilor e lesne de înțeles ) e o problemă.
Problema în cazul căsătoriilor gay e denaturarea înțelesului conceptului de familie și asta duce la o legalizare a acestui tip de căsătorie. Eu mi-am expus părerea față de acest subiect într-o postare mai veche și nu vreau să mă repet dar mie mi se pare că am ajuns să actionăm fără să cercetăm în profunzime un anumit lucru, lucru care compromite pe deplin esenţa căsătoriei.

| reihiuke explică (pentru WhatheWow):

Dar nu vorbesc de ce produce, ci de atractia in sine. De ce la gay e normala si fata de altceva nu? Ca cica au o problema la cap ca sunt atrasi de asa ceva, nu e vorba de ce produce.

| Xenya a răspuns:

Buna! Pai diferenta este ca minorul se spune ca pana la varsta de 18 ani"atunci cand devine major"nu are discernamant iar persoanele majore pot profita de naivitatea lui, si plecad de la aceasta premisa s-a creat un intreg conflict.
Iar cu zoofilia este ceva de-a dreptul horror...cum sa ai relatii intime cu un animal?! fara sa nu isi puna lumea intrebarea daca esti normal.
Cei care sunt homosexuali se poate spune ca sunt ciudateniile naturii si nu se poate explica...

| WhatheWow a răspuns (pentru reihiuke):

Atracție poți să ai pentru multe lucruri în special când dispunem de o imaginație atât de bogată dar de multe ori uităm că rațiunea are scopul de a ne diferenția de animale și a înfrâna instincte relativ izolate care pot intra în conflict cu ideea de conviețuire în societate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu intelegi pentru ca nu e nimic de inteles aici. Daca gay-ii spun ca au o problema la bibilica si de aia sunt gay, ar trebui mai intai sa incerce sa rezolve problema respectiva. Nu obtii beneficii doar pentru ca ai o problema la bibilica. Si eu am o problema la bibi si vreau un milion de dolari sau actiuni la Microsoft. Imi da cineva ca doar am bibi cu problema? Daca cer asa ceva, prima indrumare va fi un control la bibi si tratament. Nu e normal, dar ma rog, nici treaba mea nu e si nici nu ma intereseaza asa de mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai stai putin ca tu vb de pedofilie si atractia intre persoanele de acelasi sex.Tu cred ca ai scris intrebarea fara sa ai in vedere in ce cazuri se produce pedofilia.
Daca ma indrept spre o persoana de sex opus si este minora, tot pedofilie se numeste.Un homosexual daca are relatii cu minori, tot pedofil se numeste.
Homosexualitatea "normala" e in alta tabara.Pedofilia nu o acceptam pentru ca are la baza molestarea fizica si psihica a unui minor, iar traumele se trateaza greu sau niciodata.
Bine, nu numesc acum pedofilie pustoaica aia care trage de mine, ea fiind "inceputa" de mult si nu ramane decat o relatie nepotrivita.
Criteriul de baza? sa nu fie copii la mijloc.
E treaba lesbienelor daca ma invita sau nu! happy ah, asta nu-i replica pentru postarea asta, in fine.

| suffarstar a răspuns:

Pentru ca din tabara gay-lor face parte o masa destul de mare de oameni care, fie li se pare amuzant, fie au o problema, fie nu-s capabili de o relatie cu o persoana de sex opus si au sarit in sus si au zis ca vor libertate.Mi se pare normal ca relatia sa fie intre persoane e sexe opuse si de varste apropiate,"Ala" care ne-o facut parte barbateasca si femeiasca nu s-o gandit degeaba la chestia asta fiindca se plictisea.Barbatul e facut pentru femeie si femeia pentru barbat.Altceva e perversiune.Imi vine foarte greu sa concep ca un tip se poate indragostii(dragoste adevarata, pentru cei ce mai stiu ce inseamna) de cineva de sex opus.Nu cred ca e vorba de hormoni, pentru ca multi dintre noi ne-am indragostit la o varsta frageda(6-7)atunci cand hormonii produsi de glandele sexuale nu erau foarte activi. Homosexualitate nu e normala, dar a fost acceptata pentru ca e democratie, acum, hai sa ne taiem capetele ca e libertate.

| Epigonul a răspuns:

Nu stiu cine este de acord cu aceste teorii,nici nu am citit comentariile pentru a vedea, dar eu unul, stiu ca nu sunt de acord, nici cu una nici cu alta, asta desigur cu exceptia atractiei intre persoane de acelasi sex femininlaughingPoate ti se pare ipocrizie, dar atractia intre femei nu o gasesc atat de respingatoare precum atracta intre barbati care mi se pare chiar hidoasa, ba dimpotriva, din punctul de vedere al unui barbat gasesc lesbiencele atractive, parerea mea.In principiu a fi gay ca barbat, mi se pare cum am spus si mai sus, total dezgustator, dar a fi pedofil, mi se pare inadmisibil, atunci clar este o problema ce tine de psihic, poate si relatiile intre barbati tin de acelasi lucru, dar nu la un nivel atat de grav.Cred asta deoarece sa fii gay ca barbat, mi se pare mai putin daunator decat sa fii pedofil si cred ca asta gandeste oricine care are un minim de materie cenusie intre urechi.

| relian a răspuns:

Nu este vorba despre atractie ce spui,ci despre faptul ca esti matur, esti constient si ai dreptul sa alegi, ai libertatea asta prin lege. Daca faci asta cu un copil, se considera ca copilul nu este inca matur si nu poate lua decizii, deci sa aleaga.Cind va deveni matur atunci poate face ce doreste.Deci nu e deloc acelasi sex cum tu crezi.Si sa faci sex cu un copil care tu matur fiind, stii foarte bine ca acel copil na ajuns la o maturitate fizica si mentala matura este deci ilegal este anormal. Daca interzici anumite chestii care de fapt nu fac rau societatii asta deja nu mai este democaratie.Omul ala are dreptul sa aleaga ce vrea el atita timp cit nu aduce prejudicii oamenilor din jur sau societatii.Si daca ai observat oriunde in lumea vie apare fenomenul asta, animalele au si ele gayy lor si nu sint evitate de restul animalelor.Chestia asta este o abatere de la regula si cum in orice exista o exceptie omul de ce-ar face exceptie nu?

| dragos9234 a răspuns:

Si homosexualii sunt dereglati.
Ei sunt femei in corp de barbat(si invers)
Este o dereglare de la normal dar nu trebuiesc marginalizati pentru asta.Asa sunt ei.Nu ei au ales cum sa se nasca.
Pedofilii sunt condamnati pentru ca intretin relatii sexuale fara consimtamantul persoanelor violate.(acelasi lucru si la animale)

| reihiuke explică (pentru dragos9234):

Orientarea se poate schimba.

| dragos9234 a răspuns (pentru reihiuke):

Imposibil.

rolling on the floor Sunteti amuzanti. De unde stii ca e imposibil?

Mi-a spus o barza.

Dupa raspuns, se vede. Dar nu-i o nenorocire. Asa sunt oamenii care-si dau cu parerea despre tot fara sa simta si sa cunoasca big grin Au citit ei undeva ca-i imposibil si au crezut. Asta e tot. Apoi cand le ceri sa explice de ce, iti vin cu glumitze, ca ei insisi sa nu observe ca raspunsul nu are nicio baza.

Ai ghicit.
Esti tare.
Cand ma fac mare vreau sa ajung ca reihiuke.

Dar arata-mi si tu mie, asa ca fapt divers, argumentele care spun ca este posibil ca o persoana sa isi schimbe orientarile sexuale.

Ar trebui sa-ti scriu juma de carte. Si sa-ti explic niste chestii noi pe care nu le-ai auzit. Nu o s-o fac, ca nu te ajuta cu mare lucru.

Dar in mare, ai spus ca este o dereglare. Cand ceva se deregleaza, este supus unui proces. Prin urmare, prin alt proces, se poate regla. Pentru asta trebuie sa vezi cand anume si din ce cauza s-a produs dereglarea. Iar pentru asta trebuie sa cunosti foarte bine cum functioneaza gandurile, emotiile miscarile si instinctele, apoi relatiile dintre ele. Apoi determini ce anume a produs dereglarea. Dupa ce le pui in ordine, schimbarea orientarii se produce de la sine, treptat. Mai intai te trezesti ca-ti plac fetele si devii bi, apoi ca nu-ti mai plac baietii.

Daca te nasti asa, dezechilibru se poate produce in perioada conceptiei. Dar te nasti "cu functiile mentale, emotionale si instinctive putin dereglate". Dar se pot regla pe parcurs. Pentru ca daca te uiti atent, vezi unde nu functionezi cum trebuie.