| DumnezeuTatal a întrebat:

Am vazut ca unii oameni sustin ca rosia e fruct.
Daca rosia e fruct, atunci ketchup-ul e gem? thinking

15 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Modul de preparare al ketchup-lui difera fata de cel al gemului.
"KÉTCHUP s. n. Sos picant preparat din suc de roșii, oțet și mirodenii."
"GEM, gemuri, s. n. Produs alimentar obținut prin fierberea fructelor (întregi) cu zahăr până la gelificarea siropului."

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

La cata carte se invata astazi unii pot zice ca rosia este carne.
De cand e lumea rosia este trecuta la legume. Si ardeiul gras la fel desi are seminte.

| darrio2007 a răspuns:

Stiu ei ceva.Este fructul plantei respective.Dar e leguma.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Rosia este fruct din familia piersicilor. Despre Ketchup afli daca e gem daca iti plac la fel clatitele cu el. Lucru din natura pe care biologii nu se inteleg este ciuperca - are caracteristici si de planta si de animal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rosia e fruct din pucte de vedere botanic. 'Unii oameni' cred ca asta e o chestie ciudata si decat sa le zici ca si castravetii, ardeii grasi, vinetele, dovlecii si nu stiu mai ce sunt tot fructe, mai bine iti vezi de treaba ta, ca oricum nu o sa te creada.
P.S. Data viitoare cand mai mananci gem sa iti amintesti de definitia asta a fructului (copy/paste):
'În botanică, un fruct este ovarul copt (împreună cu semințele) aparținând unei plante cu flori.' Pofta buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rosia este fruct.Inainte importatorii de fructe nu plateau taxe, si s -a facut un consiliu in care mai marii statului american au trecut rosia la categoria "legume". Dulceata de patlagele nu ai mancat niciodata?

Răspuns utilizator avertizat
| kreatorNO a răspuns:

Desigur, il recomand intrins pe paine!

| 10han a răspuns:

Rosia este LEGUMA

| DumnezeuTatal explică (pentru 10han):

E FRUCT ca are seminte.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru DumnezeuTatal):

Si floarea soarelui are seminte, pe ea cum o califici? laughing
Din punct de vedere botanic, rosia este fruct, deci ketchup-ul poti sa-l socotesti gem. big grin
Amin!

| Bogdan_Gabriele_1990 a răspuns (pentru 10han):

FALS! Rosia este fruct din moment ce contine seminte... doar pentru ca toata lumea zice ca e leguma nu inseamna ca e leguma din punct de vedere biologic -_-

| Bogdan_Gabriele_1990 a răspuns (pentru 10han):

Gandeste-te in felul asta... orice poti manca si are seminte e fruct iar tot ce poti manca si n-are seminte e leguma (excluzand carnea, scoicile, icrele si tot ceea ce ar putea face parte din dieta unui carnivor big grin )

| Ofiintă a răspuns (pentru DumnezeuTatal):

Pai in acest caz: castravetele, ardeiul gras, dovleacul sunt toate fructe. Pana acum am trait in nestire. Multumesc ca m-ai luminat.

| 10han a răspuns (pentru Bogdan_Gabriele_1990):

Si ardeiul? Castravetele? Astia ce sunt?

Întrebări similare