Si floarea soarelui are seminte, pe ea cum o califici?
Din punct de vedere botanic, rosia este fruct, deci ketchup-ul poti sa-l socotesti gem.
Amin!
Modul de preparare al ketchup-lui difera fata de cel al gemului.
"KÉTCHUP s. n. Sos picant preparat din suc de roșii, oțet și mirodenii."
"GEM, gemuri, s. n. Produs alimentar obținut prin fierberea fructelor (întregi) cu zahăr până la gelificarea siropului."
La cata carte se invata astazi unii pot zice ca rosia este carne.
De cand e lumea rosia este trecuta la legume. Si ardeiul gras la fel desi are seminte.
Rosia e fruct din pucte de vedere botanic. 'Unii oameni' cred ca asta e o chestie ciudata si decat sa le zici ca si castravetii, ardeii grasi, vinetele, dovlecii si nu stiu mai ce sunt tot fructe, mai bine iti vezi de treaba ta, ca oricum nu o sa te creada.
P.S. Data viitoare cand mai mananci gem sa iti amintesti de definitia asta a fructului (copy/paste):
'În botanică, un fruct este ovarul copt (împreună cu semințele) aparținând unei plante cu flori.' Pofta buna!
FALS! Rosia este fruct din moment ce contine seminte... doar pentru ca toata lumea zice ca e leguma nu inseamna ca e leguma din punct de vedere biologic -_-
Gandeste-te in felul asta... orice poti manca si are seminte e fruct iar tot ce poti manca si n-are seminte e leguma (excluzand carnea, scoicile, icrele si tot ceea ce ar putea face parte din dieta unui carnivor )
Rosia este fruct din familia piersicilor. Despre Ketchup afli daca e gem daca iti plac la fel clatitele cu el. Lucru din natura pe care biologii nu se inteleg este ciuperca - are caracteristici si de planta si de animal.
Pai in acest caz: castravetele, ardeiul gras, dovleacul sunt toate fructe. Pana acum am trait in nestire. Multumesc ca m-ai luminat.