Fara sa citesc quora iti raspund ca este asa pentru ca este construit ca un basm.
Ai o printesa si o infruntare dintre bine si rau care se putea desfasura in orice epoca daca dai deoparte tehnica in care au invesmantat povestea. Este o poveste la fel de valabila si in evul mediu, si peste trei mii de ani.
Nu neaparat. Este imposibil sa avem acea tehnologie sau sa dam de civilizatii de pe alte planete? Nu, nu este.
La momentul de fata este SF, dar in viitor va fi realitatea (asta daca nu vine WW3, ceea ce este imposibil).
Eu ma refeream la firul epic si la cum este construit filmul.
Am modificat raspunsul, o sa apara in curand, mai dezvoltat.
Ok, am vazut.
,, Ai o printesa si o infruntare dintre bine si rau care se putea desfasura in orice epoca daca dai deoparte tehnica in care au invesmantat povestea. '' -> sunt de acord, dar pana la datul tehnicii la o parte . Episoadele incep asa :,, A long time ago, in a galaxy far, far away...'', iar acest mesaj ne-ar putea spune un eveniment din trecut. De exemplu, un fel de capsula a timpului gasita de catre oamenii din ziua de astazi, care contine informatii istorice cu privire la niste evenimente intamplate, evenimente care s-au petrecut in alta galaxie, lume etc.
Este fantezie deoarece nu își bazează povestea pe ceea ce știm la ora actuala despre Univers, cladind posibile teorii pe realitatea cunoscuta, ci efectiv violează legile fizicii și certitudini științifice.
O fantezie transgresează vădit realitatea.
Un film SF încearcă să se mentina relevant din punct de vedere stiintific, cu eventuale mici scăpări de dragul scenografiei.
Daca nu ar fi avut elemente gen forta si conceptul ala de "cel ales" puteai sa zici ca e pe partea de science pentru ca robotii, sabiile laser si navele spatiale sunt plauzibile.
Doar parte cu "forta" e destul sa-l faca SF.
IoanaAnghel24 întreabă: