Poate din cauza umiditati sa pastrat asa bine, poate a fost asamblat ca mumile, ai fost tu sa vezi cu adv daca e real, nu exista sfinti, descompunerea e la fel, doar ca difera mediul
Despre biserica: https://ro.m.wikipedia.org/......rge%C8%99.
Mormantul continea resturile umane ale unui personaj domnesc, dupa insemnele gasite asupra lui. La inceput s-a presupus ca ar putea fi Basarab I, Vladislav Vlaicu sau Radu I. S-au facut cercetari inclusiv datarea cu carbon 14 (moartea a survenit cel mai tarziu in 1370) si acum se stie sigur ca nu sunt Vladislav Vlaicu sau Radu I. Pe nasture este stema dinastiei Basarabilor. Deci s-a concluziobat ca ar fi Basarb I.
Daca nu stiu aia ce se ocupa,istoricii,noi de unde sa stim Ce vezi tu,atit vad si altii,nu cred ca e cineva pe TPU care sa stie mai multe decat cei care studiaza,se ocupa cu istoria,arheologia etc.
Daca ai vrut asa o discutie gen sezatoare e ok,ala ce-o fi acolo ingropat,tot ce se poate sa fie unu de asta de la inceputurile formarii statelor,sau statului TR.
Informatii prea multe de pe timpul ala nu prea is,sa nu zic ca nu prea is deloc
Informatiile ce exista is de pe la straini,iar daca aia ar avea mai multe info decat se stie,no sa le zica le tin ascunse, poate deja multe documente au si fost arse, pentru a nu se sti adevarul, care iar fi afectat pe acei straini, care voiau teritoriile respective.
Probabil ala nu are sute de ani o avea si peste mie, zic si eu.