Anarhismul e o utopie dragule. Nu există anarhie în sensul general. Întotdeauna a existat o ordine ierarhică căci o societate nu poate să conviețuiască în anarhie.
Cam spre asta ne indreptam si noi acum- chiar daca nu spre distrugerea statului-cum suna definitia. Dar, ia uita-te, romanii critici si carcotasi niciodata n-au fost multumiti de conducatorii lor. Pe de alta parte, cand ne uitam la trecut, de fiecare data zicem ca a fost mai bine. Si cei care se lauda ca ar fi ei in stare sa schimbe ceva in bine, cand ajung la putere se fac ca ploua. Asa a fost dintotdeauna la noi. Ce, a fost vreodata mai bine? Da' de unde! Oamenii de rand intotdeauna au avut de suferit, ei nu prea au de castigat niciodata.
Dar deja aberez si m-am departat de la subiect. Recunosc, o anarhie in adevaratul sens al cuvantului, n-a fost niciodata, dar balanta a fost inclinata in favoarea acesteia de cateva ori in istorie. De ex, dupa Mihai Viteazu' in 1601, cum s-a numit starea aia a lucrurilor, cand n-a fost niciun conducator. Sau dupa ce l-au silit pe Al I Cuza sa abdice. Poate ca in umbra a fost cineva dar pe fata?
Vid de putere? Ok, n-are rost sa mai aduc argumente, ori stii mai multe, ori inventezi, dar n-am cum sa demonstrez asta. Capitulez fara nico suparare.
Dar nu m-ai lamurit cu mihai Viteazul. Sau, sa luam alte exemple ca la noi nu mi-a iesit. Cand s-a destramat imperiul roman, si s-a impartit in zeci de statulete- perioada aceea oricat de mica, care s-a scurs pana s-au concretizat lucrurile, atunci sistemul vechi a cazut si a durat pana s-a instaurat altul- aceea ce forma de guvernamant a fost- tot vid de putere? Apropo, trebuie sa ma interesez, sincer n-am mai auzit de termenul asta la istorie.Numai la fizica/hidraulica, materie exacte. Se vede ca sunt un ageamiu. Scuza-ma daca te exasperez, ai putina rabdare cu mine.
Sa te lamuresc mai bine, In 1989 la noi dupa fuga lui Ceausescu Romania nu a mai avut sef de stat si nici partid conducator pentru ca toti reprezentati puterii a capitulat la presiunea populatiei, Atunci Romania a ramas in "vid de putere" intrucat nimeni nu mai avea puterea de stat in Romania. Dupa acee s-a format Frontul Salvarii Nationale si s-a autointitulat putere in stat provizorie. Am spus "s-a autointitulat" pentru ca nu a fost ales prin vot universal, aceasta s-a intamplat la cateva luni, 20 mai 1990 la primele alegeri libere dupa 1947.
Anumite tari din Africa traiesc in anarhie, s-ar putea sa nu-ti placa acolo.