anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ar fi o teorie cã noi am fi extraterestrii cã rasa umana ar fi aparut pe planeta Marte prima datã iar dupaceea ne-am mutat pe pamanat. Asta ar explica de ce nu putem sta foarte mult la soare si aparitia multor boli, plus ca corpul uman ar fi conceput pentru o gravitatie mai scazutã si ceasul nostru intern functioneazã pentru 25 de ore nu 24.

Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Theo94 a răspuns:

Teoria este ca viata pe pamant a provenit de pe marte prin intermediul meteoritilor (cu microorganisme) cum a scris si doctorandus, am vazut asta mai demult intr-un documentar, o alta teorie este ca viata pe Pamant a aparut prin intermediul cometelor, meteoritilor, asteroizilor (nu de pe marte), se numeste panspermie.

8 răspunsuri:
| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Cine nu sta mult la soare?
Eu as sta zi si noapte, daca ar fi soare.
Nu ar fi exclus sa ne fi "mutat" de pe Marte, dupa ce l-am distrus. Mai ales ca asta facem acum si cu Pamantul.

| AndreiWeisz a răspuns:

Aberatii, nu poti sta la soare din cauza radiatiilor UV, este stiinta, nu fenomene paranormale. Nicio boala nu este explicata prin diferente de gravitatie laughing Da-mi tu un exemplu si mai vorbim

| johnnny123 a răspuns:

Există și dovezi autentice care să susțină această "teorie"?

Pentru că în domeniul științei, definiția unei teorii este "o explicație foarte bine fundamentată, susținută de un corp de dovezi confirmate în mod repetat prin observație și experiment".

Pe când lista ta de argumente este absolut hilară.

1) Nu putem sta mult la soare pentru că provenim de pe Marte? Oamenii se simt foarte confortabil la soare. Nu se simt în schimb foarte confortabil la −60 °C, care este o temperatură foarte comună pe Marte

2) Cine și cum a determinat că organismul uman a fost conceput pentru o gravitație mai scăzută? Un om obișnuit poate să suporte chiar și accelerații gravitaționale de 5g, adică de aproximativ 13 ori mari decât gravitația de pe Marte.

3) Cine și cum a determinat că ceasul nostru biologic funcționează pentru 25 de ore, nu pentru 24? Unde mai pui că durata unei zile pe Marte este de 24 ore și 39 minute, iar ceasul biologic nu funcționează chiar la secundă.

Întrebări suplimentare:

1) Doar oamenii provin de pe Marte, sau toată viața de pe Pământ provine de pe Marte?

2) Evoluția umană pe această planetă este confirmată de milioane de fosile care ilustrează tot lanțul evolutiv, de la strămoși foarte îndepărtați până la omul actual, Homo Sapiens.

Dacă oamenii ar fi apărut pe Marte, și ar fi devenit suficient de avansați pentru colonizări spațiale, nu ar fi trebuit ca pe Pământ să existe numai fosile de homo sapiens, nu și de strămoși ai acestuia?

| Takishima a răspuns:

Toate teorile merita luate in considerare si studiate stiintific ca se verifice. Oricum sansele sa fie exacte si aceste verificari sunt mici. Eu cred in evolutie. Tot universul s-a format in timp. Nu s-ar explica de ce nu am venit pe pamand din era dinozaurilor, ca tot exista oxigen si mediu de trai acceptabil pentru trait pentru un om, si sa fi fost oameni contemporani dinozaurilor, dovedita prin test cu carbon. Daca nu s-au adus mai devreme oamenii de pe Marte cand erau conditii favorabile inseamna ca teoria importarii lor de Marte pica. Si e valabila doar cea a evolutiei. Pentru mine teoria aceasta ar fi improbabila.

| doctorandus a răspuns:

De fapt, speculatia era ca microorganismele au aparut pe Marte, un meteorit le-a aruncat pe Terra si d-acolo s-a dezvoltat viata mai departe.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AndreiWeisz):

Mare parte din durerile de spate.

| AndreiWeisz a răspuns (pentru anonim_4396):

Din cauza gravitatiei? laughing Este fie din cauza unei posturi gresite, care duce la deformari ale coloanei (scolioze, cifoze etc), fie din cauze clar patologice, prin eroziunea vertebrelor sau tot felul de alte modificari.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AndreiWeisz):

Clar, care pot fi si de la gravitatie.