| Meme10Memu a întrebat:

Ar fi putut sa apara ADN fara inteligenta? Exista vreun experiment stiintific care sa arate acest lucru?

13 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Mai bine zis, ADC fara capacitate de inteligenta. Ca fara inteligenta intr-un anumit moment de timp, da.

| Ineys a răspuns:

Cum adica ADN? Daca te referi la acidul dezoxiribonucleic acesta exista in orice celula vie. Ce treaba are inteligenta? Exista pana si la unicelulare.

| cristi202 a răspuns (pentru Ineys):

Ai habar de ADN? Daca da, ai face analogia cu inteligenta. La fel ca la codul binar al calculatoarelor. Doar ca ADN-ul foloseste 4 elemente, nu 2, ca sa transmita informatia, si e mult mai complex, si analogia corecta ar fi sa zici ca a aparut datorita unei inteligente superioare. Intr-un Univers ce se degradeaza, sa apara ceva ordonat si complex cum e ADN-ul, e mai greu de crezut ca a aparut la intimplare decat ca urmare a unei inteligente superioare.

| cristi202 a răspuns:

Buna intrebare!
Inca nu exista vreun experiment stiintific. Cind va exista, vom fi creat viata, si vom fi aflat originea vietii. Eu cred insa ca nu e posibil, cum nu e posibil sa apara la intimplare, in natura, codul binar al calculatoarelor. ADN-ul tot un cod e, ce transmite informatie. Un ceas e simplu in structura lui fata de ADN. Daca poti crede ca ADN-ul a aparut la intimplare, ar trebui sa iti fie mai usor sa crezi ca un ceas poate aparea la intimplare din piesele ce un ceasornicar le are in sertarele lui.

| Meme10Memu explică (pentru Ineys):

Reciteste intrebarea.

| Meme10Memu explică (pentru DoarBogdan):

Citeste iar intrebarea. Inteligenta creatoare de ADN.

| Ineys a răspuns (pentru cristi202):

Si inteligenta superioara a aparut ca urmare a?

| Meme10Memu explică (pentru Ineys):

Aceasta intrebare nu e un argument pentru a exclude inteligenta creatoare a ADN-ului.

| cristi202 a răspuns (pentru Ineys):

"Urmare a..." E vorba de timp, nu? Multi isi pun problema, cine a creat acea inteligenta? Dar e oarecum gresit. Creatia presupune timp, inainte nu a fost, mai apoi da. Insa nu se tine cont de un aspect. Timpul e o alta dimensiune a Universului. Stim chiar si ca e posibil sa nu existe timp chiar in Univers. Si daca vorbim de o creatie, atunci in cadrul Universului a fost creat si timpul. Inainte de timp poate doar sa fie ceva. Nu a existat, caci nu are trecut, nu va fi, caci nu are viitor. Trecutul, prezentul si viitorul presupune timp. Deci inteligenta aceea doar este. Nu a fost, nu va fi, si de aceea nu putem vorbi de cine ar fi creat-o. Cumva, o limitam la o caracteristica a Universului, ori, ea e in afara lui.

| sabin89 a răspuns (pentru cristi202):

La început spui că ar fi greşită întrebarea "Cine a creat acea inteligenţă?". Apoi, că ea "...doar este". Păi tot n-ai scăpat de întrebarea iniţială. Dacă este, te poţi foarte bine întreba "de ce este?", sau "este creată de cine?". Dacă este frig, te poţi întreba "de ce este frig?"; dacă este cald, la fel "de ce este cald?"; dacă este corupţie în lume, ghici ce întrebare pui? ...De ce este?

| Meme10Memu explică (pentru sabin89):

Intrebarea "Si pe Dumnezeu cine l-a facut?" nu e un argument contra existentei inteligentei creatoare precum Dumnezeu.

Cercul cauzelor. Daca e cerc de fapt timpul nu exista. Daca e liniar ajungi la notiunea de infinit la ceva care nu are inceput. Infinitul nu are inceput si nici sfarsit. Dumnezeu e infinit. Oricum o dai nu scapi de ideea de infinit. Cauza N1 N2... Nn.

| cristi202 a răspuns (pentru sabin89):

De ce,, in cazul tau, il folosesti prin analogie. Daca ar fi doar cald, sa zicem tot timpul 24 de grade, ai mai intreba de ce e cald? Nu cred. De ce e cald presupune si ca poate fi frig. De ce este inteligenta superioara? Ea este doar, prin sine insasi, si nu are rost ca prin de ce-ul nostru sa mai adaugam ceva la ea, oricare ar fi acel lucru.
S-ar putea ca tocmai acest de ce sa vina in ajutorul meu. De ce e coruptie? Pun aceasta intrebare pentru ca in mintea mea e ideea de dreptate si integritate. Avem in adincul fiintei noastre un cod moral, care ne arata cum ar trebui sa fim si sa fie ceilalti. Insa realitatea e alta, si atunci stai sa te intrebi de ce. De ce este nedteptate, dar, mai presus, de ce avem noi (sau de unde) in fiintele noastre ideea de dreptate, daca coruptia e regula in lumea asta.

| Meme10Memu explică (pentru cristi202):

Fiindca cu privire la tot ce e in jurul nostru e o intrebare "de ce?" si un raspuns la aceasta, fiindca exista aceste explicatii pe care omul le gaseste inseamna ca tot ce se vede este cu un motiv cu un scop. Ori cand spunem motiv scop in mod firesc ne gandim la o persoana care face sa existe aceste lucruri. In hinduism divinitatea e ceva impersonal si de aceea aceasta religie nu e conforma cu realitatea.
In budism omul e divinizat si e neconform cu realitatea intrucat exista forte care depasesc puterea omului.