@reynar vezi ca in hronograful lui chedrinos scrie ca acele 7 zile nu sunt 7 zile la propriu pentru ca o zi la Dumnezeu poate trece ca o mie de ani pentru oameni
legat de Invierea Mantuitorului cea mai mare dovada este lumina sfanta care vine la Ierusalim de Pasti
Si sa nu-mi spui ca e fosfor alb ca fosforul alb a fost descoperit in 1669 ori minunea sa manifestat prima data si a fost trecuta in documente de catre egumenul rus Daniel in 1106
Plus ca flacara nu arde pentru aprox. 30 de minute
@reynar eu vorbesc de ortodocsi nu de catolici daca nu ma crezi cauta ca, catolicii au facut cruciadele si tot ei au ars pe rug si vrajitoarele
legat de faptul ca vrei sa te faci doctor Dumnezeu sa-ti ajute ca nu e un lucru mic sa salvezi atatia oameni
legat de faptul ca flacara nu arde
tatal meu este chimist si l-am intrebat despre reactia binecunoscuta a fosforului alb galbui
are o reactie puternic exoterma deci cu oirce intra in contact arde inclusiv pielea
si chiar daca nu ar fi asa cum iti explici ca timp de 563 de ani
de la prima datare istorice trecuta in documente pana in 1669 cand a fost descoperit fosofrul alb minunea s-a petrecut
legat de argumente din biblie ce ti-am zis de hronograf nu e din biblie nu face parte din ea este doar o carte care explica
oricum daca nu vrrei sa crezi treaba ta nimeni nu te obliga faci cum vrei e viata ta de asta Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru si nu ne-a facut sa ne controleze ca pe niste robotei de asta avem si ratiune
Legat de disturbed ascult ce muzica doresc asta este doar prblema mea
@Reynar imi place ca acum negi si faptele istorice sub pretextul ca nu ai chef de argumente
Părerea mea este că flacăra de la Ierusalim din noaptea paştelui spune foarte multe despre existenţa Lui Dumnezeu!
Religia crestina se bazeaza pe Biblie ok? Biblia se bazeaza pe Dumnezeu, iar Dumnezeu se bazeaza pe credinta. Eu nu cred. Este chiar atat de simplu.
Citand din Biblie e si cum ai fi redactor sef la o revista, apoi citezi din propria ta revista ca sa iti sustii argumentele. Nu prea merge, intelegi? Si in plus, de ce numai ateii sa iti dea argumente convingatoare ca Dumnezeu nu exista. Da-mi tu mie argumentele convingatoare ca el exista, fara a aduce in discutie biblia si numarul de credinciosii, pentru ca avem multi prosti in lume (dovada si rezultatele de la BAC). Si in plus, gandeste-te putin, de ce ar vrea cineva sa fie ateu? Crezi ca ne este mai bine stiind ca nu o sa-i mai vedem niciodata pe cei dragi? Ca habar nu avem ce se intampla dupa moarte? Si te rog, nu incerca sa ma iluminezi acum tu cu ce se intampla despre moarte, stiu deja basmul.
Pe langa toate astea, gandeste-te daca te-ai fi nascut in India? Nu ai fi crezut in alt Dumnezeu? Nu ai fi fost invatat de mic despre o cu totul alta religie si ai fost adeptul ei incet, incet? Ce s-ar fi intamplat atunci? Ajungeai in iad pentru ca nu te rugai la Zeul corect? si asta doar pentru ca te-ai nascut in tara potrivita? Nu mi se pare un gest plin de iubire din partea lui Dumnezeu sa te trimita in iad pentru ca te-ai nascut in tara gresita si te inchinai la ce zeul gresit, si asta doar pentru ca asa ai fost invatat; care ar fi fost vina ta in cazul asta?
@Raengar : in primul rand, da o sa zic ca e fosfor alb/galbui. In al doilea rand: "flacare nu arde in primele minute"? Tot ce am vazut eu sunt niste oameni care trec rapid mana prin flacara si eventual isi dau foarte repede cu flacara pe fata; lucruri care le gasesti si la circ de altfel (vezi si oamenii care merg pe carbuni incinsi, inghit sabii de foc, etc. cred ca o sa-ti placa, sunt multe minuni pe-acolo). Si ti-am zis, nu vreau argumente din Biblie. Ma intreb, ca te vad ca asculti Disturbed, macar intelegi ceva din mesajul melodiilor lor? Pentru ca vad ca din partea mea nu ai prins mesajul.
Si pe sistemul "dumnezeu se uita la fapte, nu doar la vorbe in vant" sunt curios ce o sa patesc eu, un ateu nenorocit care vrea sa devina doctor pentru a salva oameni.
Si mai pun o intrebare acum: ce spuneti de Cruciade oameni buni? Cand s-au dus credinciosii lui Dumnezeu cel iertator sa omoare in stanga si in dreapta pentru a recupera "orasul sfant". Dar de Vanatorile de vrajitoare? Arderea pe rug, inchizitia...mai dau exemple? Dupa parerea mea religia a omorat mai multi oameni decat orice alt lucru de pe planeta asta.
@Raengar: In caz ca nu te-ai prins, fosforul alb/galbui e folosit doar pentru a da foc unei lumanari. Nu arzi fosforul ore intregi... legat de dovezile istorice... ma abtin. este abtinere nu pentru ca n-am argumente, ci pentru ca nu am chef s-o iau de la capat). Cauta pe youtube: George Carlin - Religion si o sa vezi aproximativ toate gandurile mele in acel videoclip