Am spus de la bun inceput ca aceasta este o intrebare de categoria "Nu se stie".
Ceea ce face diferenta intre raspunsuri este insa felul in care il argumentezi pe "Nu se stie".
"Teoria asta", (si multe altele) este demonstrata si am dat (nu doar la aceasta intrebare) nenumarate raspunsuri, argumentate cu fizica.
Acum...nu este o problema ca nu o intelege toata lumea.
Nu este obligatoriu.
Unii folosesc Stiinta si teoriile ei, altii, adopta diverse modele ale Teoriei conspiratiei.
What?
"Conspiratie" si mai ce?
aha... TEORIE.
Atunci...bine!
Din pacate insa, aceasta din urma NU este demonstrata.
"Draga, atat timp cat nu il poti vedea, nu ai de ce sa crezi ca exista" ar spune unii ca prim raspuns.
Insa cum? Cum a reusit Dumnezeu sa creeze Universul? Sau cum dovedesti ca Dumnezeu este cauza a tot? Ai dovezi?
Sa nu uitam, ca si in scrisoarea lui RAY pentru a sa Juliet, ca Dumnezeu apartine traditiei si a foat creat de catre om doar pentru a nu-si plictisi mintea.
Nu ai dovezi cum ca exista Dumnezeu si nici ca Dumnezeu a creat Universul sau ca este cauza a tot, iar daca consideri ca esti un crestin atat de inrait, nimeni nu te obliga sa ramai pe TPU cu noi, ateii. Poti pleca oricand si "oricand" este la dispozitia ta.
D-zeu nu exista, este inventia omului, deci Big Bang-ul a fost cauzat de altceva, nu de o poveste creata de catre oameni.
Asta crede ca traieste intr-o lume plina de supranatural
Pentru noi pare o aberatie credinta ca vine un spirit si iti insufla ganduri sau te influenteaza, sau ca Dumnezeu a facut totul, dar pentru el e ceva normal, cand ne vede raspunsurile e ceva gen "Stai ce? Ce-am spus gresit? De ce nu cred astia? Nu inteleg?"
Asta cand vede raspunsurile astea e ca si cum tu ai vedea ca scriu unii 2+2 = 5.
Pentru el e o normalitate toate astea, chiar daca n-are dovezi
N-are rost sa te complici cu sectantii astia, fanaticii astia inraiti Eu am inceput sa-i iau la misto, e doar o pierdere de timp sa incerci sa le schimbi parerea, toti sunt la fel.
Din pacate, trebuie sa adimt ca, desi apartin religiei crestine ortodxe, de mic treaba cu Dumnezeu era vaga... foarte, foarte vaga pentru mine.
Cu timpul am realizat ca Dumnezeu este doar o creatie a omului plictisit insa cu toate astea nu am venit pe TPU sa ating subiectul sensibil si sa nu rezolv nimic, pierzand timpul altora si totodata si al meu cu ofense si morale nefolositoare, si anume subiectul "exista Dumnezeu?". Insa cand vine un crestin atat de inrait incat spune ca Dumnezeu prin nu stiu ce putere invarte Pamantul si ca aici nu intervin legile fizicii sau ca Dumnezeu este cauza Big Bang sau existenta Universului si trecutul sau sunt cunoscute numai si numai de Dumnezeu, incepi deja sa-ti faci o idee cam despre ce gandesc acesti 'crestini inraiti' si cum ar trebui sa te feresti de ei.
De aceea, am incetat sa mai raspund si sa ma gandesc ca niciodata nu stiu la ce ma pot astepta si ce persoane pot gasi in categoria "Religie".
Nu poti dormi noaptea daca nu ai raspunsul? pe bune, la ce te ajuta? du-te si disteaza-te, e vara.
oricum, big bang e doar o teorie care nu se poate demonstra complet.
Nu e o parere, e adevarul.Si chiar daca ar fi doar o parere dovezile inexistente o dovedesc.
Nu ai dovezi si/sau argumente ca ar exista.Deci nu exista, simplu.
Ei bine, draga crestin inrait, eu nu voi pleca de pe acest site si nu planuiesc ca in viitor sa plec, deci ai tot timpul din lume sa imi spui acea "multime de dovezi si argumente" [insa te rog eu mult, mai pe intelesul omului simplu, caci ma indoiesc ca citindu-ti dovezile si argumentele sa nu am o imensa migrena luminandu-ma].
Nici bing bangul nu este o teorie chiar atat de minunata.Ei spun ca oamenii au evoluat din alte specii dar acele specii cum au aparut din cauza bing bangului.Din acea explozie nu avea cum sa se creeze viata
1. Steregoiule, chiar trebuie sa faci praf cu propaganda ta TOATE intrebarile de la aceasta sectiune?
In general incultii, indiferent de religia pe care o au, cand nu au habar de ceva, raspunsul lor este: "Pentru ca Dumnezeu"!
Doar ca, (Buna dimineata, ti-ai luat pastilele?), intrebarea asta NU e despre Dumnezeu!
2. acum 11 ore | Steregoi a răspuns (pentru Darkmagic):
"Nu exista infinit in fizica intrucat 10^(-43) nu e zero".
Cand imi mai citesti raspunsurile, utilizeaza-ti TOT creierul, si nu mai face tu "extractii" cu doar ce iti convine tie!
Am scris foarte clar ca dincolo de momentul 10^(-43) spre "zero", conditiile erau atat de extreme incat nici Stiinta in general, nici o ramura a fizicii in special, NU se pot aplica.
Asta pentru creierul tau a insemnat ca "nu exista zero"?
Te mai intreb o data:
Ti-ai luat pastilele, esti bine?
Ce amuzant stintificii, daca din Big Bang s-a creat totul, ce a cauza acel Big Bang?
Religiosii daca Dumnezeu a creat totul, cine l-a creat pe Dumnezeu?
Se vorbeste despre aceleasi chestii doar in alte moduri.
Universul este infinit, s-a creat din nimic, dar chiar si nimicul vidul are energie. De fapt toti suntem nimic daca suntem descompusi, materia este aproape inexistentã.
Aa nu.stiinta nu spune deloc ca omul a evoluat din maimuta.si maimuta din ce a evoluat? tot din niste organisme
Omul nu a evoluat din maimute, sunt mai multe speci de maimute, omul a avut un stramos cu cimpanzeu, stramosul acela a evoluat din alte speci, dar nu s-a transformat o specie in alta asa peste noapte
Da boss, a existat o singularitate infinit de densa si de fierbinte atunci cand nu exista timp, spatiu sau materie
Hai sa credem toti in basme evreiesti doar pentru ca se identifica cu mentalitatea noastra materialista si ignoranta. Teoria asta in care cred toti ateii nu se diferentiaza cu nimic de basmele in care cred orbeste crestinii. Chiar tu ai dovedit ca voi credeti orbeste in acea teorie de vreme ce cazi de acord ca nimeni nu poate explica originea pretinsei singularitati.
Nu ti se pare logic ca nu a avut unde si cand sa apara?
Răspuns la 2 Iulie 2018 23:56 pentru întrebarea:
As vrea sa imi raspunda niste minti luminate care au habar de fizica.
Oare ce ar fi putut cauza acel big bang? Cum a aparut energia rezultata din acel big bang?
Mclaren12 RAY
Da boss, a existat o singularitate infinit de densa si de fierbinte atunci cand nu exista timp, spatiu sau materie
Hai sa credem toti in basme evreiesti doar pentru ca se identifica cu mentalitatea noastra materialista si ignoranta. Teoria asta in care cred toti ateii nu se diferentiaza cu nimic de basmele in care cred orbeste crestinii. Chiar tu ai dovedit ca voi credeti orbeste in acea teorie de vreme ce cazi de acord ca nimeni nu poate explica originea pretinsei singularitati.
bag de seama ca nu stii ce inseamna a fi sceptic nu doar tu si multi,cica citesc aberati gen atei cred =gresit atei nu cred, atei nu cred,daca incepi prin a scrie atei cred restul se numeste Rahat,atei nu cred in nimic,nu poti fi sigur de nimic,ca avem o pasiune si ne place stiinta asta nu are legatura cu ateismul din noi asa cum a tine cu o echipa de fotbal nu are legatura, nu credem,consideram in prezent ca teoria evolutiei explica bine evolutia vieti,teoria evolutiei = explica inceputul universului, deci numai scrie ca atei cred ca nu credem, noi cunoastem nu credem, eu nu cred ca afara e noapte si cunosc asta ca ma pot convinge de asta, pe baza unor lucruri pot sa cunosc faptul ca e intuneric afara, asa si oameni de stiinta pe baza unor dovezi pot trage concluzi ca isi folosesc creierul, o crima fara martori nu inseamna caz inchis
Imi pare rau ca va irositi vietile care oricum sunt scurte pe un site incercand sa demonstrati niste teorii care nu au un raspuns cert si sa va contraziceti intre voi desi sunteti doar niste necunoscuti unii pentru altii...
"bag de seama ca nu stii ce inseamna a fi sceptic"
Uite care-i treaba. Ca "ateu" tu respingi existenta oricarei divinitati, asta inseamna prin definitie a fi "ateu". Ateii cred in big-bang si evolutionism pentru ca le ofera niste raspunsuri la intrebari fara sa implice existenta divinitatilor si pentru ca au iluzia ca sunt " dovedite" da absoluta si indubitabila "stiinta". Ei nu sunt sceptici cu privire la aceste teorii. Daca zici ca esti sceptic, inseamna ca iei in seama orice varianta posibila, inclusiv existenta unor divinitati, si nu doar ce-ti vinde " stiinta". Astfel n-o sa te mai numesti "ateu". Deci imi dai de inteles ca tu sigur nu stii ce inseamna a fi sceptic.
Uite care-i treaba. Ca "ateu" tu respingi existenta oricarei divinitati, asta inseamna prin definitie a fi "ateu"
nu resping,asta e adevarul,nu exista zeii, in prezent ateismul reflecta adevarul,omule nu cred si cunosc,e greu de inteles ca sunt doua lucruri diferite,a crede e una a cunoaste e alta,a crede ca bate maine echipa x e una a stii ca va bate echipa x e total altceva, cred ca ploua,cunosc faptul ca ploua,desi un ateu nu crede,cunoaste,desigur nu toti,un ateu care nu a auzit de iahve si sunt multi nu inseamna ca cunoaste big bang,evolutia, da ma luam in calcul orice posibilitate care inseamna dovezi reale nu aberati cum ca aliens a violat femeile si asa s-a nascut specia noastra sau alte aiureli, ce dumnezeu stim noi sigur? ne nastem -traim -murim, stim doar o mica parte din ceea ce exista, poate universul e o holograma si nimic nu exista, cine stie
Buna intrebarea. Adica buna in sensul ca incepe cu "oare". La fel iti vor fi toate raspunsurile, de la cel mai retardat pana la cel mai luminat: "Poate ca asta sau asta". Nimeni nu stie raspunsul si nimeni nu-ti poate spune cu siguranta ca Big Bang-ul chiar a existat.
Sunt teorii. Unele mai logice, altele mai putin logice, dar ABSOLUT TOATE sunt simple teorii. Ce nu e teorie, este parere. Ce se cunoaste pana acum cu adevarat si pe baza experimentelor este departe de a ne raspunde la paradigmele Universului. Mai avem cale lunga pana ajungem la adevaruri sau la aflarea raspunsurilor exacte.
Constantin_Cristian_Savulescu_1957 întreabă:
LisaJulie întreabă: