| Dumnezău a întrebat:

Ati fi dispusi, indiferent de religie, culoare, preferinte, sau orice alta particularitate, sa faceti acest discurs sa devina realitate?

http://www.youtube.com/watch?v=pK2WJd5bXFg&feature=relat ed

6 răspunsuri:
| DomineRex a răspuns:

Cui ii pasa ne noi, suntem doar sclavii papusarilor.In zilele noastre moderne nici daca am vrea sa schimbam ceva nu o sa putem.

| Klepto a răspuns:

Cred ca s-a trecut de point of no return, nu suntem capabili sa facem nici cele mai mici schimbari sau sa ne ridicam sa luptam pentru noi, daramite pentru altii...
Prea multe prejudecati, prea multe interese, prea multe scopuri ascunse.
Nu mai este moda cu "Be the change you wanna see in the world", cu totii ne dorim ce a fost prezentat acolo, pacat ca nu sunt sanse reale, doar o opinie realista.
Ar fi frumos sa fie totul ca in discurs, dar sa nu ne imbatam cu apa chioara, asa ceva nu se poate face direct.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Charlie era un umanist adevarat. Mai sunt si altii, dar... atat de putini. Eu sunt dispus, dar ma tem ca actiunea mea nu va avea ecou, nici macar cat strigatul unei testoase agatate in carligul unei macarale.
Cum sa schimbi lumea, cand lumea este inculta, si needucata, indoctrinata cu tot felul de prostii, cu parinti prosti de bubuie, sau cand cei ce spun adevarul si il probeaza sunt luati drept nebuni?
Nu. Omenirea se va autodistruge, incet si sigur. Prea multa ignoranta rezultata dintr-o satisfactie de moment, prea multa. Si, prea putina verticalitate, sange in vene.

| Dumnezău explică (pentru anonim_4396):

Martin Luther King, si frate-su lui JFK, Robert(care a candidat la presedintie prin '64) au incercat sa schimbe lumea.Si stim ce au patit amandoi.La fel a facut si Gandhi, dar timpurile erau altele pe vremea lor.Si,poate m-am tampit de tot, dar cred ca a ajuns sa se inglobeze din nou spiritul asta schimbator si revolutionar in Ron Paul.Omul ala,daca face ce face,fara sa aiba niciun interes ascuns,e un erou al bunului-simt,si trebuie sa i se dea credit pentru ce face,adica sa ajunga presedinte anul asta in US. Oamenii,cei inca normali,isi deschid ochii cand lucru le este aratat si probat fara drept de apel, dar nu prea gasesti compasiune si dorinta de a schimba lumea in 2012, ca toti sunt grabiti si in cautare cat mai avida de bani si alte avantaje materiale.Dar,cum mereu au probat-o musulmanii,lumea poate fi schimbata si cu un cocktail de proasta judecata, dorinta de maritirism, 20 de kile de exploziv, si multa nebunie.

Apache
| Apache a răspuns:

Avea dreptate ...si ma enerveaza cei care spun ca am trecut de un punct fara intoarcere!
Nu e adevarat.suntem oameni,atata timp cat avem speranta, atata timp cat inca mai sunt oameni care gandesc pe lume.atata timp cat oamenii nu s-au transformat complet in niste masini.nimic nu e imposibil.greu poate,dar imposibil nu!
Avea mare dreptate la un lucru. oamenii gandesc prea mult,si simt mult prea putine. Uneori ar trebui sa nu mai fim atat de indoctrinati,sa nu ne facem zece mii de planuri, si sa ne ignoram constinta!
Ar trebuii sa fim uniti, si sa realizam ca fiecare dintre noi poate sa faca o diferenta...de multe ori nu gandim asa.dar de ce nu?
Suntem stapanii propriei noastre vieti, noi decidem ce sa facem si ce sa nu facem cu ea!
De ce sa fie imposibil sa facem lucuri marete? ...totul e sa credem

| Holocaust a răspuns:

Da,dar nu toţi gândesc precum mine. Ceea ce afirma Kant, despre moralitatea absolută, era oarecum o vrajeală. Omul ştia doar să manevreze masele de oameni.Chaplin era un om bun,cu gândire îngustă,părerea mea. Ceea ce spune el, e un ideal pentru mulţi dintre noi, dar e ireal.Eu,personal,nu prea cred că e posibil aşa ceva.E o chestie ce ţine de om că animal sociabil şi de umanitatea din noi.Ca să ne stabilim locul în societate, priorităţile, ţelurile în viaţa, trebuie să ne raportăm la cei de lângă noi, deci egalitatea s-a dus din prima. Dacă ar fi totul un ajutor reciproc.cred că nu am reuşi să mai evoluăm.Fiecare ar fi mulţumit cu standardul la care se află, care e acelaşi cu standardul vecinului...şi ne-am complace intr-o mediocritate din asta. Poporul roman a avut curaj,s-au pierdut vieţi nevinovate,dar s-au salvat multe altele.A pus la pământ dictatura ceauşistă,a fost bine pentru ceva timp,dar unde am ajuns azi? Puterea, care trebuia să fie a poporului, a ajuns în mâinile a doar câteva persoane cinice.Lumea e indiferentă,nu mai are speranţă,doar tace din gură,se şterge la ochi,şi merge mai departe. Discriminare o să existe mereu,la fel şi invidie şi egoism din partea unora.
Acelaşi lucru pot spune şi despre anarhie.E un ideal pentru mulţi, dar e lipsit de viitor.
însă cred de asemenea că merită să încercăm, poate mă înşel.