| ileanaadrianastan a întrebat:

Ati mai sarbatori Craciunul daca ati deveni constienti - aidoma judeo-sionistilor - de faptul ca aveti puterea de a va mantui singuri, fara interventia unui Salvator providential, zis si Mesia? Mesia va fi pentru judei un om politic, care isi va salva Tara in timpul razboiului final, Gog u Magog. Dar acest Mesia va fi un om ca toti oamenii, nicidecum fiul lui D-zeu. Deoarece D-zeu, in viziunea judeilor, este un Spirit Unic. Singurii scriitori de limba romana care au abordat acest subiect nespus de interesant, chiar fascinant, au fost judeul Tesu Solomovici, metisa evreica Ileana Adriana Stan (eu) si romanul Pavel Corut.

Răspuns Câştigător
HepHap
| HepHap a răspuns:

Iar faci reclama editurii Miracol, Ileano? happy

32 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"In viziunea iudeilor"!
Pai Zaharia, sau Ioan Botezatorul (si toti ceilalti, pana la Pavel, inclusiv) ce sunt?
Apoi, iertati-ma, dar daca iudeii asteapta un simplu om, fie si sef de stat, atunci eu sunt depasit in a intelege ce va putea face el, intr-o lume de o complexitate uriasa.
Apoi, puterea iudeului de a se increde in lucruri pe care nu le intelege pe deplin, combinata cu logica si ratiunea grecului, care nu crede nimic daca nu este demonstrabil, a facut sa se nasca cultura crestina.Plecand de la revelatia biblica, s-a putut ajunge ulterior la studiu stiintific (Galileo, Kepler, Newton, etc).
Civilizatia de 2000 de ani, sta pe samanta de mustar numita Isus, care a ajuns un copac, pe ramurile caruia stau pana si pasarile
cerului.
Inainte de crestinism, oamenii mergeau la Coloseum unde exaltau la cum se varsa sange de om.
Dupa ce lumea va parasi total valorile de baza impregnate de Isus, omul va privi din nou cum curge sange de om pe strada, sau pe orisiunde.
Acest copac numit crestinism, se clatina astazi, si sigur va cadea cat de curand. Apocalipsa 14 si 18, ne spun ca omul va arde cu mana lui bisericile crestine, care nu neg ca nu il reprezinta deloc pe Isus, dar care se dau drept ridicate de El, si invatate de El.
Trist este ca alt copac nu va mai ramanea, si deci daca habitatul vietii piere, atunci ce mai ramane? Totusi la umbra lui viata a atins cele mai inalte standarde. Avem haine curate si uscate, avem conditii bune de dormit, avem posibilitati de informare si studiere asupra oricarui lucru.Nu este putin.
Inteleg ca asa zisa crestinatate nu prea are mai nimic in comun cu Cristos (sisteme de valori diferite, si modele comportamentale diferite), insa de aici sau ridicat mereu reformatori, care au recalibrat intelegerea asupra vietii.
Fara crestinatate, ramane iudeul, musulmanul, si hindusul.Trei sisteme de gandire mistice, care se bazeaza pe experienta simturilor.
De fapt, de aici cade si crestinismul, tinde catre ocult, si misticism.Gandirea rationala, este inabusita de valuri de misticism, adica se cauta o experienta palpabila, emotionala, subiectiva. Cel ce gandeste singur, este indepartat si impins sa accepte dogme in care nu mai crede cu adevarat nimeni (caci sunt depasite), dar care sunt pastrate de dragul traditiei.Asa ca omul paraseste biserica, frustrat, si se dedica luptei surde pentru supravietuire. Este gata sa fure, sa minta, sa ucida chiar, daca altfel nu mai poate ramane pe o linie de plutire.In final va fi masa de manevra, a masinariilor politice, si vor prigoni pe cei ce vor continua sa creada in valorile ce duc la viata(din orice biserica). Biserica va fi scoasa tap ispasitor pentru declinul economic, social, politic, deci va fi arsa si desfiintata.Nu ca nu o merita, dar mai rau este fara ea.
Observ ca lumea tinde catre monopol financiar, monopol politic si chiar monopol religios. Evreii au legatura cu aceasta, nu ca natiune ci ca si genetica. Puteau fi si tiganii in locul lor, sau orice alta natie, ca probabil jucau la fel. Doar iudeul a fost invatat la scoala lui Yahwe, si nu ma mira ca este mai adaptat, si mai inventiv.Se vede disciplina de la Moise, dar nu si moralitatea lui.
Oricum etica, si moralitatea sunt moarte orisiunde.
De aici si criza de identitate a omului postmodern, care pare ca nu se mai sprijina decat pe ideea de bani, ca singura rezolvare a tuturor problemelor.
Un proverb romanesc spune asa:
Da-mi Doamne vreo 7 vaci/ sa dau lapte la saraci.
Si daca tot nu o-i da / apoi tot nu mi le lua.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat de penibila esti
de pe contul ReuvenMeir te pupi in fund singura
ce zice psiholoaga mai ai vreo sansa?
eu eu yowww penibillll rau my frend

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ileano draghe, fata tatalui, unchiu etc, citezi din masoni? Si mai spui si cati ani ai... te faci de ras intr-un mod ridicol. Si daca luam in considerare ca vorbesti serios, ti-as pune un cames alb legat crucis din fata in spate. sa-ti spun ca esti dusa ar fi inutil.