| troleibuz a întrebat:

Aud adesea ca nu mai exista iubire adevarata sau ca nu se mai iubesc oamenii ca pe vremuri. La ce vremuri se refera toata lumea? Pana acum 100 de ani femeile erau proprietati. Erau maritate de parinti pentru averi. Cand a existat aceasta iubire despre care acum se vorbeste la trecut? Sau se refera la iubirea din poezii? Poezie inca se mai scrie. Parerea mea e ca oamenii se iubesc acum mai mult ca niciodata.

21 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Cel mai probabil se inspiră din romanele de dragoste sau regiile acestora.
Le place să inflorească, să adauge efecte speciale trecutului sau să-l inlocuiască cu propria imaginație.
Persoanele cu mintea incuiată au impresia că doar lor le este greu, respectiv si ca viata reprezintă doar plăcere și romantism.

| Drimmero a răspuns:

Dragostea e intre oameni, oamenii sunt aceeasi. Dragostea ori o ai, ori nu, iar interese au existat dintotdeauna. Ori ai noroc si dai de o dragoste frumoasa, ori ai mega ghinion si dai de ce nu trebuie, e o loterie, pana la urma nu alegi de cine iti place.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Eu nu aud adesea aceasta expresie. Dar daca o o auzi, probabil ca mediul este de vina, colectivul. Ma refer mai mult la aceasta comparatie. Poate lumea zice ca acum nu mai este, dar nu prea specifica "ca pe vremuri" ci lasa asa in gol. Da, logica ar duce la o comparatie din trecut.

Legat de aspectul trecutului, acum 100 de ani, ai oarecum dreptate, in unele familii femeile erau neindreptatite, din pacate. Acum insa au devenit mult mai independente, chiar mai independente decat barbatii uneori. Toti sunt egali si asa si trebuie sa fie.

Si in trecut si acum a existat iubirea adevarata. Dar a existat si "iubirea" mai putin adevarata.

Ca raspuns la intrebare, probabil majoritatea persoanelor zic asta, pentru ca inainte nu era asa multa deschidere la cunoastere, nu se cunosteau decat cazurile din familie, prieteni, rude... nu era inernet si aceasta libertate la pareri si opinii. Acum insa, ca lumea vede multe cazuri, evident ca vin si multe discutii. Printre care si acestea despre iubire.

Sper ca am raspuns. Si da, oamenii se iubesc acum mai mult ca niciodata, s-au iubit mai mult ca niciodata si o sa se iubeasca mereu mai mult ca niciodata, asta tine de fiecare persoana in parte.

Numai bine! ^_^

| Mosotti a răspuns:

Lumea se iubeste si acum exact ca acum 50-100-150 ani, daca arati bine, te iubesc majoritatea femeilor, sau daca una arata bine, e iubita de barbati, deci nu e nici o problema.
Sau daca oamenii aia sunt maturi si destepti, ramane o iubire matura in sens ca ne respectam, tinem unul la altul, ne intelegem si asa mai departe.

S-a schimbat treaba doar ca ne regulam inainte sa ne casatorim, se face ssex mult mai rapid ca inainte, ca educatia s-a schimbat, dar ce am zis mai sus nu s-a schimbat, ca tine de gena umana.

Aia care nu-s oameni sau sunt materialisti, cum sunt acum, asa erau mereu.

| T0T a răspuns:

Nu știu nici eu. Poezia nu e făcută de oricine. Însă adevărul e că pe atunci erau promovate poezii ceva mai frumoase. Acum sunt promovate versurile lui Abi.

| troleibuz explică (pentru T0T):

Eu nu cred ca a fost vreo perioada in istorie in care se citea poezie cum se asculta Abi acum.

| T0T a răspuns (pentru troleibuz):

Cei care știau să citească sau care urmăreau spectacole nu urmăreau ceva asemănător lui Abi. Până și spectacolele pentru caterincă erau mai bine realizate. Poate există și excepții. Însă Abi nu este o excepție în vremurile noastre. Vrem să nu părem speciali (în sens negativ), însă cam suntem. Nicio perioadă nu a avut toate posibilitățile și activitățile noastre. E normal că toate astea au influențat și viața socială a omului. În mod negativ sau nu? Cred că e de dezbătut. Poate înainte oamenii aveau alte standarde, fără să fie promovate atâtea fotomodele și vedete și fără să ai acces la atâtea informații și să poți comunica cu atâtea persoane. Chiar dacă alegerile lor erau limitate, standardele lor erau, de asemenea, limitate. Iar omul se adaptează și depinde de el cum gestionează ceea ce deține sau are la dispoziție. E ca și cum e cu discuția: fericirea oamenilor săraci vs supărarea/depresia oamenilor bogați. Noi suntem cel mai important factor în propriile trăiri. Ne trăim propria realitate.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Zdreantooo, in seara asta ti-o dau, scar mar par. Abi ca Abi, dar toate poeziile de dragoste vorbesc de phutai, doar ca nu cu aceleasi cuvinte, insa mesajul e acelasi, numai ca unii au stiut sa faca arta din cuvintele alea, pe cand altii au prins la gusterii generatiei Z.

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Erau și poezii de genul, dar nu erau cele populare.

Generația Z (cică a apărut și aia Alpha) este asaltată de informații. Ce fel de informații? Ușor de digerat pentru majoritate. Informația nu mai e filtrată după calitate. Atunci era greu să publici sau să faci public ceva. Și dacă ajungea public, trebuia să fie bun. Acum e foarte simplu să publici și să transmiți informație. Oricine o poate face. Iar la micii copii prind lucrurile astea, căci nivelul lor de maturitate, cunoaștere nu este atât de ridicat. Prind la început, cresc cu ele și rămân cu ele. În relații pot aplica aceleași principii.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Generatia Alpha? aia cine mai sunt?

Radem, glumim, dar du-te in ziua de azi la una la balcon si fa-i o serenada, du-te in seri diferite, in una ii reciti din Eminescu, Cartarescu, Stanescu et al, apoi in alta du-te si recita-i din Abi, sa vezi la care din ele iti deschide mai repede ferestrele, stiu ca tu esti si cu recitatul pe la balcoane si d-aia zic.

Cei care stiau sa citeasca si urmareau spectacole pe vremuri nu erau oameni de rand. Din ce impresie mi-a lasat literatura veche citita de mine, bogatii aveau accesul la educatie si distractia saracului era birtul. Ca acum. Saracii baga la pacanele si asculta Abi. Cei instariti au afaceri si doctorate. Informatia e foarte accesibila. Dar in lipsa unui creier care sa te ajute sa navighezi prin ea nu te ajuta prea mult.

| troleibuz explică (pentru Drimmero):

Generatia Alpha sunt cei nascuti dupa 2010.

Asta zic și eu. Nu ne trebuie multe raționamente ca să vedem rezultatul.

| T0T a răspuns (pentru troleibuz):

Crezi că bogații sunt doar cei cu doctorate? Te înșeli... Cel mult cu doctorate cumpărate. Mulți dintre ei sunt la fel. Informația e pentru toți acum. Depinde de fiecare cum și-o selectează. Și este greu de selectat. Asta cu cititul, depinde de ce perioadă. Însă da, mulți erau oameni de rând, ca Ion. Care sărutau pământul și își luau gagici pe interes și ca să le... Însă fiecare perioadă e distinctă. Depinde de ce perioade vorbim și de ce mediu social. Totuși, acum, există globalizare. Dacă ai internet nu ești chiar lăsat pe dinafară. Însă nu ți se dă nici marea șansă de a avea acces facil la ceea ce te poate face să te dezvolți.
Ce mai e nostim e că vorbim noi, de acum, de ce era atunci. Deși unii dintre noi au norocul să audă de pe la bunici, părinți. La bunici nu am un exemplu tocmai bun. Cred că idealizăm perioadele din nevoia de a crede că se poate. Însă nu înțelegem că noi suntem cei care putem face să se poată.

''Crezi că bogații sunt doar cei cu doctorate?'' Nu. Ce voiam sa spun este ca saracia scade drastic sansa la educatie.
''Dacă ai internet nu ești chiar lăsat pe dinafară. Însă nu ți se dă nici marea șansă de a avea acces facil la ceea ce te poate face să te dezvolți.'' La asta voiam sa ajung si eu.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Da si nu. Orice moneda are doua fete. Acum cel mai mult rau il face Instagramul si tembeliziunea. Toti se asteapta la prea mult. In orice situatie. El sa fie cavaler ca in filme, Rocco Siffredi in pantaloni, Elon Musk in afaceri, baietul pe care sa il iubeasca si ma-sa si tac-su ei... ea sa fie la fel de toate. Si 90-60-90, si tot ce mai poate fi posibil...

| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca lumea romanteaza trecutul ca de obicei. Pe vremea aia un divort insemna ca femeia ajungea in cel mai bun caz inapoi la parinti, daca o primeau. Asa ca lumea statea impreuna ''cu bine si cu rele'' strangea din dinti si aia era. Azi nu se mai face asta, si lumea plangea ca libertatea strica caselelaughing)

| Frank51 a răspuns:

Da, si eu sunt de parere ca exista o iubire mai pura atunci, deoarece nu exista libertatea asta. Nu cred ca este tocmai bine sa fortezi doi oameni sa fie impreuna, dar hai sa spunem ca asa au fost vremurile, si ca desi era o ingradire a libertatii, totusi cu timpul invatau sa se iubeasca. E mai bine asa decat sa cunosti 20 de femei, si sa ai atatea relatii esuate, timp pierdut.

| Emma30555 a răspuns:

Probabil ca înainte cunoșteau puține persoane din care sa aleagă și asta ducea la o iubire intensa fiindcă descopereau cu acea persoana frumusețea iubirii. Acum oamenii au mai multe tentații, mai multe zone de exploatat. Înainte iubirea era mai inocenta acum se experimenteaza mai mult pana sa descoperi dragostea adevărată dacă o descoperi vreodată

| Nemessys a răspuns:

Oamenii cauta scuze pentru faptul ca nu le merge bine in dragoste. Ce mare filosofie?

| CostinAlamariu a răspuns:

In primul rand nu, femeile nu erau proprietate acum 100 de ani. De fapt nu au fost proprietate de foarte mult, de la disparitia sclaviei in epoca antica.

In al doilea rand oamenii se iubeau, exista romantism, pana la urma Romeo si Julieta a fost scris prin 1500. Sau Cantarea Cantarilor din Biblie care este o oda de dragoste a unei fete indragostite, aceasta fiind scrisa cu mult inainte de Hristos.

Si imi spui ca oamenii se iubesc astazi. Hai serios? Rata divorturilor e incredibil de mare, probabil cea mai mare din istorie si continua sa creasca.

A iubi nu inseamna ce cred multi ca inseamna. A iubi inseamna a fi loial, a ierta greselile partenerului si asa mai departe. Iubirea adevarata e foarte mult sacrificiu.

| troleibuz explică (pentru CostinAlamariu):

Rata divorturilor ar fi fost mereu foarte mare daca nu ar fi fost o rusine sa divortezi pana acum 20 de ani.

Romeo si Julieta e fictiune. Stii macar ce se intampla in acea tragedie?

Daca oamenii pana acum 20 de ani au avut casnicii foarte lungi, nu inseamna ca au fost si fericiti sau ca se iubeau mai mult.

Bunicii mei au divortat in anii 2000. Ei nu mai erau impreuna de cel putin 10 ani. Dar erau foarte aspru judecati si barfiti in comunitate atunci cand spuneau ca nu se mai inteleg. Asa ca au tras-o ani de zile. S-au suportat pana nu au mai putut. Din fericire oamenii au inceput sa depaseasca gandirea asta de turma impusa de bisericosi.

''A iubi inseamna a fi loial, a ierta greselile partenerului si asa mai departe.''
Si asta vrei sa zici ca e ceva rar? Unde traiesti?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru troleibuz):

"Daca oamenii pana acum 20 de ani au avut casnicii foarte lungi, nu inseamna ca au fost si fericiti sau ca se iubeau mai mult."

Cine vorbea de fericire? Cand iubesti nu esti intotdeauna fericit. Daca imi iubesc copilul o sa existe momente cand o sa ma trezeasca noaptea din somn, cand o sa-mi pierd dupa-amiaza sa-l ajut la teme, cand o sa-mi faca scandal si asa mai departe. Iubirea nu inseamna fericire. Cand iubesti iti asumi un anumit sacrificiu fata de un om, o anumita responsabilitate care nu e intotdeauna placuta, comoda sau fericita.

"Bunicii mei au divortat in anii 2000. "

Ata ete, e problema lor ca nu si-au rezolvat problemele ca niste adulti si au ales sa se comporte copilaros.
Bunicii mei au 90, respectiv 80 de ani si inca traiesc fericiti impreuna.
Fiecare doarme dupa cum isi asterne!

"Si asta vrei sa zici ca e ceva rar? Unde traiesti?"
Nu vreau sa zic ca e ceva rar, vreau sa zic ca divortul este o dovada incontestabila ca oamenii nu mai sunt loiali unul fata de celalalt, nu se mai respecta, nu se sacrifica pentru celalalt, deci intr-un cuvant nu se mai iubesc.
Unde se intampla un divort acolo exista 2 oameni eșuați, incapabili sa iubeasca, incapabili sa treaca peste orgoliu sau suparari, incapabili sa empatizeze cu partenerul pe care ei insisi si l-au ales. Desigur, asta in conditiile in care nu vorbim de adulter. Acolo e justificat sa vrei un divort dar chiar si in cazul ala o persoana e incapabila sa iubeasca avand in vedere ca a comis adulter.
Cand NU e cazul de adulter atunci nu exista nicio justificare pentru divort. Atunci stim ca cei 2 oameni pur si simplu sunt incapabili sa iubeasca si asta e vina lor

Stiu ca Romeo si Julieta e fictiune. Nu asta era ideea. Ideea era ca:

A) ideea de romantism exista, altfel nu avea cum sa se scrie

B) ideea de romantism placea publicului, altfel nu acea succes

Din A) si B) reiese faptul ca romantismul nu lipsea macar ca idee sau ideal din viata oamenilor de atunci.

"Rata divorturilor ar fi fost mereu foarte mare daca nu ar fi fost o rusine"

Macar stii de ce e rusine? Pentru ca esti un om copilor si incapabil sa-ti rezolvi problemele ca un adult daca ajungi sa divortezi. Pe buna dreptate ca e rusine. Un adult trebuie sa se comporte ca un adult, sa fie responsabil, sa-si asume niste lucruri. Cand nu iti asumi lucrurile astea e si normal sa fii de rusinea lumii. Viata e complexa si daca nu ne asumam ce promitem atunci nu meritam respectul celor din jur.

Nu aveau ce probleme sa rezolve. De multe ori sentimentele se duc. Orice ai face. Si pot aparea altele nocive in loc. Daca tu te poti forta sa traiesti fara sentimente langa un om doar pentru o hartie, tu esti cel copilaros si orgolios, care nu e capabil sa inteleaga ca oamenii se schimba si nu totul sta in puterea lor.
Si ca uneori e bine sa esuezi. Din asta invatam. Nu ne casatorim la 80 de ani ca sa le stim pe toate.

Adulterul este singura justificare? Violenta domestica e ok pentru tine? Esti crestin?

Adultii nu sunt roboti. Sunt oameni. Au defecte. Si gresesc. Tocmai pentru ca viata este complexa. Si nu trebuie sa fie liniara. Acum este rusinos divortul doar la sate. Printre oameni bisericosi. Carora le e frica si de umbra lor. Romeo si Julieta se luptau tocmai impotriva prejudecatilor sociale. Daca ai vedea o intrebare despre o fata de 13 ani indragostita de un handralau de 20 de ani cu care familia nu e de acord numai romantism nu ai spune ca e. Romantismul a existat mereu. Normal ca ideea era placuta. Asta nu inseamna ca a predominat in casnicii. Pentru ca nu a existat mereu libertatea de acum.

"De multe ori sentimentele se duc"

Exact aici e problema. Mentalitatea. Mentalitatea asta tâmpită și idioată ca iubirea se rezuma la niște sentimente puierile și superficiale. Iubirea e mult mai mult decat un amalgam de sentimente. Cine nu intelege asta inca nu e adult, ci un adolescent prost de 15 ani.
Dragostea e un atașament metafizic care transcende niste simple emoții și sentimente. E mult mai mult de atat. Oricine zice ca iubirea se rezuma la sentimente habar nu are despre ce vorbeste și pervertește dragostea adevarata.

"Daca tu te poti forta sa traiesti fara sentimente langa un om doar pentru o hartie"

De ce sa ma fortez? Daca ai nevoie sa te fortezi sa iubesti atunci esti bolnav psihic. Si ti-am spus, nu e vorba doar de sentimente aici. Intr-o relatie adevarata ar trebui sa se faca trecerea usor usor de la sentimente la atașament sufletesc, intim cand cele 2 persoane devin inseparabile printr-o taina numai de ei stiuta. Despre asta e viata în fond, despre tainele sublime pe care le consacrezi ca ființă umană. Daca nu esti in stare sa consacrezi aceasta taina nu esti om, ci animal purtat de sentimente si hormoni.
Eu nu am nevoie sa ma forțez. Eu când iubesc, iubesc etern. Nu vreau nicio iubire care nu e eterna. O iubire care nu e adanca, loiala si eterna e o mizerie, o chinezarie infecta buna de aruncat in foc.
Nimeni dintre oamenii care simt aceasta dragoste adanca nu trebuie sa se forteze. Dragostea cu forta nu e dragoste, e gunoi. Nu e vorba de nicio hartie. E vorba de sufletul uman pe care te lauzi ca-l "iubesti". Nu hartia o tradezi ci omul.

"Adulterul este singura justificare?"

Da, adulterul este singura justificare. Violenta domestica e tragica, e un gest cat se poate de oribil si scarbos unde in mod evident omul a eșuat lamentabil, dar nu cred ca e motiv de divort deoarece orice om se poate vindeca, dar e nevoie de ajutor, de implicare, e nevoie ca noua sa ne pese de aproalele nostru si sa-l ajutam sa nu mai fie un alcoolic care isi loveste sotia. Eu sunt sigur ca un astfel de barbat poate fi vindecat daca primeste ajutorul potrivit.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Eu cred ca se refera la iubirea de aproapele.

| Mieeez666 a răspuns:

"nu mai exista iubire adevarata sau ca nu se mai iubesc oamenii ca pe vremuri"

Eu cred ca ei o baga pe asta ca o scuza pentru ca-s singuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Corect frate. Noi in ziua de azi traim un privilegiu imens. Inainte nu exista conceptul de "întâlniri"/ "date", nu exista sa umblii din floare in floare, sa te desparti ca nu mai e ca la inceput. Pur si simplu nu exista ideea asta. Te casatoreai cu persoana de cea mai buna stare care te accepta, iar daca e si frumoasa si poate poate o placi esti extrem de norocos. Daca erai sarac erai sortit cu o fata saraca si asta era, punct. Daca erai foarte frumoasa ca fata erai ca o nestemata, poate seduceai un barbat bogat si ieseai din saracie. Acum asa ceva nu prea mai exista, mai sunt interese dar nici chiar asa. Mie nu imi aranjeaza tata sa ma casatoresc cu fata prietenului lui ca sa o ajut financiar sau ceva de genul. Suntem privilegiati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poezia de acum nu mai are aceeasi valoare.Nu mai are nici pe departe aceleasi valente expresive, acceasi maniera unica de a infatisa iubirea drept o forta absoluta, covarsitoare, care frizeaza nebunia.
Iubirea aia a existat numai in poezii.N-a fost niciodata cazul in realitate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Și în ziua de azi femeile sunt "proprietăți", numai că schimbările care au intervenit, oferă numai o falsă iluzie că nu mai sunt.
Și bărbații sunt proprietăți, așa e natural și așa a fost de când pământul.
Atunci mergea pe noroc sau ghinion, aveau noroc dacă bărbatul făcea ceva sau incepea sa o bata.

| troleibuz explică:

O groapa e mai inteligenta decat tine.

| h379m3973423 a răspuns:

Salut,
Greșit. Noi reținem și ni se spune partea negativă a lucrurilor dar asta nu înseamnă că știm tot adevărul.
Dacă știm doar poveștile nefericite nu înseamnă că nu există și cele fericite. Pe atunci iubirea era la un cu totul alt nivel față de cum este acum. Pe atunci iubire însemna să faci tot ce poți pentru binele celuilalt, acum iubire înseamnă sex când vor amândoi.

| troleibuz explică (pentru h379m3973423):

''Pe atunci iubirea era la un cu totul alt nivel față de cum este acum.''

De unde stii? Poti sa argumentezi?

''acum iubire înseamnă sex când vor amândoi''
Si asta este o tragedie? Ca femeia poate spune da si ca nu este obligata sa faca sex si copii cu cine vor parintii? Asta e un mare progres.

| Mipasususuyamyamyam a răspuns (pentru h379m3973423):

Sex cand nu vor amandoi se numeste viol.

| anonim_4396 a răspuns (pentru h379m3973423):

Pai si iubire inainte insemna viol?

| h379m3973423 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunteți... incredibili. Ia citește, ce am spus că însemna iubire?

| Februar30 a răspuns:

Astea sunt vorbe batranesti:
nu se mai iubesc tinerii ca pe vremuri...
era mai bine inainte...
barbatii erau barbati adevarati si femeile erau femei de casa...
Daca ii intrebi de ce era mai bine inainte, realizezi ca ei sunt doar nostalgici dupa tineretea lor, cand erau mai sanatosi, aveau viata inainte, puteau munci, etc. Daca analizezi obiectiv, e clar ca pe vremea lui Ceasca, majoritatea traiau foarte prost.

Asta cu iubirea de pe vremuri cred ca vine tot din nostalgie. Erau si ei tineri, se indragosteau si gata credeau ca or sa se iubeasca vesnic, se casatoreau si isi uneau zestrea. Apoi normal ca iubirea se ducea de rapa in cativa ani si casnicia incepea sa scartaie, la fel ca si relatiile de acum.
Sau poate se refera la cine stie ce povesti care circulau pe vremuri, poate inspirate din romane, cu barbati viteji gata sa moara in duel pentru iubita, cu femei care pierd persoana iubita pe front si sufera restul vietii, etc.
Dar suferinta e la ordinea zilei si in zilele noastre. Cati nu ajung sa-si ia pana si zilele din dragoste. Cati nebuni nu se iau la bataie pentru fete.

Asa are omul impresia, ca trecutul a fost mai bun si prezentul pute. Poate or fi fost si vremuri bune pe pamantul asta, dar pe astea nu le-a apucat omul din prezent... au fost demult.

| NarcisIfrim a răspuns:

Iubirea din trecut, se refera ca oamenii nu se inselau asa des, femeia ramanea fidela barbatului si invers.Casniciile incepeau de la o varsta frageda si durau o viata.
Nu exista iubire pe interes.Ce faceau era de la 0, inceput de amandoi.Nu era parasit ca nu are masina, nu are casa. Faceau astea impreuna.
Arata-mi mie un exemplu de cuplu azi care face la fel.Au rabdarea si iubirea asta.
Media a scricat toate relatiile, media e de vina, se certau cei de pe vremuri ca de ce ai primit follw de la o fata sau se desparteau de la un ador?
Nu exista.Acum de prea mult bine si comoditate s-a ajuns, aici.

| troleibuz explică (pentru NarcisIfrim):

''Nu era parasit ca nu are masina, nu are casa. Faceau astea impreuna.''

De unde ai informatia asta? Din literatura citita de mine barbatii nici nu puteau sa se apropie de insuratoare daca nu aveau avere.

| NarcisIfrim a răspuns (pentru troleibuz):

Nu ma refer la sec 18, uite de exemplu parintii mei, de la 0 au pornit, nu aveau nimic.
Si sunt multe cazuri de genul, bunicii mei la fel..nu trebuie neaparat din literatura.

| Catrice a răspuns (pentru troleibuz):

Literatura,da' povesti de la persoane reale când? laughing

| troleibuz explică (pentru Catrice):

Arta e politica. Literatura reflecta societatea de la vremea la care a fost scrisa. Crezi ca am unde sa intru in contact cu o persoana care s-a nascut acum cateva sute de ani?
O experienta reala ai mai sus. Pe cea a bunicilor mei. Pot sa povestesc din viata mea. Dar nu cred ca intereseaza pe nimeni. Si ce-i care cred ca ai nevoie de masina ca sa te insori deja sunt pierduti.

Tocmai că străbunicii mei născuți înainte de primul război nu aveau nici casa și bani ci atât mai puțin și cu tot cu vremurile alea au reușit să-și facă gospodărie. Nu erau miliardari ca la ce vremuri au fost până în urmă cu 30 ani, dar nu aveau lipsuri. Eram copil când trăia încă străbunica și povestea din vremurile alea și acum când îmi amintesc mă minunez cat de mult s-au putut schimba într-un secol.

Oamenii mereu s-au descurcat cu ce au avut.

Eh, păcat că n-aveau onlyfans si videochat pe vremea aia laughing

Prostitutia a existat mereu.

Da mai, da' una e sa stai pe centura și alta sa te dezbraci in patul tau sa te vadă unu' de la distanță.

Stiai ca exista barbati care platesc femei sa manance pui crud in fata camerei?

Stiu laughing și nu doar pui.

| wexceptional a răspuns:

Exista iubire adevarata numai cine nu crede in ea nu o vede e ca la Dumnezeu nu ai ce sa le faci daca sunt orbi trebuie sa le deschida cineva ochii pana nu iubesc nu afla cum e asta e. niste roboti controlati de joystick