Iti dai seama cata performanta la 30-40%? Prostia inseamna ca e pe cale de disparitie.
Sunt curios de unde aflati voi statistici ca astea, poate gresesc eu dar 10% serios?
Dupa mine "cum functioneaza lumea" nu o sa poata fi aflata de nimeni niciodata...ma rog exista mai multe teorii, prin care cea mai populara este ca Dumnezeu o conduce si ca el este creatorul ei
Inainte sa razi cauta, informeaza`te ca sunt studii facute de savantii nu de orice om, si da 10 % tu crezi ca ti`l folosesti la capacitate maxima?
Aceeasi parere, ma refeream ca exista atatea necunoscute, dar probabil prinsesei ideea
Il folosim 100%. Ideea asta cu 10% e un mit creat pentru a ne mangaia orgoliul.
Bine, acum cu boom-ul tehnologic incepem sa il utilizam sub 100%...
Cred ca atunci multe lucruri vor fi descoperite si chiar posibil ca si modul de functionare a lumii..insa cred ca toti vor fi preocupati de alte lumi.
Nu, nu il folosim 100% gandeste`te asa...de ce ai lapsusuri uneori, de ce nu ai o capacitate de a memora imensa, de ce trebuie sa recitesti ceva pentru a intelege esenta? doar pentru ca suntem oameni? noi, oamenii avem un organism foarte complex, corpul daca in unele situatii poate fi impins la limita, creierul inca nu [am vazut niste documentare si am mai citit pe net]
Intotdeauna cand oamenii au descoperit ceva a fost folosit pentru a face rau, de exemplu descoperiile lui einstein despre fuziunea nucleara au fost folosite pentru a creea bomba atomica, asa ca probabil nu o sa avem ocazia sa aflam, pentru ca o sa ne distrugem inainte
Asa este, nu folosim decit aproximativ 10%.La 30-40%,se pare ca am putea comunica telepatic, nu am mai avea nevoie de mijloace de comunicare.Pentru cei care vorbesc sau cred ca folosesc creierul 100%,la o asemenea capacitate, Toate legaturile, conexiunile ar ceda, practic, ar surveni o moarte instantanee.Numai bine.
Da, e un mit. Ne folosim diferite părți ale creierului pentru diferite activități, bănuiesc că nu ne folosim tot creierul vreodată, dar nu e nevoie. Dacă nu am folosi vreodată 90% din el, s-ar atrofia.
Creierul uman este alcatuit din doua emisfere: stanga care este partea logica si rationala, iar dreapta este sediul emotiilor si al intuitiilor.
Orice organ este folosit la maxim de catre organism si creierul nu exista 90 sau 10% ca ai muri organismul nu poate suferi asemenea intreruperi, ca exemplu inima e folosita la maxim dar cand trebuie oxigenat mai mult oxigen in sange se dubleaza nr bataiolr inimii dar nu asta ca nu-i folosita si cand stai, conexiunile din creier la asta se referea alea sunt focusate pe cea este atent, dar organul e non stop la capitate maxima la fel ca toate
Timp cat nu o sa ne lase destula libertate ca sa dezvoltam pontentialul nostru, o sa ramanem tot asa.
În viitor o să folosim maxim 5% din creier.
Adică, şi în ziua de azi, sunt o mulţime de chestii şi invenţii care să gândească pentru noi. În câteva decenii ni se va atrofia creierul.
)) Pe bune? De unde scoateti statisticile astea? Hai sa iti explic: OMUL FOLOSESTE 100% DIN POTENTIALUL CREIERULUI. Daca ar folosi doar 10% cum zici tu, probabil ar fi un retardat mintal, care nu ar fi in stare sa respire fara ajutor. E drept ca nu il folosim la capacitate maxima, pentru ca legaturile dintre neuroni (sinapse) nu sunt dezvoltate 100%, insa atat cat ne permite evolutia, beneficiem de tot potentialul creierului. Poate in, sa zicem 100 de ani, va fi posibila dezvoltarea accelerata a sinapselor, prin intermediul tehnologiei, insa pana atunci nu putem decat sa ne cultivam intelectul de care dispunem. Deci, daca vrei sa fi mai destept, pune mana pe o carte, documenteaza-te in orice domeniu, citeste mult, si citeste orice merita sa fie citit. Nu toate revistele de scandal si toate porcariile de la televizor.
Sper ca ti-am fost de folos, si vorba aia: "Daca nu stii, intreaba!", dar macar pune intrebari formulate corect din punct de vedere documentativ. (adica documenteaza-te inainte sa mai pui intrebari idioate). Peace!
Gigi777 întreabă: